VcdSamimiyeti
28 Şubat 2010 tarihinde eklendi
Gayet güzel bir filmdi...Morgan Freemanın oyunculuğu aşmış,ayrıca mandela melek gibi gösterilmiş,gerçekten öylemi bilemiyorum.Filmi kendi çapımda en sevdiğim yönlerini değerlendirirsem;Replik:Affetmek ruhunu özgür kılar,korkuyu siler atar,işte o yüzden bu denli güçlü bir silahtırSahneSekans:1)Açılış sekansı,siyah çocuklar futbol oynuyor,beyaz çocuklar ragby oynuyor,cadde ve yol onları ayırıyor,mandela arabayla geçiyor.2)Uçak selamlayışı sahnesi.ÖnermeMesaj:Özgüvenin ne kadar önemli olduğu,geçmiş için değil gelecek için yaşamak ve sporla hayatın müthiş bağlantısı.9/10
Verdigi mesaj acisindan ve gercek bir konuyu baz almasindan dolayi bence cok iyi bir film olmus. Ozellikle ulkemizin de boyle bir birlik ve beraberligi nasil saglayabilecegini gorebilmek acisindan herkese tavsiye ediyorum. Morgan Freeman Nelson Mandela rolunde cok basarili ve inandirici. Matt Damon da iyi bir is cikarmis fakat Morgan Freeman yaninda epey bir sonuk kaliyor. Filmde cumhurbaskani ve rugby oyuncusu arasindaki isbirligi cok da net olarak yansitilamamis bu da filmin zaafi. 10 uzerinden 8.
filme büyük beklentilerle gitmemeli ama çok kötü de demek filme haksızlık olur normal bi film ama clint eastwood için vasat/vasatın altında diyebiliriz.filmin konusunu açıklamaya gerek yok aksiyon arayanlar izlemesin yada şahane şeyler bekleyen izlemesin film düz başlayıp bitiyor.7/10
Izledigim en berbat spor filmiydi. Birçok film hatasi ve birçak mantiksiz yerler vardi filmde. Siyahlar beyazlar kardestir sonuçta hepimiz insaniz ayniyiz demeye çalissada bunu hiç basarili bulamadim. Özellikle Güney Afrikada Rugby'nin bu kadar yaygin bir ilgi gördügünü hiç mi hiç sanmiyorum. Filmde Güney Afrika yari finale çikiyor ama bakiyoruz ki Yeni Zellanda ile final maçi yapiyor. Maç esnasinda uzatmalara gidiliyor ve spiker 7 dk kaldigini söylüyor oysa skorbordda 9 dk kaldigi yaziyor. Bu bariz film hatalarini nasil görmezden geldiklerini anlamiyorum. Birlik beraberlik elbette güzeldir ama buradaki birlik beraberlik hiç tam oturamayan kavranamayan bir olusum içinde. Matt Damon'in izledigim en kötü filmiydi hiç mi hiç sevemedim...
Film aslında çok güzel.. Görmek istediğiniz yerden bakarsanız. Biraz tabularınızı kırın ve o gözle bakın. Yoksa araya bir ayna girmişçesine kendi düşüncelerinizden başka bişey göremezsiniz. Görmek isteneni görün!