Eskiden Beri
7 Temmuz 2011 tarihinde eklendi
Adıyaman’da, çalgıcılık yaparak geçinen abuzer in ‘cezmi baskın( ve arkadaşlarının yaşadıkları hararetli siyasi dönemde resmi ideolojiyle ve bununla paralel askeri otoriteyle olan zihni, estetik ve diğer insani çatışma durumlarını konu edinmiştir.
Filmin çapraz eleştiri yöntemi diyebileceğimiz anlatı tarzı başarılıdır. Dönemin despotik ve dayatmacı yönetim anlayışı, cahil fakat kendi realitesini kavrayabilmiş yöre insanı ile trajikomik bir seviyede çatışmaktadır.
Okumuş Genç delikanlı cuntacılığa karşı adaleti, esenliği, halkların refahını gözeten aydınlanmacı ve eylemci bir tutum sergiler. Gençtir, yüreği kıpır kıpırdır. Gözü karadır.
...iki yonetmenli bir film olan "Beynelmilel", belki de bu yuzden bir noktaya kadar sorunsuz ilerlese de, finale dogru tokezlemeye baslayan bir yapim. Komik olmak icin pek bir caba gostermeyen yapim, icindeki bu potansiyeli fazla ortaya cikarma geregi duymadan finale dogru drama kayma egilimi gosteriyor. Bu belirsizlik filmi olumsuz yonde etkiliyor kuskusuz. Meral Okay ve Dilber Ay'in muzikal performanslarindan yeterince yararlanmadan soyle bir uzerinden geciveren film, uzerine gidilmesi gereken bazi yan karakterlerini de hikaye icerisinde oylesine gecistiriveriyor. Goze batmayan temiz bir performans cikaran Ozgu Namal ile Cezmi Baskin'in oyuncu kadrosu icerisinde one ciktiklari film, bir turlu ataga kalkamayan bir yaris ati gibi finali zar zor gogusluyor. Ayrica sinematografisiyle de eli yuzu duzgun bir film oldugunu da goz ardi etmemek gerek... (5/10)
Son dönem türk filmi furyasından bir başka film daha.. Senaryo açısından biraz farklılaşmayı başarabilmekle beraber, çok sıradan bir film. Gerek yönetsel gerekse kurgu açısından çok zorlama bir film olmuş, oyunculuklarında ise neredeyse vasatın üzerinde tek bir oyuncu bile yok.. Hatta Oktay Kaynarca için şunu söylemek bile gerekiyor, çok kötü ve sıradan, artık insanlar Kaynarca'nın bu tek düze karakter pozisyonundan sıkıldı, kendisini ciddi anlamda yenilemesi gerekiyor... Namal ise bildiğimiz gibi... Sonuçta filmden hiçbirşey beklemeden izlenirse çok da sıkıcı değil izlenebilir ama vakti bol olanlar için geçerli tabi bu...
80 dönemlerini anlatan devrim ve kominizm filmleri benim nezlimde hiç bir zaman prim yapmamıştır. Sevmedim sevmeyeceğimde. Oyunculuk ve yönetim açısından filme 10/5 verdim
fillm konu bakımından, oyunculuk bakımından gzldi. ama filmdeki haydar karatrenini hiç mi gercekci bulmadım 3 kişilik bi grupla protesto yapmaya kalkarsa sonuc bole husran olur... yani sonucta bn haydarda garcek bir solculuk goremedim. ama genel olarak film gzldi izlemenizi tavsiye ederim....
Öncelikle arkadaşlar film genel anlamda güzeldi ama; filmlere gitmeden her zaman buradan yorumları titizlikle okuyorum. Bu film için de öyle büyük umutlarım vardı. Ama genel anlamda bu yorumlar kadar güzel değildi herşey... Yakın tarih bilindik vurgu ve dokundurmaları kadar iyidi. Dialoglarda... Ama denilmişki Vizontele den komik, Vizontele Tuuba dan daha politik. Ben bu durumda bu kadar ikna olamadım. Ama eser hoştu. Sıcaktı... Tek sorun arkadaşlar yorumları fazla abartmaları oldu sanırım... Sözüm filme değil, yorumların nasıl analiz edilip yapıldığı idi... Saygılar... Sürçi lisan ettiysem affola!
Sıradan bir Türk filmi sinemaya gitmenize değmez. Yerli filmler çoğalmaya başladı ama dişe dokunur doğru dürüst film çıkmıyor.Pek güldüremiyor belki biraz duygulandırıyor oda filmin sonunda.
Beynelmilel 'i heyecanla bekliyordum ve filmden beklentilerim bir hayli büyüktü.Belki de bu yüzden hayalkırıklığına uğradım.Sonu daha güzel olabilirdi.
12 eylül ve sonrasının anlatıldıgı filmlerin iyilerinden diyebilirz izleyiciye o yılki duruşu düşünceyi bir gençliğin yok oluşunu ve katı dar zihniyeti biraz olsun anlatan bir film özellikle sonu itibariyle duygusalda izlenmesi gereken bir film ...not: özgü namalı ilk defa rolune yakışmamıs gördüğüm filmdir