cigdem-alptuzun
4 Ekim 2008 tarihinde eklendi
uzun zamandır böyle bir film izlememiştim.yılın filmi dark knight diyordum ama eagle eye bence mükemmel oyunculuklar,güzel senaryo ve tabii ki s.spielberg.yerimde duramadım ve acayip gerildim izlemeyen çok şey kaybeder. 10/10
öncelikle bu filmi izledikten sonra bu puan bu filmin neresine verilmiş anlam veremiyorum / cidden yazık oldu hem parama hemde zamanıma ( bu kadar bayağı bir konu ile ne yapmaya çalışmışlar algılayamadım sonrasında salonda otururken etrafıma bakındım cidden o karanlık ortamda aynı şeyleri düşünen ben değilmişim ki bir çok kişi ile film seyrederken göz göze geldik keza demekki aynı şeyleri onlarda düşünmüş ki herkez birbiri ile ilgileniyordu seyredilen filme bakmak yerine neyse bir film görsellik efektler ve ses kurtarmaz çok ( iyi bir konu ve o konuyu işleyişte lazımdır ) son söyleyeceğim puana kapılıp bu filme gitmeyin ve çevrenizide götürttürmeyin :( saygılar
Şu günlerde fragmanına hayran kalıp da aslını izlediğimde hayal kırıklığına uğratmayan birkaç filmden bir tanesi de bu.. Gerçekten çok başarılı bir film olmuş. Kurgusu, görsel efektleri muhteşem.. O sesin o kadar şeyi nasıl hatasız ve gecikmesiz olarak gerçekleştirebildiğine ve herşeyi önceden kusursuz bir şekilde planlamasına başta hayran kalıyorsunuz, ama sesin kimliğini öğrendiğimizde bu hayranlık ortadan kalkıyor.. Filmin ilk yarısında gerçekten meraktan ölebilirsiniz.. İkinci yarısında ise acaba ne olacak diye merakla beklediğinizden, bir saniye bile soluğunuz kesilmiyor.. Gerek aksiyon sahnelerinin dolgunluğu, gerek izleyicide uyandırdığı merak bakımından dört dörtlük bir film. 10/10
merakla beklenen yılın filmlerinden bir tanesi daha. film için garip düşüncelerim var aslında, yüksek bütce, en kaliteli yapımcılar, son dönemin en çok ses getiren ve hatta ilerisi için çok pahalı bir oyuncu olacağı şimdiden rahat bir şekilde tahmin edilebilen "Shia LaBeouf".
ama en başta olması gereken ve "temel" dediğimiz bir şey eksik sanki filmde. oda senayosu tabiki. bilindik ve evire cevire kullanılan bir komplo teorisi. belki anlatım acısından yada görüntü ve efektler acısından ufak ince ayarlar olsada türünden pekde ayrılmayan her daim işlenilen bir konusu var. "engel olunamayan, kendimiz bir başkasının yönlendirmesi ve bu sayede hayatta kalma mücadelesi".
her şeyiyle daha izlemeden güzel bir film(miş) gibi görünsede bence şimdiden yılın en iyi filmi(ymiş) gibi beklenti için olmamak lazım. dahasını da yazmak için izleyip görücez artık..
yine bir steven spielberg ve shia lebouf buluşması..transformers da harika bir iş çıkardılar..bu film de soluk soluğa izlenecek bir film gibi...sabırsızlanıyorum gerçekten..