Aslında filmi beğendim...Ama beklediğimi de bulamadım açıkçası...Gerek İMDBdeki yorumlar olsun gerek burdaki yorumlar çok daha iyi bişey daha beklememi sağladı.....Ama herşeye rağmen çok güzel bir filmdi..
Bu bir sinema değil de Hindistanda herhangi birinin herhangi bir zamanda herhabgi bir yerde çekeceği bir fotoğraf...Çünkü bir film bu kadar mı hayatın gerçekliğini gözler önüne serer.tek kelime ile özetlemek gerekirse "muhteşem"...Türk sinema yapımcılarının yükselen Bollywood sektöründen feyz alması gerek!
şimdi bu filmin benjamin Buttondan daha fazla oskarı aldığına inanmak istemiyorum.Ben olağanüstü birşey göremedim fakat Benjamin Button olağanüstüydü benim için.
Valla bence çok etkileyici bir film değil son zamanlarda da kaliteli filmlerin azalmasını da göz önünde bulundurursak oscarları almasına şaşmamalı 7/10
pes yani. hiç birşey diyemiyorum. nasıl oluyorda son birkaç senenin en iyi filmlerinden biri deniyor. geyik bir senaryo ve ortalama oyunculuklar. ne ağlatıyor ne güldürüyor. daha filmin başından belli her soruda yaşanmışlık olduğu. üstelik başta final sorusu sorular da komik. bu filmden iyi en az 20 tane film sayarım bu seneden. ortalama bir film işte. max 7.
Son derece güzel başlayan film sonlara doğru mantık çizgisinden uzaklaşıp basitleşiyor. Yine de izlenmeye değer bir film olduğunu söyleyebilirim.Benim notum: 7/10
Ah ah ah! Bu filmin yorumunu yazarken 'olağanüstü bir film' demeyi iserdim, filmin başlangıcı bana o havayı verdi çünkü. Bu filme direkt 10 verebilmeyi isterdim. Senaryo çok güzel, zaten romanı filme uyarlamışlar; kurgu enfes; ama ilk 30-35 dakikadan sonra film sanki inişe geçti benim gözümde. İnişe geçmesine rağmen çok güzeldi, ama o kadar havaya girmiştim ki, her saniyesinin mükemmel olmasını bekledim. Harika başladı, belki de 8 Oscar kazandığını bildiğim için çok büyük beklentiyle gittim. Şaaşalı Hollywood yapımları yerine adını sanını bilmediğimiz oyuncuları gördüğümüz, bambaşka dünyalarla tanıştığımız, dünyadaki eşitsizliğin boyutlarına ve kapitalizmin sonuçlarına tanık olduğumuz çok ilginç ve sürükleyici, insanı yerine çivileyen bir 2 saat var önümüzde... Aldığı 8 Oscar ödülünden en iyi film, kurgu, uyarlama senaryo ve yönetmeni sonuna kadar hak etmiş! 10 üzerinden 9 diyorum, ama 10 demeyi de isterdim...
Filmin çok iyi bir finali vardı. Altın küre adaylıklarını hakediyor. Ama kazanmalı mı kazanmamalı mı bilemiyorum çünkü bu senenin en iyi film adaylarından izlediğim ilk film. Kurgusu tam anlamıyla mükemmeldi. Yönetmenliği de öyle. Senaryosu da özellikle sonlarına doğru daha da iyileşmişti. 9/10