mapeteb
9 Mart 2009 tarihinde eklendi
Slumdog Milyoner iyi bir film; ancak sürekli Oscarlar ile denkleştirilmesini doğru bulmuyorum. Şimdiye kadar Oscar alan filmlere bakacak olursak; Milyoner hem çok farklı hem de değil. Sürükleyici, düşündürücü ve eğlendirici yapısına ek olarak şimdiye kadarkilerin aksine değişik bir kültüre hafifçe dokunması sebebiyle Oscar jürisini etkilemiş olduğunu düşünüyorum. Yoksa "en iyi film" ödülü için bu filmde büyük boşluklar olduğunu itiraf etmek gerekiyor... Dinsel ve kültürel farklılıklar daha iyi vurgulanabilirdi; bu da filmi "tam" ve eşsiz yapardı. Ayrıca İngilizce konuşulan kısımlarda kullanılan diyaloglar daha iyi düşünülebilirdi.
iste sinema dili bu dedirtecek bir film daha izlemis olmanin mutlulugu var bende. goruntu gecisleri muzikler ve alt metnindeki mesajlari boyle guzel bir aktarim son zamanlarda izledigim en guzel filmdi, sinema derslerinde ornek film olarak izletilesi ders alinasidir:) tek kelimeyle suuper:)
Filmi çok beğendim özellikle sunucunun kapının kenarına yazdığı şıkkı ve sonrası sahneler çok güzeldi.Bence oscarı sonuna kadar haketmiş.Benjamin button o on basar 10/12 verdim ben
Kesinlikle izlenilmesi gereken bir film. bütün duyguları hissedebiliyorsunuz. Başrol Jamal ın karakteri çok olağanüstü tasarlanmış.Arşive giricek bir film.Çok sürükleyici hareket dolu bi film. Oscar ı haketti. 10 / 10
Hayatımda izlediğim en güzel filmlerden biriydi... :) Sonu müthişti... Gerçekten tebrik ediyorum emeği geçen herkesi... Sekiz ödülün sekizinide haketmiş... Bravo!
Filmi merak etmemin nedeni 4 önemli golden globe adaylığı alması idi(Best Director - Motion icture Danny Boyle Best Motion Picture - Drama Best Original Score - Motion Picture A.R. Rahman Best Screenplay - Motion Picture Simon Beaufoy). Film studyo filmi değil, o yüzden 15 milyon dolar bütçe ile yapılmış. Senaryo basit bir hikaye üstüne kurulmuş ama Hindistanın benim görmediğim yüzünü görmei sağladı ve hikaye beni oldukça etkiledi. Özellikle son bölüm oldukça yaratıcı olmuş.
izlediğim en iyi filmler arasında 10 a girer ki iyi bir film izleyicisiyim soundrack albümü ize hergün en qz 10 kere dinliyorum film gibi filmdi beğenmeyeneleri ise anlamak mümkün değil gitsinelr güneşi gördümü izlesinelr hala
en iyi film olmayi haketmis! genelde oscarli yapimlari sevmem ama bunu cok sevdim ! hint yapimi olmasi da baska bir guzellik! sikici amerikan yapimlarindan degil !