Ödülleri sonuna kadar haketmiş ki gerekli hususlarda ödülleri edinmesi Oscar Ödül dağıtımının pek de yabana atılmadan düşünülerek verildiği kuşku götürmez bir gerçek (en azından bu film için söylenebilir) Hikayenin çocukluk dönemini kapsayan bölümü çok iyi işlenmiş, baştan sona hikayenin şahane olduğu söylenemez ama işleniş açısından çok başarılı. Özetle, şiddetle tavsiye olunur 9/10
Filmi çok beğendim..Farklı bir film ve hiç sıkmadan ilerliyor..Hindistanın yaşadığı değişimi de film boyunca izliyoruz..Sonu da çok hoş olmuş bence:) Çocuk oyunculardan Jamalın küçüklüğünü oynayanı çok beğendim:)..9/10u hakettiğini düşünüorum ve herkese tavsiye ediyorum
Bana yeşilçamın günümüz versiyonunu hatırlattı, konu olarak da tabiki üzerinde film çekilmemiş bişey olduğu için izlenmesi gereken bir film.kimi yerinde müslümanlıkla ilgili bi kaç hoş olmayan sahne olsa da filmi konusundan saptırmamak gerek, en azından onlar yapıyor biz aldırış etmeyebiliriz... sıkılmadana izleyeceğiniz küçük çocukların harika oyunculukları sizi yer yer güldürüyor açıkcası ...(10/ 8.2)...
ben bu filmi hem bu sitede hem imdbde bayağı bi puan almasından dolayı izleme gereği duydum ve dün izledim. açıkçası beklediğimi alamadım. film bildiğin acıtasyon. hiçbir özelliği yok. tamam eyvallah konu güzel. hayat tecrübenle, 10 milyon rupi kazanman olağan üstü birşey ancak ben hem oyunculuğu hem de kurguyu bu kadar yüceltilen bir film için kötü buluyorum. ancak bu yorumlarım çok çok iyi bir film beklediğimden de olabilir. çok çok iyi bir film değilmiş. 10 üzerinden 7.5 verirdim ama öyle bir şansımız yok ve 8 vveriyorum.
bir yanlışı düzeltmek istiyorum. filmde müslümanlar saldırgan olarak gösterilmiyor. farklı bir dine inananlar bunlar müslüman diyerek müslümanlara saldırıyor. filmde müslümanları aşağılayan en ufak bir bölüm, bir söz bile yok.
film çok güzel bir filim olmuş ben beğendim... oskarı hakedip haketmediği tartışılr... insanlara kendini nasıl izletirebileceğini başarıyor film...gerçekçi nayıf bir okadar samimi ve içten suprizlerle dolu oskarlara gelince artık kademide akıllandı öyle her savaş filmine yada her aşk filmine her görsellige oskar vermiyor gerçeklere veriyor puanım 8