Milyoner
4,4

gordeslideniro
gordeslideniro

26 Şubat 2009 tarihinde eklendi
Bir filmde olması gereken herşey var. Özellikle başrol oyuncusunun soğukkanlı hali beni çok etkiledi. Aldığı oskarları sonuna kadar hakeden bir başyapıt. 10/10
su-sisesi
su-sisesi

26 Haziran 2009 tarihinde eklendi
salim jamal lathika bence bu film tamamen bir yönetmen başarıdır.kurgu güzel senaryo da iyi izlenir yani ama hayatımızı değiştiricek türden kesinlikle değil
burcu
burcu

20 Nisan 2009 tarihinde eklendi
Tek kelimeyle Mükemmel bir filmdi. Aldığı tüm ödülleri haketmiş.10/10
Shattered-Glass
Shattered-Glass

24 Haziran 2009 tarihinde eklendi
Yaşamak için sevgiye, ilgiye, aşka ve en önemlisi paraya ihtiyacımız var. Bütün bu kavramlar birbiriyle o kadar ilgili ki herhangi birinin yokluğu durumunda yaşamak, insanlar için işkenceye dönüşebiliyor. Çok az insan sanırım bütün bu ölçütler olmadan mutlu olabilmiştir. Gerçek hayatta sık rastlayamayacağımız bu insanlara sinema perdesi vasıtasıyla, hayal gücü gelişmiş, birbirinden yetenekli yönetmenler sayesinde tanıma şansı buluyoruz.Slumdog Millionaire de mutluluğun kaynağını maddi ölçütlerden arındırarak kendilerine bambaşka dünyalar yaratan insanların hikayesini anlatıyor. Fakir hayatın ezilmişliğini dans ederek, şarkı söyleyerek ve kimilerine göre ucuz olan hayatlarını riske atarak örtmeye çalışıyorlar. Dünya da bu tarz insanların yaşadığını bilmek ne kadar güzel, gönlü zengin insanlar. Zaten filmin ismide burdan geliyor fakir milyonerler, parasız ama parasızlığın vermiş olduğu mutsuzluğu ve çaresizliği manevi duygularla aşmayı başarabilmiş insanlar...İleriki hayatımıza yön veren olayların çocukluğumuzda yaşadığımız anılar ve hatıralarla dolaylı olarak bir ilişkisi bulunduğunu ve bu yaşanmışlıkların önümüze bu şekilde sunulması gerçekten çok ilginç ve keyif verici. Küçük bir çocuğun geçmişinde yaşadığı acı tatlı olayların onu belkide hayatında hiçbir zaman sahip olamayacağı bir servete kavuşturacağını görmek ve kazandığı servete sırtını dönüp mutluluğu yine sokaklarda arayışına tanık olmak son derece güzel bir olay. Bu filmden anlaşılıyor ki insanı mutlu eden bir çok şey var, hayattan ne istediğini bilen bir insan mutluluğu elbet yakalayacaktır günün birinde. Yakalayamasa da kendi mutluluğunu kendisi yaratabilir, tıpkı filmde izlediğimiz karakterlerin hayata karşı verdiği komik mücedeleler gibi.Slumdog millionaire, geçtiğimiz yılın sonbahar aylarından itibaren herkes tarafından büyük beğeni toplamış ve uluslararası eleştirmenler tarafından ise yılın en iyi filmi ilan edilmişti. Gerçekten bu övgü dolu yorum ve haberleri hak edecek nitelikte başarılı bir film çıkmış ortaya. İşin tekniği ve maliyeti bir yana bir filmin başarıya ulaşması için anlattığı öykünün, senaryonun ne kadar önemli bir unsur olduğunun altı çiziliyor bu filmle. Yönetmen Danny Boyle bilmediği bir kıtada, yabancı olduğu insanlarla o kadar başarılı bir sinerji yaratmış ki takdir etmemek mümkün değil. Yönetmen, sinema tarihine klasikleşecek bir film kazandırdığı gibi ayrıca iki yeni genç oyuncunun yeteneklerinin farkedilmesine yol açtı. Başrol oyuncularından Dev Patel ve Freida Pinto bu filmle birlikte birçok yapımcının da dikkatini çekmiş olacaklar ki her ikiside önümüzdeki aylarda biribirinden iddalı projelerle karşımıza çıkacaklar yeniden. Katıldığı bir çok ödül törenine damgasını vurdu film hiç kuşkusuz tabi bu ödül törenlerinin en önemlisi akademi ödüllerinde aldığı sekiz ödülle yılın en iyisi olduğunu tescillemiş oldu. Teknik açıdan çok başarılı işler çıkarılmış ortaya, mesela filmin kurgusu benim son yıllarda izlediğim en iyi işlerden biriydi diyebilirim. Biran bile sıkılmadan izlediğimiz hareketli sahneler flasbackler ile desteklenilip ortaya son derece başarılı bir kurguya sahip film çıkmış. Unutmadan filmin A.R.Rahman imzalı soundtrack albümü biribirinden muhteşem şarkı ve müzikleri barındırıyor. Filmi izleyenler tarafından büyük beğeni toplayan albüm şu sıralar tüm müzik marketlerde en çok satan albümler arasında.Slumdog Miilionaire, hayatın acımasız ve adaletsizliğini kabullenmeyen, hayata meydan okuyup elde edemedikleri adaleti kendi bakış açılarına göre işin içine eğlence katarak temin eden hayattan zevk almayı becerebilmiş mutlu insan portrelerinin yer aldığı son derece başarılı bir film...
hilkayist
hilkayist

2 Şubat 2009 tarihinde eklendi
etkileyici güzel filmlerden biri
iyi seyirler../8
seymaerisen
seymaerisen

16 Nisan 2009 tarihinde eklendi
ben anlatılanın aksine daha iyi bir film bekliyordum.. filme kötü demiyorum ama çok övdüler çok oscar aldı çok daha iyi bir film olabilirdi düş kırıklığına uğradım ve oscarı hak ettiğini düşünmüyorum..
songuul
songuul

2 Mart 2009 tarihinde eklendi
ben oscar alan filmleri bugune kadar hiç beğenmedim ama bu fılm gercekten çok güzeldii
gercekten sankı orda bende varmısım gıbı hıssettım bence ınsanı cok derınlıklere götürüyorr gercekten cok hoştu
deepred29
deepred29

15 Mart 2009 tarihinde eklendi
Son zamanların en güzel filmlerinden birisi. Kurgusu ve işlenişi muhteşem. Sonuna kadar içinizde heyecan ve umutla izliyorsunuz. Aldığı ödülleri hak eden bir filmdi. Özellikle Jamalın küçüklüğünü ve kardeşini oynayan çocukların performansları tartışılamaz. Olumsuz yorum yazan arkadaşların filmden beklentileri farklıydı sanırım. Son zamanların görsel efektli,gerçeküstü filmlerine o kadar alışılmışki Slumdog gibi oyuncu performansına ve öykünün kurgusuna dayalı filmleri pek tutmuyorlar sanırım. Kesinlikle izlenilmeli...
Soner Ç.
Soner Ç.

6 Eylül 2009 tarihinde eklendi
Güzel bir filmdi ama öyle Oscarı silip süpürecek kadar değil. Tamam Oscar hakediyormuş ama o kadar ödüle boğmaları diğer yapıtlara haksızlık olmuş bence. Konusu güzel,sürükleyici ve etkileyen bir konu. Oyunculuklar gayet iyi. Yalnız dikkat ettim bir kaç sahnede Müslümanlığı kötüleyici diyaloglar geçiyor. Genel olarak iyi bir film,tavsiye ederim.
Özge O.
Özge O.

28 Şubat 2009 tarihinde eklendi
Afişteki sorunun cevabını almak için iki saat bekledim ama değdi. Kurgusu görüntüler falan çok güzel. sorunu cevabınıda en sonunda öğrendim süperdi aldığı tüm oscarları haketmiş bence (9/10)
snkolas
snkolas

9 Haziran 2019 tarihinde eklendi
Ortalama bir film Oscar’ lık olduğunu düşünmüyorum. Çocuk ve hayvan istismarının filmlerde gösterilmesine karşıyım.Senarist ve yönetmenlerin biraz yaratıcı olmaları lazım.Böyle kolay tabi insanların duygularını sömürüp gişede bol kazanç elde etmek.
MİRKWOODLULEGOLAS
MİRKWOODLULEGOLAS

15 Şubat 2009 tarihinde eklendi
harika bir film, kesinlikle benjamin button dan daha fazla en iyi film en iyi müzik en iyi yönetmen oscarlarını hakediyor. kurgu muhteşem. kim milyoner olmak ister yarışması üzerinden ;hayatta yaşadığınız her acı bir şey öğretir ve ödülünü geç de olsa mutlaka alırsınız teoremi muhteşem anlatılmış... dany boyle döktürmüş, a. rahman ise şu ünlü o anlar fon müziğiyle ünlenmişti, ikisi de kendini aşmış..çok beğendim
dra-kula
dra-kula

19 Şubat 2009 tarihinde eklendi
20.000 değerinde soru geliyormilyoner filminde en çok hangisi beğenilmiştir?A- senaryoB- oyunculukC- müzikleriD- hepsikarar veremedim seyirciye sormak istiyorumdoğru cevap D Şıkkı : Hepsi!!!!!!!10/8 oscar goes to milyoner!!!!!
tizep
tizep

13 Mart 2011 tarihinde eklendi
15 milyon dolar bütçe ile çekilmiş filmin yaklaşık 400 milyon dolar gişe hasılatı elde etmesine şaşırmamak gerekir. Yıldız oyuncu olmadan nasıl seyircinin kalbini fethetmesinin bir örneği durumunda bu film.. Filmin başrol oyuncusu Jamal rolündeki Dev Patel Londra doğumlu. Ama onun oyunculuğunu çok fazla beğenmedim. Bu arada Dev Patel Dublindeki Dünya Tekwando yarışmasında bronz madalya aldığınıda belirtmekte fayda var. Kendisi karakuşak sahibi. Ben asıl çocuk oyuncuları çok beğendim. Filme 10 üzerinden 9 veriyorum. Daha önce izlediğim filmi tekrar izlediğim halde hiç sıkılmadım. Mutlaka izleyin...
sasili
sasili

17 Mart 2009 tarihinde eklendi
son donem filmlerden pek farkı olmayan sinema ve estetik adına bir katkısı olmayan bir yapım olmuş.Bol oscarlı olması izlenilir kılmasını şart koymuyor.10/8