Ugur Tazegül
2 Kasım 2010 tarihinde eklendi
uğur tazegül..............................tolga_taze24@hotmail.comfilm hakkındaki yorumum10.üzerinden10Toplam 10 dalda Oscara aday bir film ve bunlardan en iyi film ve en iyi yönetmen dahil olmak üzere toplam 8 dalda oscar heykelciğini kaldıran, Amerikan yapımı olan ve Hindistanda çekilde çekilen mükemmel bir film. Evet, Toplam 8 dalda oscar kazanan film sinema dünyasının klasikleri arasına girmiş durumda. 2009 En İyi Film Oscarını kazanan ve yönetmenliğini 2009 en iyi yönetmen oscarını kaldıran Danny Boyle yaptığı Milyoner filmi filmin kalitesinin yanında bir çok tartışmayı da birlikte getirdi. Hollywoodun son zamanlarda en büyük rakibi olmaya çalışan Bollywoodun eseri olan ve fakat yapımcısı ve yönetmeni Amerikalı olması ile Oscara aday olan film Oscara da damgasını vurdu ve beraberinde Oscar tamamen ticari bir aktivitemi sorusunu yine gün yüzüne çıkmasına neden oldu. Milyoner filminin konusu Türkiyede kim 500 milyar ister yarışmasının Hindistandaki versiyonuna katılan 20 yaşında gecekondu mahallesinde yaşayan ve hiçbir eğitim görmemiş bir gencin yarışmaya katılması ile yaşadıkları anlatılıyor. Yarışmanın son sorusuna kadar tüm soruları bilen bu genç yarışmaya ara verilmesi ile tutuklanır. tutuklanma nedeni ile böyle eğitimsiz birinin tüm soruları cevaplamasının imkansız olduğu ve hile yaptığı şüphesidir. Kendini temize çıkartmaya çalışan gencin hayatı tamamen değişir ve işin içine bir de aşk girince ilginç bir hikaye ortaya çıkar. Her ne kadar ticari olup olmadığı tartışılsa da 8 dalda oscar ödülünü kazanmış bir filmi sinema da gidip görmek gerek diye düşünüyorum. Çok farklı bir aşk hikayesi sizi bekliyor. Milyoner filmi eminim sizi de etkileyecektir. İyi Seyirler...
keyifle izlediğim ve umduğumdan fazlasını bulduğum bir film oldu benim için, senaryosu gerçekten çok hoş ve yönetmenden kaynaklanıyor olsa gerek ki oldukça da akıcı bir filmdi.beğenme konusunda bir şey demiyorum ancak sanki abartılı bir şekilde övülüp yere göğe sığdırılamıyor. filmi izliyorsunuz, hatta gülümseyerek iyi vakit geçirdiğinizi düşünüyorsunuz, ancak film bittikten sonra etkisi de yok oluyor ve öylece unutulup gitmeye yakınlaşıyordu. senaryo çok sağlam, müzikler yerinde kullanılmış, oyuncular olması gerektiği gibi (ne çok kötü ne de ayakta alkışlanacak performansları var) ve yönetmenin abartılmaması gereken başarılı bir çizgisi var.iyi bir film ama kesinlikle yılın en iyi filmi değil7/10
Tek kelime ile harika.. Müzikleriyle , hayatın içinden oluşuyla, gerçekçiliğiyle kesinlikle insanı etkilemeyi başarıyor.. Kesinlikle kaçırmayın derim.. 9/10
çok anlamlı,gerçekçi ve güzel bir film her ne kadar aldığı oscarları haketmesede senaryo çok sağlam gerçek hayat filme taşınmış çarpıcı ve sürükleyici anlatımıyla izlenmeyi hakeden bir film herkese tavsiye ederim izlerken farklı yaşamlara gideceksiniz çünkü...
Gereginden fazla abartilan ve abartildigi kadar da hizli unutulan filmlerden. Fikir fena degildi, bunun perdeye yansimasi da fena sayilmazdi. Ama bunlar, filmin en iyi film Oscar'i alabilecek bir film oldugunu düsündürmüyor bana.
127 saat kesinlikle daha etkili milyonerden.. akıcı, güzel bir film milyoner ama pek etkilenmedim ben.. 127 saat filmindeki o güçlü etki ve farklı anlatım milyonerde yok.. bu nedenle oscarlık bir film olduğunu düşünmüyorum.. akıcı, hoş bir film hepsi bu.. 7/10