Hesabım
    Ne @#!* Biliyoruz Ki!?
     Ne @#!* Biliyoruz Ki!?
    17 Mart 2006 Sinemada | 1s 48dk | Dramatik komedi, Belgesel, Fantastik
    Yönetmen William Arntz, Betsy Chasse, Mark Vicente
    |
    Senarist Mark Vicente, William Arntz
    Oyuncular: Marlee Matlin, Barry Newman, Elaine Hendrix
    Orijinal adı What the Bleep do we Know !?
    Üyeler
    2,9 54 Puanlama, 13 Eleştiri
    Beyazperde
    1,5
    Puanım :
    0.5
    1
    1.5
    2
    2.5
    3
    3.5
    4
    4.5
    5
    İzlemek İstiyorum

    Özet

    Bilim dünyasının popüler sinemayla kurduğu temaslar nadirdir. Ya bilim kurgu filmleriyle çoğu zaman karikatürize edilmiş bir parodi bilim anlayışı ya da korku filmlerinde fon olabilecek sahte bilim anlatıları beyazperde'de yer bulabilmiştir. Ancak "What the Bleep do we Know", bu klişelere yüz vermeyen ve bilim ile popüler sinema anlayışının birbirine yakın durduğu, ilginç bir deneyim olarak karşımıza geliyor. Bunu yaparken de sıkıcı olmayan sorular sormayı başarabiliyor: Günlük yaşamınız birbirinin içine geçmiş, karmaşık olduğu kadar da basit formüllerle ifade edilebilseydi. Aşkın kimyası ve formülleri tartışıla dursun ya gerçekten yaşam bilim adamlarının açıklayabileceği kadar basitse. Kocasının kendisini aldatmasıyla büyük bir depresyon geçirmeye başlayan Amanda mesleğinden ve hayattan giderek soğumaktadır. Günün birinde kendisine hayatın sandığı kadar komplike olmadığı söylenir. Harikalar Diyarı'ndaki Alice gibi kendini tuhaf bir maceranın içinde bulan Amanda'ya, içinde bulunduğu durumun nedenleri bilimsel olarak anlatılmaya başlanır. Sıradan hayatın içinde işleyen düzen, bilinmeyene yapılan bir yolculukla keşfedilecektir artık.

    Beyazperde Eleştirisi

    1,5
    Kötü
    Ne @#!* Biliyoruz Ki!?

    Kuantumlu Samimiyetsizlik

    Yazar: Orkan Şancı
    Kuantum fiziği üzerine yazılmış en başarılı kitaplardan biri, Nobel ödüllü Leon Lederman'ın "The God Particle/Tanrı Parçacığı" dır. Stephen Hawking'in "Zamanın Kısa Tarihi"i ile makroevren konusunda yaptığını, Lederman mikroevren konusunda, üstelik çok esprili bir dille yapar. Elindeki elmayı havaya fırlatıp muzip muzip gülümseyen bu kır saçlı adam, "evren yanıtsa soru ne" diye sorar. Şaşırmayın, yazımızın konusu olan Ne biliyoruz Ki adlı filmimizle yakından alakalı bu söylediklerimiz. Amanda, depresif karakter; eşi tarafından aldatılmış, işinden sıkılmış biri. Anti-depresanlarla ayakta duruyor. Konuşmuyor. Konuşamıyor olduğundan değil. Duyamıyor. Duymak istemiyor olduğundan. Amanda, kuantum fiziğinin doğası gereği ortaya çıkıveren enteresan sorular sayesinde hayatına dair gözlem yapma şansı buluyor. Hayatından duyduğu hoşnutsuzluğu, doğru sorularla çözmeye çalışıyor. Algıladığım gerçekl

    Fragmanlar

    Ne @#!* Biliyoruz Ki!? Orijinal Fragman 4:28
    Ne @#!* Biliyoruz Ki!? Orijinal Fragman
    3.166 gösterim
    Öneriler

    Son Haberler

    Dünya Pi Günü'nde Ölen Stephen Hawking Anısına Filmler...
    Haberler - Özel Dosyalar
    14 Mart 2019 Perşembe

    Oyuncular

    İzleyici eleştirisi: sevdiler

    En iyi ve en faydalı yorumlar
    yenilige-dogru
    yenilige-dogru

    Takipçi 176 değerlendirmeler Takip Et!

    3,5
    5 Ekim 2009 tarihinde eklendi
    Öncelikle bu bir film değil belgesel.Evrenin nasıl oluştuğu,fiziğin hayatımızdaki yeri,beynin işlevleri,düşünce gücüyle neleri değiştirebileceğimiz gibi ilgi çekici konular uzmanlar tarafından anlatılmaya çalışılmış.izledikten sonra çeşitli fizik teorilerini araştırmakta da fayda var.
    mawi-777
    mawi-777

    Takipçi 144 değerlendirmeler Takip Et!

    4,0
    1 Mart 2007 tarihinde eklendi
    insanı felsefeye lisede mecburi olarak gördüğümüz ve hocasıyla hep alay ettiğimiz derse yakınlastırıyor.iş şten geçti belki ama felsefe kitaplarına sardım bu film yüzünden. Freud'un "Psikanaliz Üzerine"sini okuyorum şimdi ... az lkaldı az çözücem her türlü gizemi:)
    e-dione
    e-dione

    Takipçi 113 değerlendirmeler Takip Et!

    4,0
    9 Haziran 2006 tarihinde eklendi
    filmin sonunda insanlar çıkıp "şu şu bölümleri bitirip masterımı şu bölümde yaptım sonra da bu oldum" dedi.biz de arkadaşlarla inşallah öss de iyi bir yer kazanırız dedik.kıskandım ama ben bu filmi.felaketim oldu.gidip kuantum okuyacağım.
    mserdem80
    mserdem80

    3 değerlendirmeler Takip Et!

    5,0
    12 Haziran 2006 tarihinde eklendi
    Bence henkesin mutlaka izlemesi gereken bir film. Doğrusu film demek yanlış olabilir ama kendiniz hakında bilmediğiniz şeyler öğrenmek istiyorsanız mutlaka izleyin derim.

    Fotoğraflar

    Teknik bilgiler

    Ülke ABD
    Dağıtımcı -
    Yapım yılı 2004
    Metraj uzun metrajlı film
    İlginç Detaylar -
    Bütçe -
    Dil İngilizce, İspanyolca
    Görüntü formatı -
    Renk Renkli
    Ses formatı -
    Yapım formatı -
    Viza numarası -

    Bu Filmi Beğendiysen, Şunlara da Göz At:

    Bu filmi sevdiyseniz, şunlar da ilginizi çekebilir: : Yılın en iyi filmleri 2004, En iyi film: Dramatik komedi, {Genre} türündeki en iyi filmler : 2004.

    Yorumlar

    Back to Top