Evren ve fizik, geçmiş ve gelecek, bu kavramlar filmdeki olay örgüsüyle sebep sonuç ilişkisine bağlı kalarak o kadar kusursuz aktarılmış ki. Ders niteliğinde bir film. En başından geleceği gören 9 yaşında bir çocuğun farklı kuram ve teorilerle hangi yolun doğru olduğuna karar vermesi aslında tüm kuramları iyi takip etmeniz gerekiyor gerçek olanı anlamınız için. ( sıradan bir film değil kafa yormak istemeyenler sıkılabilir)
Enteresan ve kült olmya yaklaşmış bir flim. Filmi başkalarına da seyretmeleri için tavsiyede edecektim. Ancak adamlar dayanamamış yine edepsizlikten uzak duramamışlar. Filimde cinsel içerikli sahneler imanın ötesine geçmiş. Yazık olmuş. Oysa çok değişik mevzulu bir filimdi. Tam ailece izlenebilecek bir filim olabilirdi.
filmdeki ana düşünce güzel fakat fazla uzun ve bazen de sıkıcı olabilmeyi başarmış diye düşünüyorum. Aslında farklı bir şeyler izlemek isteyen kişilere önerilir ama kült olmayı haketmiyor bence.
Olasılıkları anlatan, bunu yaparken de insanı yoran bir film olmuş bence...Prodüksüyon olarak çok güzel, seyrettiğiniz sahneler çok kaliteli ama konuyu anlataya çalışma şekli çok yorucu ve gereksiz bence :(
Film boyunca her zaman açık yakalayacaksınız, Némo tek kalan bir ölümlü olarak hayatını anlatmaya başlar ve çoğu zaman kendisi bile yaptığı tercihlerle yapamadığı tercihler arasında kalır. Ama insan her zaman yapamadığı tercihi düşünür. Filmde her zaman pişman olacağınızı hangisini seçerseniz seçin her zaman aklınızın seçemediğinizde kalacağınızı anlatıyor. %50 %50’dir. Kalbiniz tercih yaparsa aklınız; aklınız tercih yaparsa kalbiniz sizi her zaman pişman edecektir. “Diğerini seçseydim ne olurdu acaba ? “. Ama pişman olmanın da güzel bir yanı vardır. Acınızı seçmekte özgürsünüz.
Mehmet Y Sen bir gram bilim bilmeden, dini görüşlerinle eleştiri yaparken biraz daha düşün bence. Ya da git inşaatta mala vur. Bu adamların yaptığı filmi, bu konuyu bu kurguyu sen , ömür boyu düşünsen bırak yaratmayı , anlayamazsın bile. Tamam herkesin bir fikri, bir düşüncesi var, bu normal ama eleştiri yaparken de biraz kendini bilmeli, filme saçma derken acaba ben hiçbir şey bilmediğim için mi saçma zannediyorum diye düşünmen gerekiyor.