Bay Hiçkimse

beck31
beck31

4 Temmuz 2010 tarihinde eklendi
Bahsettiği kuramlar ve teoriler doğrultusunda, gerçekliğini fazlasıyla hissettiğimiz olasılıkları göz önüne alan yaratıcı ve güzel vakit geçirten hatta biraz daha abartırsak kült statüsüne girebilecek nitelikte bir film.Müzik seçimler, dağınık gibi gözüken konunun aslında fazla düzenli oluşunun göze battıktan sonra hoş gelmesi ve birçok detayıyla zevkli bir seyirlik.8/10
rudeonerudeone
rudeonerudeone

23 Mayıs 2016 tarihinde eklendi
Sinema ve genel anlamda sıkça ele alınan bir konudur paralel evrenler. "Mr. Nobody" baştan aşağıya paralel evrenler, insanın hayatı boyu yaptığı tercihler ve bunların sonuçları ile ilgili demiyorum. Film genel anlamda uzay-zaman, bilim-kurgu, kelebek etkisi vs. gibi popüler konulara, hatta aslında büyük ölçüde "romantizme" yaslanıyor. Bildiğiniz "aşk filmi" formatına büründüğü bölümleri mevcut. Belki süresinin bu denli uzun olmasının da başlıca nedeni işte bu sahneler. Ve çoğu kişinin gözünde farklı, dikkat çekici bir başlangıca sahip filmin temposunun düşmesine, romantizmin fazlaca detaylarına girmesi sonucu asıl konudan uzaklaşılmasına neden olan sahneler bunlar aynı zamanda. Kısmen benim de katıldığım bir fikir bu. Ama yine de filmin genel akışı içinde, belki genç oyuncuların uyumlu kimyası, belki de Jared Leto'nun göründüğü sahnelerde başarılı bir performans sergilemesinin de etkisiyle fazla göze batmıyor. Son yılların rahatlıkla tercih edilebilecek, yaratıcı tarzı, kurgusu, özellikle başlangıç dakikalarında beklentileri oldukça yükseltmesi sebeplerinden ötürü genellikle beğenilen bir film "Mr. Nobody". Bazı hamlelerinde, bahsettiğim romantik dokusunu biraz törpüleyip finale daha fazla özenilseymiş belki de modern klasikler arasına girebilirmiş gibi geliyor.
deckard76
deckard76

12 Eylül 2010 tarihinde eklendi
Gayet ilginç ve sıradışı bir yapım.Görsellik,kurgu çok iyi ve oyunculuklar olağanüstü.Kafa karıştırıcı ve izlenmesi ,takip edilmesi biraz güç olsa da sonunda nedeni ortaya çıkıyor.Deneysel,beyni çalıştıran yapımlardan hoşlananlara önerilir.8/10
AstalaVista
AstalaVista

4 Kasım 2010 tarihinde eklendi
tam bir beyin fırtınası olmuş.. senaryonun temelindeki mantık çok hoştu..
BABA S.
BABA S.

9 Temmuz 2018 tarihinde eklendi
9 yaşındaki bir çocuk,işaret koymayı unutan bir melek.Ve bütün düzenin alt üst olması.2 sonunda kötü bittiği yollardan hangisini tercih edersiniz.Ve bu iki yoldan ayrılan yollar.Film bizi o kadar karmaşık bir yapıya çekiyor ki durdurup sahneleri geri alma ihtiyacı duyuyorsunuz.Hikaye 3 farklı sonla bitiyor gibi ama hiç yaşanmamış bir hikaye nasıl bitebilir.Bu filmi izlemeyi düşünenler ben yapmadım ama keşke yapsaydım sizlere tavsiyem yanınızda kalem kağıt bulundurun ve filmin sonunda bir olasılık diyagramı çizmeyi deneyin.Şimdi diyeceksiniz "O kadar beğendin de neden 4,5 verdin?"Bizler izleyiciz.Ortalama sürede elimizde bir hikaye olsun isteriz film teknik açıdan süre olarak ideal olsa da bir türlü hikaye oluşturmaya uygun ortam vermiyor.O yüzden- 0,5 .Dipnot:"Spoiler"filmde geçen anna(?) ve nemo nun aşk hikayesi bile başlı başına bir film olurmuş...
fearless
fearless

6 Şubat 2012 tarihinde eklendi
Gerçekten sıradışı bir film, insanı etkiliyor doğrusu...
muratladikli
muratladikli

29 Haziran 2010 tarihinde eklendi
Merakla bekliyorum
Selçuk Özdemir
Selçuk Özdemir

20 Ocak 2023 tarihinde eklendi
"Bu hayatımın en güzel anı"

"Var olduğunu nereden biliyorsun? "....

Harika ve karmaşık bir film.
Mustafa S.
Mustafa S.

14 Mart 2017 tarihinde eklendi
Mr. Nobody dört başı mamur bir filmdir. Ancak bu filmi hangi açıdan değerlendirdiğinize göre değişebilir.
Filmi bir bilim-kurgu olarak görmek isterseniz filmin tüm cevherleri gözünüzde parlaklığını yitirir.
Benzer konusu nedeniyle 'Kelebek Etkisi' ile karşılaştırmak isterseniz senaryonun giriftliği sizi filmden soğutacaktır.
Eğer bir aşk filmi olarak kabul ederseniz yavaş yavaş hikayenin içine gireceksiniz.
Hikaye boyunca Nemo' nun alternatif gerçekliklerini takip ederiz. Hepsi birbirinin alternatifi olan hikayelerden hangisi gerçektir? Hepsi aynı anda mümkün olabilir mi? Yoksa hiçbiri gerçek değil mi?
Sonuç olarak film yapılan her seçimin bir bedeli olacağını gösteriyor. Seçimleri doğru ya da yanlış olarak konumlandırmadan hikayesini kuruyor.
Filmin belki en zayıf yanı uzun süresine rağmen 'Jean' ile olan hikayesini yeterince derinleştirmemesi ve sonunda seçimini dile getirmesi olabilir.
Yine de önemli bir seçim olgusunun arifesinde, yapılacak tüm seçimlere doğru veya yanlış demeden saygıyla yaklaşarak izlenmesi gereken son yılların en iyi filmlerinden biri...
SEÇİM YAPMADIĞIN SÜRECE,KALAN OLASILIKLARIN HEPSİ MÜMKÜNDÜR.
ne-desem-ki
ne-desem-ki

20 Mayıs 2011 tarihinde eklendi
İnsanı tercihler konusunda düşündüren bir film.. Herkesin en azından bir kere izlemesi gerek bence. 10/8.908907923493
mai_yunus
mai_yunus

23 Ocak 2017 tarihinde eklendi
Şimdiye kadar bu filmi nasıl izlememişim dedirtti açıkcası. Harika ötesi, seyretmeyen kalmasın türünden bir film. Herkese iyi seyirler...
Tolga E.
Tolga E.

17 Ağustos 2013 tarihinde eklendi
film gerçekten etkileyici özellikle paralel evrenler olasılıklar, "lost" ta işlenen temalar ile ilgileniyorsanız film akıp gidiyor kendini izletiyor o kadar ağır deil. uzun olmasına ragmen sıkmadı beni
Anthemis Hime
Anthemis Hime

11 Mart 2012 tarihinde eklendi
basdöndüren kurgu, harika müzikler ve rüya gibi bir film. özellikle yagmur damlasinin düstügü sahne hafizama kazindi.
beratozguner
beratozguner

5 Ekim 2010 tarihinde eklendi
Gerçekten farklı bir pencere.Alınan kararların hayatta ki etkilerini hayatın nasıl değiştiğini çok güzel ve farklı bakış açısıyla anlatan bir film kaçırılmaması gerekir...10/8
amajestic
amajestic

3 Eylül 2011 tarihinde eklendi
Mukkemmel bir film,

Donnie Darko ve Kelebek Etkisini sevdiyseniz bu filme bayilacaksiniz.

Hayatimizda yaptigimiz secimlerin milyonlarca olasilik arasindan nasil bizleri bir araya getirebilecegini hic dusundunuz mu?

Zeka dolu, vurucu..