Seriyi James Wan'dan devir alan ve çektiği üç filmle rüştünü ispatlayıp açık kalan yada anlaşılmayan bir çok şeyi getirdiği mantıklı açıklamaları zekice ölümleri ve başarılı kurgulaıyla seriyi efsaneleştiren Darren Lynn Bousmanın ayrıldığı yerine serinin yapımcılarından David Hacklinin yönetmen koltuğuna oturduğu sanki arada kalan bir bölüm havası olan seriye hiçbir yenilik getirmeyen bazı ayrıntıları gün ışığına kavuşturan sıradan bir bölümdü.
Daha çok dördüncü bölümle bağlantılı.Ama öncülünden biraz geri kalıyor.Bunun dışında değişen pek bir şey yok.Kanaatimce serinin en iyileri şu ana kadar birinci ve üçüncü bölümler.Kalite anlamındaki bu düşüş devam ederse sadık hayranları bağlılıklarını ne kadar devam ettirecekler orası da bir soru işareti.
Testere serisini ele alırsak 1 farklı bir filmdi. 1i takip eden filmler ise birbirlerinin kopyası filmler. 2-3-4 ve nihayetinde 5, sanki tek bir uzun film gibiler. 90 dakikalık parçalara ayrılmış olarak her yıl vizyona giriyorlar. Bu film için konuşmak gerekirse, 1 dışındaki filmleri ele aldığımızda bu 4 filmin en iyisi olarak gözüme çarptı. Diğerlerinden çok bir farkı olmamakla birlikte yinede konusuyla iyi puan alıyor benden. Özelliklede 1den sonraki en iyi final bu finalde. Hatta 1 ile eşdeğer bile diyebilirim. Müthiş bir final yapılmış. Testere severler mutlaka izleyecektir tabi.
Psikopat bir seri katilin kendine veliaht yetiştirmesi ahlaki olarak uygun mu bilmiyorum.seriyi devam ettirmenin en iyi yolu olabilir diye düşünmüşlerdir.Ama bir arkadaşımızın da dediği gibi ilk filmden itibaren izlemeyen bunu anlayamaz gibime geliyor.testere filmini 6 seri olarak planlanmış olduğunu duydum.gerçekten de bir yerde artık bitmesi gereken bir film.uzayınca iyi olmayan filmlerden.puanı ise 10 üzerinden 6...(korku sevmeme rağmen)
Bir Saw serisi tutkunu olarak 5. seriyi yeterince heyecanlı bulmadım.Film çekiciliğini,etkileyiciliğini,sarsıcılığını giderek kaybediyor bence.Bu yüzden biraz hayalkırıklığına uğradım.Belki de beklentim yüksek olduğu için çünkü her kurgusuyla şok etkisi yaratmayı başarıyordu.6.da tatmin edici bir finalle sonlandırılmalı eksiklerinin kapatılması açısından.
Ben o kadar beğenmedim. Testere diyince hep ilk filmin sonu gelir aklıma o hayretler içinde kaldığım son.Serinin diğer bölümlerinde bu tadı alamadım bence 10/6.5 not bu film için normal hatta ilk filmin hatırına verilmiş bi not olur.
adamlar dizi mantalitesinde devamı haftaya tarzında film yapıyorlar,film bittikten sonra acaba şimdi testere 6 nın fragmanını mı gösterecekler diye düşünmeden edemedim.birşeyi tadında bırakmak en güzelidir.bu film için tat biraz kaçmış gözüküyor ama olsun yine de geç değil