mtek2004
27 Ekim 2008 tarihinde eklendi
fılme gecengun gıtme fırsatım oldu.beklentılerımı tam anlamla karsıladıgını soyleyemem malesef.ozellıkle 4.fılm gıbı harıka bır fılmın ardından ınsan bırazdaha aksıyon arıyo.fılmın genelı 6 fılme alt yapı hazırlamak ıcın olayları acıklamakla gecmıs.oncekı fılmler gıbı zekı olumler yok bu sefer daha basıt ve kesın olumler var.yınede fılmın fınal sahnelerı ve konusu ızlemeye deger kılıyoçsuda bı kesınkı 6 fılm harıka olacak:D
Tek kelimeyle muhteşem bir film diğer serilerinde olduğu gibi. bence hiç kimse bu kadar zeki kurgulanan bir senaryo yazamaz. biraz karışık ama diğer serileri izleyenler kolayca çözecektir:)
film harikaydı. önceki 4 seriden de bazı parçaları koyarak kafanızda hiçbir soru işareti bırakmıyor. yine inanılmaz bir kurgu ve bir testere klasiği; sonu yine çok etkileyici. Bence 6.da yolda..
filmi dün izledim..açıkçası 1 ve 2 kadar olmasa da konu bağlayıcılığı ve sonu 1 ve 2 seviyesindeydi ama daha iyi olabilirdi.. bu seride daha yaratıcı tuzaklar beklemedim değil.. bu arada ilk 4 seriyi izlemeyen arkadaşlar izleyip giderlerse filmi izlerken bu ne şimdi yahu? demezler :)
1 ay evvel Saw 1 ve 2nin güzelliğinden 3 ve 4ün gereksiz bir seriye gidiş olduğundan 5 olmaması gerektiğinden bahsetmiştim yine bu sitedeki yorumumda. Ama filmi izlediğimde düşüncem ve yorumum 180derece döndü. Ve diyorum ki; Saw 1,2,3,4 e bambaşka bir gözle bakmanızı sağlayan bir bölüm olarak karşımıza çıkıyor Saw 5 ve bu bölümlerde gördüklerinizin perde arkasını gösteriyor bu 5. bölüm. bu bölümlerde ya bu adam nasıl yapar bunca şeyi hasta haliyle "saçma" dediğin noktada utandırıyor insanı.şöyle diyelim 3 ve 4ü gereksizliğini düşünenlere, hayır hiç te gereksiz değilmiş hissi vererek bütün seriyi kurdardı bu kısa ama anlamlı bölüm.
ilk 4 filimdeki mükemmel sonlar bu filimde yoktu bence...daha iyi bişi bekliyordum açıkcası bir saw hayranı olarak...8 verdim ama 8 daha düşük verenlerede bişi diyemicem.muallakta kaldım
Bana göre işkence sahneleri en acımasız ve kanlı olan bölüm buydu.Ama geçen bölümde aklımda kalan birçok soruyu cevapladığı gibi,yeni yeni sorular da oluştu. 6. bir bölüm gerekli,ama bu sefer herşeyi açıklayıp bitirmeliler.
Testere serisi gayet başarılı bir yapım hem senaryo hemde görüntüler açısından gayet güzel. beyazperde eleştirmenlerinden Oktay Ege Kozakın yaptığı yorumlar oldukça basit ve kişiseldir. Önceki filmleri izlediyseniz bunuda mutlaka izleyin çünkü birçok konuyu açıklığa kavuşturuyo ve sadece insanları öldürme amacı gütmediğini felsefi bir şekilde anlatıyo. Jigsawun anlatmaya çalıştığı düşünceyi anlamadan sadece toplum içinde şiddete karşı olduğunu belirtip puan kazanmak için yapılan yorumlardan bıktım biraz daha akıllı olun ve oturun beyninizle izleyin..10/8,5
arkadaşlar, filmi dün 16:30 seansıyla izledim.. filmi izleyip, yorumunu ilk yapan benim :)
şunu çok net diyebilirimki " testere 5 serinin en iyi filmi " tamam, serinin diğer filmlerindede seyirciyi şaşırtma son noktadaydı ama bu film artık onuda aşmış..
ve hep tartışılan şu "" bol kanlı sahne kullanma olayı "" yine fazlasıyla mevcut ve iğrenç ama biraz daha dozunda tutmuşlar ve konuyu ortaya çıkarıp bağlamışlar. Ne olursa olsun bu testere ve 18 yaş sınırı kesinlikle doğru..
son olarak, testere efsanesinin son filmi miydi? bence hayır :)
Önceki ve özellikle 4.filmdeki kafada çıkan soru işaretlerinin çoğu bu filmde aydınlanıyor. Ayrıca yine önceki bölümlerdeki gibi yepyeni oyunlar mevcut. Testere hayranlarının kaçırmaması gereken serideki önemli bir film. 8/10