Bir film amacından sapar da bu kadar mı sapar? Ne bu işkence? Filmdeki insanlardan çok izleyenlere işkence ediliyor. Adamların derilerini soyup bir yerlerini kesmekten başka bir şey yapılmıyor filmde. Buna korkunç denmez, iğrençlik denir. Polisiye, gerilim filmi olan ilk Testere ile bu devam filmleri arasında çok fazla fark var. Para kazanmak için kan fışkırtıp milleti doğramaya gerek yok.
Evet, Testere-SAW deyince şöyle bir duracaksın her filmiyle şaşırtıyor. SAW 5 de sıradan çerezlik bir film olmasa bari diyoruz ama SAW 6 da gelecekmiş... Fakat efsanenin başlangıcı ilk film dışında hiçbirisi o kadarda etkileyici değildi. Arkadaşımızın dediği gibi seri muhteşem bir final ile SAW III ile bitirilmeliydi... SAW da anafikir "siz gerçekten mükemmel misiniz?. Şu an veya geçmişte yaptığınız hatalarınızdan, neden olduğunuz kötü olaylardan gerçekten ders çıkarıyor musunuz?" işte bu fikri ilk filmde harika bir şekilde otaya koymuştu Jigsaw. SAW III-IV den ayrıca bahsetmek gerek en kanlı sahneleri barındırıyordu hele o otopsi sahneleri aman aman. Jigsawın oyunları dahada ilginçleşiyordu ayrıca Jigsawın hastanede ve eşiyle olan sahneleride söylemeli...
Ben Testere filmini hayranlarından biriyim ama buna rağmen şunu belirtmeliyim herşeyin bir sınırı olmalı işin cılkı hakikaten çıkıyor. Testere serisi üçüncü bölümüyle son bulmalıydı ancak Testerenin yapımcıları işi tiraja verince anlamsız ve gereksiz bir dördüncü film çekildi o film o kadar gereksiz ve lüzümsuzdu ki senaristler filmin sonunu bir türlü bağlayamadı. Beşinci bölüm nitekim kaçınılmaz oldu. Beşinci bölüm şu ana kadar gördüğüm en kötü en saçma Testere bölümüdür mantık hatları gırla, saçma sapan bir kurgu ve senaryo. İşin içine şimdi polisi de kattılar tabii filmi sonundaki mesaj malum 6,7,8 ... geliyor bekleyin mesajı. Bu film resmen seksenlerin kült seri katil filmlerine döndü (Halloween, 13. Cuma vb.). Yazık olmuş gerçekten.
saw 4 ten ii ama diğerlerinden kötü bir saw sömürgesi daha saw mükemmeldi saw 2 ona ii bağlanmıştı 3 le sömürülme başladı ve felsefesine ihanet edildi keşke 2 de sınırlı kalsaydı ne kadar sömürülecek acaba daha merak ediorum benim için saw-saw2-saw sömürgeleri var sadece filme 4 ten ii dememin sebebi yangın olayına sebep olan insanlara hazırlanan tuzaklar flndı ama o kadar... 4/10
filmi bugün izledim ve çok hoşnut kaldığım söylenemez.dizi nin bu bölümünde yine diğer bölümlerle alakalı olarak bağlantılar kuruluyor.testere 1 den farklı olarak çünkü bildiğimiz gibi birinci bölümle diğer bölümlerin senaristi farklı sonuç olarak bitsin bu dizi artık ve aklımızda testere 1 olarak kalsın.
kimler izlemeli? - seri bende ciddi bağımlılık yaptı devam etmezse duramıyorum düşüncesi içinde olanlar. - şiddetin perdeden çıkamayacağı gerçeğini bilen ve "bu hepi topu bir film" diye kendini rahatlatmayı başarabilenler.
kimler izlememeli? - makine mühendisliği alanında yaptığım tahsile rağmen henüz insan parçalayabilen bir araç yapamadım diyenler. - 2004ten beri başlaması beklenen oyunun yine başlayamayacağı gerçeğiyle yüzleşmek istemeyenler. - klasik korku sineması anlayışının bir kez daha katledilmesini hazmedemeyenler - şöyle on dakikalığına da olsa ekranı olumlu gelişmelerin kapladığını görmek isteyenler - dedektifler asla elalemin depolarının kuytu köşelerine tek başına gitmemeli diyenler!
serinin en zayıf halkasıydı bu kadar mı gereksiz bi film olur yani tmm filmi uzatıcaksınız ama bari adam gibi uzatın filmin ismi testere deil houfman olması lazım film güzel başladı ama ortaları çok sıkıcıydı ölüm sahneleri daha ii olabilirdi mesela 4.film o kadar güzel diildi ama farklıydı daha güzel hazırlanılmıştı ama bu film baştan savma gibiydi 5 i ölesine çekelimde 6 ya hazırlanalım demişler merak ettiğim tek şey eski karısına bıraktığı kutuda ne olduğu
ben bu filmin 2. serisini izleyip bıraktım senaryosu gerçekten çok zekice işlenmiş bir film ama bence bu tür senaryoların psikolojik olarak hasta olan katillere örnek olduğunu düşünüyorum nitekim bu tarz vahşet filmlerinde gerçek hayattada sık yaşanması hiç hoş değil ama yinede film olarak zekice yazılmış ve efektleri çok gerçekçi olan bir filmi izlemek isteyenlere iyi seyirler diyorum.
Zekanın ve oyunun içinde olduğu saw serisi bu kez hayalkırıklığı yarattı bende açıkçası.Eğer devam edilirse film zorlama bir karmaşaya dönüşmekten kurtulamayacak.Buna rağmen izlediğim en güzel filmdi aşkımın kollarında :D
Kimilerinin Testere serisinin ilk filmde ya da ilk 2 filmde bitmesi gerektiğini düşünmelerini saygıyla karşılarım ama bence o kadar zekice uzatıldı ki Testere serisi,keşke her uzatılan film/dizi böyle güzel bir şekilde uzatılsa..Bence 5 film de birbirinden güzel..Bu 5.filmi de çok beğendim.Özellikle flashback sahneleri harikaydı.6.filmi sabırsızlıkla bekliyorum..