Hesabım
    İşte Özgür Dünya
     İşte Özgür Dünya
    19 Eylül 2008 Sinemada | 1s 33dk | Dram
    Yönetmen Ken Loach
    |
    Senarist Paul Laverty
    Oyuncular: Kierston Wareing, Juliet Ellis, Leslaw Zurek
    Orijinal adı It's a Free World
    Üyeler
    2,8 55 Puanlama, 7 Eleştiri
    Beyazperde
    3,0
    Puanım :
    0.5
    1
    1.5
    2
    2.5
    3
    3.5
    4
    4.5
    5
    İzlemek İstiyorum

    Özet

    Angie'ye, çalıştığı büroda sistematik mobbing uygulaması yapılmaktadır. İş yerinde gördüğü kötü muameleden bıkmış olan ve oğlunun geleceği için endişe eden Essexli genç kadın Angie, günün birinde kendi işini kurmaya karar verirek tüm bu baskılara boyun eğmeyeceğini ilan eder. Londra'da bir barın arka tarafında kurduğu ofiste göçmen işçilere iş bulmaya başlayan Angie, başarı ve servet basamaklarını tırmanırken, dünyayı döndüren para illetiyle de ne kadar ileri gidebildiğinin farkına varır. İşçi sınıfının haylaz yönetmeni Ken Loach, Özgürlük Rüzgârı’nın hemen ardından çektiği bu son dramıyla günümüz Londra’sına dönüyor ve kamerasını yeniden toplumsal konulara çeviriyor. Devrimci yönetmenler arasında başı çeken Ken Loach, yine duyarlılığını ispatlayan zor bir konuya temas etmekten çekinmiyor.

    Beyazperde Eleştirisi

    3,0
    Ortalama
    İşte Özgür Dünya

    İşte Özgür Dünya

    Yazar: Ali Ercivan
    Düzenli aralıklarla film çekmeyi sürdüren Ken Loach'un Altın Palmiye kazandığı Özgürlük Rüzgarı'ndan (The Wind that Shakes the Barley) hemen sonra çektiği son filmi İşte Özgür Dünya(It's A Free World), insanların hiç de özgür olmadığı bir dünyayı anlatıyor.Filmde, büyük bir işe alma firmasında çalışan Angie, kendisine sarkıntılık eden patronuna sert tepki gösterince, işinden oluyor. Bunun üzerine, arkadaşı Rose ile kendi küçük işçi bulma kurumunu açıyor ve yasal olarak İngiltere'de bulunan her milletten göçmene geçici işler ayarlıyor. Hırslı bir kadın Angie ve kadınlığını kullanarak iş ayarlamaktan çekinmeyebiliyor. Ama yeri geldiğinde, zor durumdaki İranlı bir aileye kendi imkanlarını kullanarak yardımcı da oluyor. Neticede derdi oğluna bakabilmek, yaşamını idame ettirebilmek. Romantik bir idealist değil. Gerçekçi ve dişli bir iş kadını.Ken Loach'un daimi senaristi Paul Levarty ile gerç

    Fragmanlar

    İşte Özgür Dünya Orijinal Fragman 2:07
    İşte Özgür Dünya Orijinal Fragman
    1.516 gösterim
    Öneriler

    Oyuncular

    Kierston Wareing
    Rolü : Angie
    Juliet Ellis
    Rolü : Rose
    Leslaw Zurek
    Rolü : Karol
    Joe Siffleet
    Rolü : Jamie

    İzleyici eleştirisi: sevdiler

    En iyi ve en faydalı yorumlar
    MojoRising
    MojoRising

    Takipçi 380 değerlendirmeler Takip Et!

    3,5
    15 Ekim 2012 tarihinde eklendi
    Ken Loach usta her ne olursa olsun sinemanın vicdanı olma görevini bu yaşta bile layıkıyla sürdürüyor (şu an 76 yaşında, bu filmi yönettiği yıl ise 71 yaşındaydı). Dünya'da ve Avrupa'da işçi sınıfıyla, işsizlikle, göçmenlik sorunlarıyla ilgili film çeken yönetmen neredeyse kalmadı. Artık filmlerin kahramanları zengin işadamları, güzel, bakımlı kadınlar. Üstad Loach ise neyse ki hala vicdanının ve ...
    Devamını oku
    beck31
    beck31

    Takipçi 1.383 değerlendirmeler Takip Et!

    4,0
    27 Aralık 2008 tarihinde eklendi
    Günlük hayatın içindeki hikayeleri makyajlamadan, abartmadan, dramatize etmeden günlük hayattaki rahatlığı içinde gösteren kamerası ve de tüm detayları içeren senaryosu ile tüm gerçekliğini suratınıza çarpan başarılı Ken Loach filmi.
    umut-kahya
    umut-kahya

    82 değerlendirmeler Takip Et!

    3,5
    19 Eylül 2008 tarihinde eklendi
    eski bir film aslında ben izlemiştim önceden güzel bi filmdir . klasik ken loach zaten izlenesi.
    bar-bar07
    bar-bar07

    8 değerlendirmeler Takip Et!

    4,0
    13 Eylül 2008 tarihinde eklendi
    ingilterenin en önemli yönetmenlerinden biri olan ken loachun bu filmi ingiliz işçi sınıfını gayet güzel yansıtan bi yapım, izlenmeli... fakat biraz gürültülü bi film. Diyemeden de geçemeyeceğim:)

    Fotoğraflar

    Teknik bilgiler

    Ülke İngiltere, İspanya, İtalya, Almanya, Polonya
    Dağıtımcı -
    Yapım yılı 2007
    Metraj uzun metrajlı film
    İlginç Detaylar -
    Bütçe -
    Dil İngilizce, Polonyaca
    Görüntü formatı -
    Renk Renkli
    Ses formatı -
    Yapım formatı -
    Viza numarası -

    Bu Filmi Beğendiysen, Şunlara da Göz At:

    Bu filmi sevdiyseniz, şunlar da ilginizi çekebilir: : Yılın en iyi filmleri 2007, En iyi film: Dram, {Genre} türündeki en iyi filmler : 2007.

    Yorumlar

    • MojoRising
      Ken Loach usta her ne olursa olsun sinemanın vicdanı olma görevini bu yaşta bile layıkıyla sürdürüyor (şu an 76 yaşında, bu filmi yönettiği yıl ise 71 yaşındaydı). Dünya'da ve Avrupa'da işçi sınıfıyla, işsizlikle, göçmenlik sorunlarıyla ilgili film çeken yönetmen neredeyse kalmadı. Artık filmlerin kahramanları zengin işadamları, güzel, bakımlı kadınlar. Üstad Loach ise neyse ki hala vicdanının ve mantığının sesini dinliyor. Bu tarz filmlerin artması dileğiyle.
    • zafer-calayoglu
      taşeron firmaların mesleği ne olursa olsun sadece işe muhtaç oldukları için para kazanmak uğruna ne iş olursa olsun diye hayat müsadeleririnde ne akdar yanlız ve ne kadar çaresiz oldukalrının en büyük kanıtını ken abimiz ekrana taşıyor. ange karakterinin babasının yaptığı yorum çok yürek burkuyor " bu insanlara iş veriyorsun ama ileride oğlun işsiz kalacak" herşeyden önce ülke politikalarının sonucunda kendi halkalrının ne duruma geldiğini görmleri lazım. şunu bir düşünün " hiç bir insan ana vatanından başka bir yerde çalışmaya kendini neden zorunlu hissetsin ?" devlet dediğimiz bu kurumlar başta olmakla kendi ve çevresinin menfaatleri yerine, azıcıkta olsa sorumluluk alıp ülke ve ülke çevresine faydalı olacak işler yapmalıdırlar. film dönemsel, part time, tam zamanlı sözleşmeli v.b gibi işlerde çalışanlar tarafıdnan dikkatlice izlenmelidir ve hayatlarının kimlerin elinde oluğunu ama onlara mahkum olmamak için her zaman dik durmalarını gösteren bir yapım. 5/4
    Back to Top