jamesbond-2
1.684 değerlendirmeler
3 Eylül 2012 tarihinde eklendi
Başları falan gereksiz derecede sıkıcıydı ben son 10-15 dakkasını ürkütücü buldum özellikle sonu gerçekten iyiydi tüyleri diken diken ediyor yani.Ama onun dışında mükemmel bir film diyemem kesinlikle.7/10
Avrupa ve asya sinemalarının hızlı yükselişine şahit olmaya başladığımız şu günlerde yine izleyici tarafından oldukça beğenilen bir yapım rec. Olağan bir durumda yaşanan olağanüstü bir durumu korkutucu ve soğukkanlı bir şekilde anlatmış yönetmen izleyicisine. Burada tabi yönetmende bir nevi filmin oyuncusu görevini üstlenmiş. Amatör bir kamera tarafından kaydedilen görüntüler son derece usta bir anlatım tarzıyla izleyiciye aktarılıyor. Filmin ilk yarısı o kadarda hareketli olmasada özellikle ikinci bölümün başlangıcından itibaren tempo hiç düşmüyor. Kapalı mekanın vermiş olduğu tedirginlik, çığlıklarla birbirlerini kovalayan insanlarla bütünleşince korku dolu sahneler çıkıyor ortaya. Hiç bir çığlık benim bu filmdeki kadar ürpermeme neden olmadı. Filmin amacı korkutmak olduğuna göre ben ve salondaki diğer izleyicilerin filmden gerçekten korktuğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Filmin finali, şuanda çekilmekte olan devam filminin geleceğini işaret ediyordu zaten. Umarım filmi beğenenlerin beklentisini boşa çıkarmayacak kadar başarılı bir devam filmi izleriz. Son dönemlerde gösterime giren korku filmlerinin yerlerde süründüğü bir dönemde rec, izleyiciyi fazlasıyla tatmin edecek ölçüde korkutucu ve başarılı bir korku filmi...
İlk söylemem gereken şey vasat bir gerilim olduğu (korku değil).İzlemeden önce çok daha farklı bir şey bekliyordum ama bunda da hep aynı numaralar...İspanyada şu an çekilmekte olan ikincisi ve Amerikan yapımı,henüz izleyemediğiz Quarantine in bundan daha iyi bir film olma olasılığı var.O kadar sıradan yani.
hernekadar amatör gibi gözüksede pek çok gerilim ve korku filmi örneğini rahatlıkla geride bırakacak bir film olmuş.çaresiz,klostrofobik ortamlar,gerçekçi oyunculuk ve başarılı kurgu filmi vasatın üstüne çıkarmış.7/10
korku değil gerilim bir kere.yönetmenin site arşivindeki diğer filmlerini de izledim ve bence belirli bir gerilim kalitesi tutturmayı başarıyor filmlerinde.korku olmamasının birinci nedeni hayalet,yaratık,canavar,ruh vs.çok az gözüküyor,recte de gördüğümüz gibi aslında korkutucu olacak birşey yok ancak gerilim dozu bazı sahnelerde iyice artıyor.tabii bu durumda tüm filmin el kamerasıyla çekilmiş olmasının da payı var,hatta en büyük pay da el kamerasına ait bence.arkadaş grubuyla toplanıp gece izlenebilecek bir film,biz öyle yaptık ve pişman olmadık.fena değil.
Filmi bir korku filmi olarak ele aldığmızda sadece son 15-20 dakikasında aradığımı bulabildim.. Ama herhangi bir müzik, ses efekti ve profesyonel çekim olmamasına rağmen korku hissini verebildiği için hakkını yememek gerektiğini düşünüyorum bu filmin.. Ve her ne kadar korku kategorisinde orta bir film olarak bulsamda deneysel kategorisinde gerçekten ilk 3 içine girer benim için.. İzlemenizi tavsiye ederim , gerçekten alışılmış filmler gibi değil..
yine abartılmış puanıyla beklentileri karşılamayan bir film. tarzı bakımından ve senaryosuyla farklı bir filmdi tamam kabul ediyorum. fakat hiç susmayan geveze bir muhabirle kamerayı tutmayı bilmeyen acemi bir kameramanın hikayesi olmuş. bunlarda ne meslek aşkı varmış zombiler kovalasın o hala çek çek yayınlarız desin.yorumları okudum çok korkunç dendi korkucam kamerayı bir düz tutsada görsem olanları kesin korkucam ya olmadı ki. tavan arasındaki çocuk biraz korkuttu işte o. şunu anladım ispanyolca gibi telafuzu komik bir dilden korku filmi çekilemez.yinede emeğe saygı. film koliklere tavsiye ederim 10/6
Yahu tamam film fena değil ama bazı saçmalıklarıda gözardı etmeyelim konuşalım yani.apartman sakinlerinin oyunculuğu çokmu iyiydi,berbattı.yukarıda zombiye benzer şeyler var apartman sakinleri aşağıda kahve içiyor muhabbet ediyor.7 puan verdim ben valla.sonu güzeldi filmin.
Sıradan korku filmlerinin yanı sıra , el kamerasıyla çekilmiş olmasının ortama kattığı gerilim atmosferi çok daha fazla olmuş. kendinizi film içinde hissedeceksiniz.. ses efectleri oldukça ürkütücü ve konusuylada sıradışı bir film. Filmi beğendim fakat sonu daha iyi bağlanabilirdi , cevapsız birden fazla soru var kafamda..
fimi izleyeli nerdeyse 1 ay oldu ama hala düşündükçe ürperiyorum. izlediğim diğer zombi filmlerin arasından alıp ayrı bir yere koyuyorum. gerçekten çok başarılı buldum bu filmi ama tekrar izleyebileceğimi sanmıyorum. gerilim yönü gerçekten çok kuvvetli