Rec: Ölüm Çığlığı

kemerlee
kemerlee

28 Ağustos 2011 tarihinde eklendi
2000li yıllarda hollywood başta olmak üzere bir çok sinema geriye giderken kore sinemasıyla birlikte ispanya sinemasıda büyük ivme kazandı özelliklşe gerilmi korku sinemasında şuan bir numaralar. REC blair cadısının açtığı yolda kendi tarzını çizen sanki yaşanmış olayları ilk elden(bir omuz üstü kamerayla) gördüğümüz hatta yaşadığımız çok farklı bir deneyim.Oyuncu performansları, sahne tasarımı, ses efeklerine, görüntü yönetimine, atmosferine kadar herşey dört dörtlük, gerilimi ve çaresizliği iliklerinize kadar hissedeceğiniz bir korku başyapıtı.Ne amerikan versiyonu nede ikinci film bu kalitede değil niyazikki.
10/8,5
theyurdal
theyurdal

3 Ocak 2021 tarihinde eklendi
Değişik bir film izlerken içine çekiyor film gerilimi çok iyi hissettirmiş.
teomansonmez
teomansonmez

23 Eylül 2009 tarihinde eklendi
Bildik ve basit bir konusu olduğu doğru.Anlatım tekniği de Blair Cadısı filmi gibi zaten.28 Gün Sonra ve 28 Hafta Sonra serisinden esinlenilmiş olan 2007-İspanya yapımı Rec;gerçekçi ve ürkütücü atmosferiyle seyirciği tedirgin etmeyi başarıyor.Filmi başından sonuna kadar bir haber kameramanının çekim yaptığı kamerasından izliyoruz.Filmin bu değişik kurgusu izleyenin üzerinde soğuk bir duş etkisi yaratıyor.Bu da Recin hollywooddaki benzer konulu örneklerinden kolayca sıyrılmasını sağlamış.Bir virüs sonucu bilinçlerini kaybedip çıldırarak ete ve kana susamış zombi benzeri yaratıklara dönüşen apartman sakinleri.Enfeksiyon her zaman olduğu gibi yine ısırık yoluyla bulaşıyor ve kolayca yayılıyor.Enfeksiyonlular çok hızlı hareket edip koşabiliyorlar da.Bütün filmi gerçekten de sanki bir el kamerasıyla çekilmiş gibi izlediğimiz için gerilim gittikçe artıyor.Özellikle finale doğru kalp atışlarınız hızlanacak.Avrupa sinemasından böyle bir film görmek oldukça şaşırtıcı.Filmin devamı da yolda olduğundan ikincisini de merakla bekliyorum.Sonuç olarak bu tarz filmlerden hoşlananlar-ki sayıları oldukça fazla-bunu da beğeneceklerdir.Kapalı bir mekanda geçen filmimiz tüylerinizi diken diken edecek cinsten.
Free Angel
Free Angel

14 Ocak 2024 tarihinde eklendi
Vayy bee yıllar önce izlemiştim hala her sahnesi aklımda harika bi gerilim harika bi seri korku severseniz buyrun...
+frekans
+frekans

18 Temmuz 2009 tarihinde eklendi
son zamanlarda izlediğim en iyi korku filmlerindendi....tavsiye ederim
Chev
Chev

14 Ağustos 2008 tarihinde eklendi
İlk yarım saatte bazı yerler sıkabilir belki ama onun dışında uzun zamandır güzel bir korku filmi izlememiştim .. Atmosfer çok iyi yansıtılmış ve olayları birtek Pablo nun kamerasından takip edebilmemiz ayrı bir heyecan , güzellik katmış bence kaçırılmaması gerekenlerden .. 10/8,5
Ugur Tazegül
Ugur Tazegül

13 Mart 2014 tarihinde eklendi
Çoook begendim çok korkunç bir bir filim herkeze tavsiye ediyorum başlarda sıkıcıydı ama filmin ortalarına dogru gayet çok iyi gerilimi ve korkusu çok yüksek derecede bir filim haline geliyor en önemli unsurlarından bir tanesi ise gizemini koruyor ve ben bu filimi ilk defa izlememe ragmen gizemini ilk filimde açıklamadıkları için çok mutluyum bu olay virüs nedeniylemi ortaya çıkan bir durummu yoksa insan ruhuna şeytan girme olayımı belli olmadıgı için çünkü sonunda ayinle ilgili şeyler konuşuldu el kameralı film olmuş çokta güzel olmuş çünkü çok dogal ve inandırıcılıgı yüksek filim olmuş korku sahneleri saldırgan insanların insanlara saldırma bölümlerinde çok korktum insanı gayet geren ve korkutan bir filim hatta türünde başyapıt buna benzer çok filim oldu ama bu filim kadar güzel degildir umarım bu seriyide tuttum isterseler 10 seri yapsınlar hiç bıkmadan izlerim hemen diger serilerini izlemeye geçiyorum filimin tek eksi yönü süresinin kısa olmasıydı keşke daha uzun çekselerdi böyle filimi neden daha önce izlemedim diye kendime kızıyorum sözün kısası kesinlikle izleyin herkeze tavsiye ediyorum 10/9
ilsalaron
ilsalaron

16 Kasım 2008 tarihinde eklendi
Bu film sanırım bu alanda (hareketli dijital kamerayla çekilmiş belgesel tarzında korku filmleri) gördüğüm en gerçekçi (adeta bir Reality Show gibi) en çarpıcı en ürkünç olanı. Üstelik bu alanda pek deneyimi olmayan İspanyol Sinemasından. Yanlız bu film sınırları cidden zorlayıp çoğu zaman seyircilerin sinir katsayasını da fena halde sarsıyor yani dayanabilirseniz müthiş film dayanamazsanız kesinlikle gitmeyin derim daha ilk yarı bitmeden sinemadan kaçarsınız.
ill-key
ill-key

15 Ocak 2009 tarihinde eklendi
Son yıllarda seyrettim en iyi korku filmi .. Konu itibari ile saçma bulunabilir ancak korkunun iliklerde hissedileceği kadar gerçek olmuş .. Bir çok sahnede irkiliyorsunuz .. Bu filmi tiye almadan seyrederseniz ,, o zaman bir korku klasiği bulabilirsiniz karşınızda ..10/8,5..
Ada--
Ada--

2 Temmuz 2008 tarihinde eklendi
Son zamanlarda özellikle Hollywood korku filmlerinden sıkılanların, çareyi Uzakdoğu ve Avrupa korku sinemasına yönelerek bulduğu aşikar. Bu film de Ispanyol yapımı ve ne çok büyük paralar harcanarak çekilmiş izlenimi vermekte, ne de oyunculardan medet ummakta - yani en azından ben filmdeki oyunculardan hiçbirini tanımıyorum. Ama gayet ağır bir belgesel edasıyla başlayan filmin özellikle yaklaşık ilk 15 dakikadan sonra birden hareketlenmesi ve aksiyon-gerilimin hiç durmaması, Rec.i gayet iyi bir korku filmi yapıyor. Özellikle, yukarda da yazdığı gibi, filmin son 15 dakikası ve ve sonlarına doğru hikayenin özünü kavramamız, filmi daha etkileyici kılmakta. Bu tür filmleri sevenlerin ('Bu tür' diyorum çünkü film aslında bir tür filmi) ve kendini tekrar eden Hollywood korku/gerilimlerinden sıkılanların alıp izlemelerini tavsiye ediyorum.
sinema
1 ziyaretçi
27 Kasım 2009 tarihinde eklendi
Son yılların en iyi korku filmi olduğunu söylemek istiyorum! Tek kamera ile amatör çekim görünümlü [Rec], bitmeyen gerilimi ile sizi diken üstünde oturtuyor, hafızalardan kazınmayacak son 15 dakikasıyla, finaliyle müthiş bir film. (4,5 out of 5 stars)[Rec] 2nin fragmanından anlaşılacağı gibi daha kanlı olacağı aşikar, buna eminim ilkinin üstüne çıkamayacak...
cuneytbaskaya
cuneytbaskaya

7 Ocak 2009 tarihinde eklendi
Film oldukça başarılı,benzer filmler de izledim ama Rec aralarından sıyrılmayı başarıyor.Filmin hemen hollywood versiyonu çekildi (Karantina) ama tutmadı tabi.Kesinlikle ispanyol versiyonunu izleyin.
beck31
beck31

19 Eylül 2008 tarihinde eklendi
Aslında film başladığı an itibariyle bile gerilimi hissettiriyor.Ve geçen her dakika içinize işliyor.Gerilim merdivenleri tırmanıyor ve daha sonra tavan yapıyor.Sinemalarda izlemek gerçekten istediğiniz sonucu vericektir.10/9.5
ozzy-badd
ozzy-badd

25 Mart 2010 tarihinde eklendi
gerilim türünde bir başyapıt bile denilebilir...gerçekten çok ama çok geriyor insanı ve bunda en büyük pay kuşkusuz el kamerasıyla çekliormuş hissi...çok gerçekçi bir hava katıyor filme... ve sonuda tipik sonlar yerine bütün insanları öldürerek bitiriyor...başlarda film biraz sarktı gibi olsada sonlara doğru gerilim adamı bitiriyor...ben çok gerildiğimi söleyebilirim ve herkesede öneririm...iyi bir gerilim filmi izlemek istiorsanız bu filmi kesinlike izleyin...10/9
-alp-
-alp-

27 Kasım 2009 tarihinde eklendi
Bazı arkadaşlara Alejandro Amenábarın varlığı hakkında bilgi gelmemiş galiba, baksanıza hala ispanyollar ne anlar sinemadan diyenler var. İlginç!!!