VcdSamimiyeti
18 Haziran 2010 tarihinde eklendi
Bir yere kadar iyi gidiyor,sonra saçmalıyor...Kızın kendi organlarını vermek istememesi harika bir konu aslında.Fakat sonra filmde bunun gerçek nedenini öğreniyorsunuz ve film sıradan bir kanserli öyküsüne dönüşüyor.Zaten bu yönetmenin işi sıradanlık gibi ?7/10
Hayatı boyunca kardeşimi kurtarmak için geldiğini düşünüyordu. Ancak bu doğru değildi. O sadece onun kız kardeşiydi. O da kendi hayatını yaşayacaktı. Ablasını tekrar görene kadar... “Gittiğin yerde beni bekleyecek misin?”
Ablası lösemi olan kızın kaderini konu alan başarılı bir yapım.
film ağlatıyor,doğru.hem de bayağı bir ağlatıyor.nick cassavetes de kaliteli filmleri olan bir yönetmen.burada da oyuncular çok içten,inandırıcı,kaliteli,mesela komedilerle özdeşleşmiş cameron diaz bile göze batmıyor,tüm kadro konunun içine girebilmiş.tabii ki genç yıldızlar daha da ön planda.en başta konu çok çarpıcı,düşündürücü ve üzücü bir konu.bu kadar ilginç bir konudan pek çok kişinin izleyeceği bir film çıkartmak da çok zor olmasa gerek aslında.fakat filme mükemmel,klasik,kült vb. ünvanları yakıştırmakta zorlanıyorum,sinemasal açıdan baktığımızda tabii ki.konunun hüzünlü olması bazı şeylerin de üstünü örtüyormuş gibi sanki.ancak genel olarak tabii ki önerdiğim,aileyle ilgili çok önemli şeyler söyleyen,üst düzey bir yapım.öneriyorum.
Abigail Breslin ve diğer genç oyuncuların performanslarıyla sonuna kadar geliyorsunuz.Başarılı bir film ama artı yönlerini bana pek yansıtmadı.Velhasıl naif ve içtendi.7/10
Çok farklı bir o kadar gerçekci bir senaryonun harika oyunculuklarla süslenerek seyircinin karşısına sürülmesi ile ortaya çıkmış hüznün dorukta olduğu iyi bir drama.10/8
Şu sıcak yaz günlerinde sinemalarda pekte bulamayacağınız türde bir film. O nedenle dramatik yönü kuvvetli filmlerden hoşlanıyorsanız şu günler için müthiş bir seçenek. Hüzünlü yapısı, etkileyici sahneleriyle sizi en azından hayatı bir anlığınada olsa sorgulamanızı sağlayacak. Filmden bahsetmek gerekirse ilk olarak değinmek isteyeceğim şey Abigail Breslinin ve Sofia Vassilievanın müthiş oyunculukları. İki kız kardeşi oynayan bu iki güzel kız filmi tek başlarına alıp götürüyorlar. Zaten onlar olmasaymış Cameron Diaz salonu terk ettirecekmiş bize ! Bir oyuncu bu kadarmı kötü olur dedirtiyor gerçekten. Aslında ben filmin daha çok Abigail Breslinin üzerine kurulu olduğunu düşünüyordum filmi izlemeden önce. Gerek afişte büyük fotoğraf olarak Onun kullanılması, gerekse isminin üste ve büyük olarak yazılması bende o kanıyı bırakmıştı. Ama sanırım bu sadece filmin pazarlanması ile ilgili bir olaymış. Sonuçta isim olarak Sofia Vassilievadan daha popüler. Ancak gördümki filmin başında ve sonunda anlatıcı olarak yer almasını saymazsak film tamamen Sofia Vassilievanın üzerine kurulu. Bana sorarsanız Oda rolünün hakkını muhteşem veriyor. Filmi baştan sona omuzlarında taşıyor vede çok etkileyici bir biçimde. Ben filmi beğendim, hemde çok. Filmin vermek istediği mesajları falan bir kenara bırakın, umursamayın. Sadece burada yaşananların gerçektende her an herkesin başına gelebileceğini düşünerek izleyin. Mümkünse empati yapın. Etkileneceksiniz.
Film baştan süper gidiyordu, bir film olarak yalnız başına incelersek sonuda dahil olmak üzere iyi bir filmde hatta.. Ama kitabın yanında gerçekten baya sönük kalan bir film.. Keşke biraz daha kitaba sadık kalınsaymış özellikle filmin sonunun kitapla alakası yok ve kitaptaki son çok daha şaşırtıcı ve orjinal.. Filmde herkesin aklına gelen,hiçbir süprizi olmayan son yapılmış zaten.. Ama dediğim gibi yine de bir film olarak baktığımzda güzeldi kitabını okumadıysanız beğeneceğinizi tahmin ediyorum..
güzel bir konu ve çok derin işlenmiş öyle ki film bitip eve döndüğümde canım hiçbir şey yapmak istemedi bütün günüm rezil oldu sağlam bir psikolojiye sahip değilseniz pek tavsiye etmem:D Cameron diaz ise performansıyla çok şaşırtıyor rolünün altından başarıyla kalkmış
bence gayet iyi kurgulanmış bir film. sonunu pek de tahmin edemiyorsunuz. durgun fakat hislerinizi coşturacak ve ben olsam ne yapardım diyeceğiniz bir film.
cameron diaz gerçekten şaşırttı beni bu filmi ile.mükemmel bir karakter oyuncusu olmayı başarmış gibi gözüküyor.bakışları duruşu,ağlamaları...gerçekten izlenmesi gereken güzel bir film ve kesinlikle burada aldığı bu 8puanı sonuna kadar hakediyor.Ancak ağlama garantisi bir film olduğundan dolayı dikkat edilmesi gerektiğini şimdiden söyliyim özellikle kızlarla izlenecekse :)
Gayet tadında bir drama örneği, kaliteli bir film ve oyunculuklar da oldukça iyi özellikle hasta kız...ailesine dava açan kızı da çok sevdim.zaman zaman gözlerim doldu.
Genelde hep olumsuz eleştiriler yazdım. Fakat bu sefer öyle olmayacak. Bu film için söyleyebileceğim en kısa kelime "muhteşem" olduğudur. Hele hele Cameron Diaz'ın, Kate'in son saatlerinde artık ölümü kabul ediş anı ilanılmaz gerçek. Bunu nereden mi biliyorum?... O anı adeta hafızamın derinliklerinden yeniden gün ışığına çıkarttı! Her ebeveyn muhakkak bu filmi izlemeli, çünkü; bir ebeveyn olmak çok ama çok büyük sorumluluklar gerektirir. Umarım bu filmi izleyenler, gereken mesajı kendi payların için çıkartabilirler!
Cameron Diaz hayranı olmasamda bu filmi çok beğenirdim.Gerçekten çok etkileyici,insanı konusu itibasiyle hemen bağlayabilen bir film olduğunu düşünüyorum.Aile bağlarının işlenişi ve de yapımın sonu çok etkileyici..