can07
12 Mart 2009 tarihinde eklendi
Son zamanlarda izlediğim en sıkıcı filmdi.Filmi kitabı ve de afişi gözüme çarptığı için izledim; fakat beklentilerimi karşılamadı.İlk bölüm çok sıradan, çok sıkıcı.Açıkcası İngilizler üzerine filmde pek de güzel bir şey yok.Cinsel yaşan odaklı,aldatma,aldatılma.Filmin ikinici yarısı daha hareketli geçsede bana göre izlenmese bir eksikliği hissedilmeyecek bir film..Film ile beyendiğim tek şey saraylar ve de Düşeşin Dükün giyimi :)
aslında filmin konusu cok güsel...yasanmıs bir olayı daha dogrusu olaylar zincirini anlatıyor...fakat bu konu daha iyi işlenebilirdi.Keira Knightleynin oyunculuğunun cok iyi oldugu söylenemez.eger bu rolün hakkını verebilecek baska bir oyuncu rol alsaydı film kesinlikle daha cok övgü alırdı.ancak yine de izlenilebilecek insanı cok sıkmayan bir film.10/7...
Kesinlikle sahip olduğu puandan fazlasını hakeden bir film.. Bir an olsun sıkılmadım gerçekten çok kaliteli bir yapımdı.. Özellikle tarihi filmleri sevenler kaçırmasınlar bende tarihi filmleri çok severim ve izlediğime asla pişman olmadım..
Dük ve Düşes arasındaki tutku dolu aşk üçgenleri,Düşesin vermek zorunda kaldığı güç kararlar,üzüntüsünü haykırırken yüzündeki çöküntü,gizlice aradığı tehlikeli aşk..Ayrıca kıyafetler,ortam,o minikler :)Güzel mesajlar veren bir film.
film görsel bütünlük içinde muazzam bir lezet veriyor. Goyanın Hayaletlerini izlediyseniz benzer bir tadı almaznız mümkün.. Kostümlere diyecek yok zaten.. Kısaca DVD arşinizde bulunması gerekir diyorum..
İngiliz burjuvasının uçkur davası:)Buna benzer filmleri izlediğim için konusu da çok ilgimi çekmedi;ama yinede izlenebilir diyebilirim..Dük rolunun hakkını vermiş düşesin de saçları çok komikti:)Fazla aksiyon entrika yok fakat mekanlar kostümler çok iyiydi.Bu tür filmler genelde sıkıcı görünür ama;görüntü kalitesi olarak çok iyidir.Mutsuz yanlız,başkasına aşık düşes,donuk,soğuk sevgisini gösteremeyen,uçkur sevdalısı,erkek oğlan meraklısı Dük:)Zamanınız varsa izleyin derim 10/7 verdim selametle..
Bu genç yasta yüksek ünvanli biriyle evlenme temasi ile Marie-Antoinette filmini, erkek evlat beklentisi ile de The Tudors dizisini animsatan yapida bir film. Düses'i canlandiran Keira Knightley bence hayatinin rolünü oynamis. Bundan daha inandirici bir performans sergilenecegini sanmiyorum.
buradaki yorumlari okuyup gitmistim filme.bekledigimden daha iyi cikti.izlenebilir.ama basroldaki hanimin oyunculugu cok iyi degildi bence..Aslinda uzucu bir hikaye ama bu duygu cok iyi verilememis filmde..klasik bir zengin adamla evlenip onun her nevi igrencliklerine katlanmak zorunda kalan ezilen hayatinin askina kavuamayan mutsuz zengin bir kadın hikayesi..sonuc olarak vaktniz ve paraniz varsa izleyin ..
süküt-ü hayal keira kostümlerin içinde korkuluk gibi taşıyamıyo kurgu senaryo çok sıradan saray filmi ama entrika yok eğer boleyn kızını izlemişseniz bu film sizi tatmin etmez onun yanında solda sıfır kalır her yönüyle.10/4
Filmi az önce izledim sıcağı sıcağına bir yorum sizlere arkadaşarlar...Aradığımı bulduğum söylenemez...İdare ederdi işte o kadar..TAbi bir dönem filmi sonuçta gerçek olaylardan alınmış gibi gibisi fazla olablir.herneyse keira için izledim filmi oyunculuğu yine fana değildi fakat senaryo sağlam olmayınca oyuncu iyi olsada olmuyor bunu bir daha anladım.Aşk ve Gurur bir başyapıttı bu ise vasat bir film saygılarımla...
Kostümler ve konu ilgi çekici olsada akılda kalıcı şekilde işlenememiş.kayda değer replik zenginliği pek yok.Ama herşeye rağmen vasat üstü ,güzel bir film. 6.5 -7 arası
Bence akıcı olmayan kısır bir konuya sahip. Kostümler ve görsel güzellikler haricinde, İngiliz aksanı ve soğukluğu filmin her karesinde mevcut.Hayal ettiğimiz gibi çıkmaması, saatlerimize habire bakmamıza sebep oldu...