Tolgakocak
16 Mayıs 2023 tarihinde eklendi
marvel evrenine tekrar başladım müthiş bir yapımdı güzeldi cok da iyi savaş sahneleri yoktu ama görsel efekt olarak iyiydi senaryo olarak güzel işlemişler bence en sahne sevdiğim sahne kadın savaşcıların tchalla destek verdiği sahneydi rahmetli Chadwick Boseman ve kara panterin kız kardeşi cok iyi oynamış cuk diye oturmuş rolleri bence 10/8
Siyahi süper kahraman hikayesi beyaz süper kahraman hikayelerinden daha iyi olmuş. Dans ve şamanistvari ayinler filmde hoş aroma tadı veriyor. Ayrıca orjinalden izleyecekseniz ve ingilizce biliyorsanız karakterlerin ingilizceyi amerikan siyahisi gibi değilde afrikalı siyahiler gibi konuşması da çok lezzetliydi. Filmin görsel efektleri doyurucu. Müzikler güzel , araba takip sahnesi ve bu sahnede kullanılan tempolu müzik "fast and furius" 'a taş çıkartacak şekilde. Blackpanther'in muzip kızkardeşi rolunü oynayan sanatçı çok üst seviyede iş çıkarmış. Filmin hem avantajı hem dezavantajı olabilecek bir konu ise diğer marvel filmlerinde işlenen konulara gönderme yapılırken bunu fanatik olmayan izleyecilerin anlamaması tam bir dezavantaj ama fanatiklerin anlaması ise güzel bir avantaj. Marvel filmlerinin hepsini izlememe rağmen filmin son saniyelerindeki kapanışta basket oynayan ve blackpanter'e kim olduklarını soran çocuğun olayını bende anlayamadım. Kapanış sahnesi klişelerine göre önemli bir çocuk olmalı veya ilerde önemli biri olacak ama bende çıkaramadım doğrusu. Aile ile izlenebilecek bir film. Sadece uzun süren bir film olmuş. Film ile alakalı olmayan sahneler çıkartılabilirdi.
Hikaye çok fantastik, çok güzel. Böyle olunca film sizi bırakmıyor. Bitmesini hiç istemedim. Dramatik sahneler de barındırıyor biraz. Sonuç olarak marvel sinematik evreninde en sevdiğim filmler arasına girdi.
Ve Marvel'in ilk siyahi kahramanı sahnede.Kahraman özelliklerinin diğer kahramanlarımızdaki gibi doğuştan ya da kendine özgü olmadığı,bir kostüm ve bazı mistik uygulamaların yapıldığı herkese verilebilen özellikler olması sebebiyle tam hayranlık duyamadığım ancak konusu ve dünyamızda ki en ilkel kalmış bölgelerin neden ilkel kaldığı,yardım kabul etmediği gibi şeylerin sebeplerin açıklandığı ve insanın içinde 'ulan acaba öylemi' hissi uyandıracak gerçeklikte yapılmış olması sebebiyle favorilerim arasına girmiş bulunmaktadır.
Hem 2018’in ilk marvel filmi hem Black Panther’in ilk filmi Bundan 1.5 sene önce çıkış yapan Kaptan Amerika : Kahramanların savaşında karşımıza çıkan black panther vizyona girdi filmi çok bekledim hep merak ettim ve umduğum gibi bir film olmuş çekimleri oyunculukları dövüş sahneleri falan harikaydı ve bir klişeyi yerlebir ettiklerini gördüm one tabii ki de dünyayı sadece Amerikalılar kurtarabilir klişesini yerlebir etmişler müzikleri konuya göre iyidi eski Afrika ülkelerinin geleneksel müzikleri temasında müzikler vardı ve tabiî ki de hiphop tarzı müziklerde vardı. Konuya gelirsek Kaptan Amerika’da ölen babasının yerine t'challa’nın geçmesi gerekir tören yapılır kral seçilir ve Wakandayı korumaya çalışır bu macerasında eski sevgilisi, kardeşi, annesi, ve Ajan Rose’un ona yardım ettiğini görürüz filmde bildiğimiz Wakanda’da darbe oluyor bunlarda Wakandayı geri almaya çalışıyor tahtan düşen T'challa kuzeni Erik Killmonger’dan tahtı geri almaya çalışır. Erik Killmonger’ın tek amacı aslında Wakandayı ele geçirmek değildi Wakandadaki Vibranium kaynaklarından yapılan silahlarla dünyayı ele geçirmektir ve kahramanımız onu durdurmaya çalışır.