Hesabım
    Eski Davulcu
     Eski Davulcu
    Vizyon tarihi belirsiz | 1s 44dk | Komedi, Dramatik komedi, Dedektif, Dram
    Yönetmen Koen Mortier
    |
    Senarist Koen Mortier, Herman Brusselmans
    Oyuncular: Dries Van Hegen, Norman Baert, Gunter Lamoot
    Orijinal adı Ex Drummer
    Üyeler
    2,9 26 Puanlama, 11 Eleştiri
    Beyazperde
    4,0
    Puanım :
    0.5
    1
    1.5
    2
    2.5
    3
    3.5
    4
    4.5
    5
    İzlemek İstiyorum

    Özet

    Engelli müzisyenlerden oluşan bir rock grubu davulcu aramaktadır. Ünlü olmalarına çok az kalmıştır, aradıkları davulcuyu da bulduklarında hızla yükseleceklerdir.

    Başarılı ve düzenli bir yazar gruba katılmaya karar verir. Davul olayına çok hakim değildir fakat grubun bir parçası olmak istediğini fark eder.

    Grup toplandıktan sonra çalışmalar başlar. Fakat müzisyenlerin egzantrik tavırları ve başlarına gelen fantastik olaylar müziklerinden çok daha sert ve çarpıcıdır.

    Belçikalı yönetmen, filmini ülkesinin en sıradışı yazarı olan Herman Brusselmans’ın kitabından uyarladı. Punk’ın 'Gelecek Yok' sloganını örnek alan film izleyiciyi şaşırtmayı başarıyor.

    'Geriye saran' sahneler, tavanda yürüyen kahramanlar, sert konserler ve daha bir dolu şey bu 'gürültülü' filmi orijinal yapıyor.

    Beyazperde Eleştirisi

    4,0
    Çok İyi
    Eski Davulcu

    Ex Drummer

    Yazar: Zafer İlbars
    Aykırılığın, akordsuzluğun, kural tanımazlığın bir tanımı olarak kullanılan 'arıza' kelimesi sinemada da bazı filmler için kullanılır. Farklı olmanın iddiasını daha çekici hale getiren bu sıfat, söz konusu farazi kategorideki filmler için zaman zaman pazarlama kozu haline de getirilir. Az ya da çok hepimiz bu sıfatla tanımlanan filmler izlemişizdir. Arıza sıfatının yine çok filmde doğallığı ıskalamış, eğreti bir yakıştırmadan öte gitmeyen bir yakıştırma olduğunu da görmüşlüğümüz vardır. Kendisini arıza olarak nitelendiren ama bu nitelemenin hakkını olabildiğince yapay aşırılık ve şaşırtıcılıklar sergileyerek veremeyen filmler değersiz olmaya mahkumdur.Böyle bir girişi yapmış olmamın nedeni, bugüne dek bu iddiada olan birçok film izlemiş olmamdan kaynaklanıyor. Fakat Ex Drummer rahatlıkla söylemeliyim ki, arıza sıfatını sonuna dek hak eden, tüm doğallıyla bu özelliği yansıtan, kesinlikle

    Fragmanlar

    Eski Davulcu Orijinal Fragman 1:42
    Eski Davulcu Orijinal Fragman
    546 gösterim
    Öneriler

    Oyuncular

    Dries Van Hegen
    Rolü : Dries
    Norman Baert
    Rolü : Koen de Geyter
    Gunter Lamoot
    Rolü : Jan Verbeek
    Sam Louwyck
    Rolü : Ivan van Dorpe

    İzleyici eleştirisi: sevdiler

    En iyi ve en faydalı yorumlar
    Ogulcan B.
    Ogulcan B.

    Takipçi 236 değerlendirmeler Takip Et!

    3,5
    14 Kasım 2013 tarihinde eklendi
    Farklı ve hardcore bir avrupa sineması örneği Ex izlemeden önce sakın ağır işleyen ve hafif bir film beklemeyin çünkü Ex Drummer nerdeyse bir an bile sıkmayan,tempolu ve uçuk kaçık bir nerdeyse baştan sona sürükleyici ve nerdeyse bir an bile sıkmıyor zaten sıkılacak sahne bile yok gibi bir şey çünkü hem karakterler hem diyaloglar hem de film çılgı tempolu ve uçuk kaçık bir film olmasına rağmen oldukça da ...
    Devamını oku
    chinaskilker
    chinaskilker

    28 değerlendirmeler Takip Et!

    5,0
    30 Nisan 2008 tarihinde eklendi
    Yeraltı edebiyatına yakışır bir karafilm klasiği..
    ultravega85
    ultravega85

    5 değerlendirmeler Takip Et!

    4,5
    21 Mayıs 2008 tarihinde eklendi
    kesinlikle film komedi türüyle çelişiyor.Koen Mortier,aşırılıkların ardındaki o berbat yıkıcılığı ele alırken sadece gülmek yersiz olur zira! filmi evde seyredeceklere küçük bir öneri...hiç ışık olmadan yüksek sesle bu filmi izleyin ve öncesinde mutlaka kafanızı boşaltın...hiçbiri normal olmayan bu kadar karakter,yaşadıkları berbat hayatlar ve en sonda karakterlerin şahsiyetleri hakkındaki yorumları sizi de etkileyecek.iyi seyirler...
    shanerozbey
    shanerozbey

    2 değerlendirmeler Takip Et!

    4,0
    25 Nisan 2008 tarihinde eklendi
    Film kesinlikle komedi filmi değil. Çok beğendim. Acayip karaterler, sürreal sahneler, paramparça kurgu.... Tam festivallik film yalnız bilginize herkes beğenmez.

    Fotoğraflar

    Teknik bilgiler

    Ülke Belçika
    Dağıtımcı -
    Yapım yılı 2007
    Metraj uzun metrajlı film
    İlginç Detaylar -
    Bütçe -
    Dil Hollandaca, Flamanca
    Görüntü formatı -
    Renk Renkli
    Ses formatı -
    Yapım formatı -
    Viza numarası -

    Bu Filmi Beğendiysen, Şunlara da Göz At:

    Bu filmi sevdiyseniz, şunlar da ilginizi çekebilir: : Yılın en iyi filmleri 2007, En iyi film: Komedi, {Genre} türündeki en iyi filmler : 2007.

    Yorumlar

    Back to Top