MetaLchesH
22 Temmuz 2008 tarihinde eklendi
türk sinemasında abartılı popülist komedi film çekme anlayışının bırakılması ve bu tarz filmlere ağırlık verilmesi,hem gişe kaygısının son bulmasına hem de kaliteli türk filmlerinin ortaya çıkmasını sağlayacak önemli bi hamledir,ayrıca kaliteli filmlerin çıkışı da ülkemize festivallerde ödüllerde getirecektir,böylece türk sineması kendisini daha da yukarıya taşıyacaktır.Filmi yaklaşık 1 sene önce seyrettim ve çok beğendim,din duygusuna,tarikatlere mükemmel bi şekilde eğilmiş.Senaryo çok çok kaliteli olmuş.Erkan Canın performası süper olmuş.Ayrıca Replikas adlı rock grubuda filmin müziklerini çok güzel adapte etmiştir filme.Kaliteli yapımların Türk sinemasına gireceği günü görmek adına filme 10 üzerinde 9 puan veriyorum.
erkan can ın performansı iyi.rolünün hakkını vermiş fakat filmde dinle ilgili bazı şeyler çarpıtılmış.zikir in tef çalıp resmen oyun gibi yapılması yanlış.şeyh efendi ise haram la hela i işine geldiği gibi yorumluyo.Kendini dünyevi zevklere adamış bi takım yobaz topluluğu resmen.öyle bi tarikat olmaz bence.yabancılar müslümanları yanlış tanıyo bu sayede.
filmde birçok kişininde dem vurduğu gibi senaryoda problemler var. bazı yerleri sıkıyo. hatta filmi yarıda bırakanlar var. ama filmde dikkatli gözlerden kaçmayacak msj lar da var. erkan can döktürmüş gene. orta halli bi film 10/6,5
filmi ilk seansında izledim ve beğendim erkan can aldığı ödülü hakketmiş ayrıca şeyh rolündeki meray ülgende şaşırtıcı bir oyunculuk gösteriyor takva önemli bir konuya gayet ciddi tarafsız değiniyor ayrıca film kuranla başlıyor nazım hikmetle bitiyor son not fatih akın seni göremedim ama zikir sahnesindesin kesin
filmde tarikat üyesi dini ütün bir adamdan bahsediliyor.ilk yarısı sıkıcı geliyor insana ama 2.yarı biraz daha hareketli.ben istenilen mesajın çok açık verilemediğini düşünüyorum yani aslında somut pekde bişey olmuyor adam başka bir dünyay girdikten sonra.ama filmdeki oyunculuk güsel.6/10
Konuya tarafsız bakabilen, bununla birlikte de din ve kapitalizm ilişkisine dair bir duruşu, hatta marksist bir duruşu olan bir filmdir Takva. Son yillarda izledigim en iyi filmlerden biridir; aldigi odulleri sonuna kadar hak ediyor. Turk sinemasinda sayica fazla, nitelikce vasat filmlerin yapildigi bir donemde ilaç gibi gelmiştir.
bence sürükleyici bir filmdi biraz sonu birden kesilmiş o bakımdan belki gidenler o bakımdan bir hoşnutsuzluk içerisinde kalabilirler güldüren sahnelerde oldukça fazla vardı ama sinemada izlenecek kadar özel bir filmde değil
Yaşadığımız zamanda yapılandırdığımız her kültür de geliştirdiğimiz her güncel yönelimlerde insanların kavramların ve konan kuralların pratikte bir uygulama sorunu olabilir. Bunun sorgulanamaz doğru olduğunu düşünmek, saflıktır. köy kökenli yapıdan kent soylu hayata hızlı evrilen anadolu insanlarının kendi çelişkilerini hem senaryo, hem de son kurguda nitelikli bir şekilde bitirmiş kaliteli bir atölye çalışması olmuş Tebrik ederek yeni çalışmalarına destek için filme gitmenizi tavsiye edeceğim.
Çok güzel bir film olmuş. Erkan Can muhteşem bir oyunculuk sergilemiş. Güven Kıraç rolüne çalışmış, ancak zikirlerde başarılı değil. Zikir sahneleri biraz daha doğal olabilirdi.Mekanlar çok iyi seçilmiş. Cinsellik dozu için bir şeyler denebilir. Sert çarpıcı, sarsıcı. Biraz daha basit olsa nasıl olurdu bilemiyorum. Türk sinemasında benzer filmlerin en başarılısı. Konusunu çok iyi anlatmış. Tekrar izlemeyi özlediğim ender filmlerden.
Bu tür yapımları gördükce Türk sinemasına olan güvenim ve sevgim daha da sarsılmaz bir hâl alıyor.Özellikle başrolde Erkan Can’ı görmek başlı başına bir güzellik.Kadro inanılmaz güzel.Güven Kıraç yine müthiş bir oyunculuk sergilemiş, Settar Tanrıöğen yine duruşuyla insanın üzerinde bir etki bırakıyor, Erol Günaydın’ın rolü kısa bile olsa filme güzel bir renk katmış.Erkan Can zaten tartışmaya açık olmayan bir performans sergilemiş.Kadronun güzelliğinden ziyade film içerisinde çok fazla mesaj barındırıyor.Açıkcası islami bir konu olduğu için baştan bir önyargım vardı ama şimdi ne zaman boş vaktim olsa bu filmi izliyorum.Her zaman söylerim, bizim sinemamızda hollywood’dan fazlası var. 10/10
Çok güzel bir filmdi.İnançlarıyla düşünceleri arasında sıkışan ve gelgitler yaşayan kendi halinde bir adamı canlandırmış. Erkan Can rolüyle gerçekten ödülü defalarca kez haketmiş. tüm film ekibini tebrik ediyorum..