darkness1985---
27 Mart 2007 tarihinde eklendi
Sinemada görmeye alışkın olmadığımız bir konu ele alınmış.Ancak senaryo daha iyi olabilird.Yetersiz kaldığını düşünüyorum.Ayrıca yönetmeninde başarılı olduğunu söylemekte güç.Erkan Can ise herzamanki gibi çok iyi performans sergiliyor.Gerçi onun için başrolün ağırlığını bu kadar ustaca kaldırdığı ilk film değil.Sonuç olarak filmi çok beğendiğimi söyleyemesemde izlenilmeli diye düşünüyorum...
film konusu itibariyle gayet güzel bir film yalnız bir kaç noktasını eleştireceğim.zikir sahneleri bana göre gereğinden fazla abartılı ve de uzundu bir hayli sıkıldım o sahneleri izlerken ayrıca rüya sahneleri de çok açıktı bazı şeyleri anlatmak için bu denli anlatılmasına gerek yoktu filmin ilk yarısı çok durağandı ancak ikinci yarısı itibariyle biraz hareketlilik gelmeye başladı fakat tüm bunlara rağmen erkan can ın muhteşem oyunculuğu bana göre filmi daha üst çıtaya çekerek filmin olumlu eleştiriler almasında bayağı bi katkı sağlamış
Bence güzel bir film.. Bizim toplumuzda böyle insanlar gerçekten de var..Böyle tarikatlar gerçekten de var..Oyuncularda bu insanları iyi oynamış,iyi yansıtmış...Yalnız benim sevemediğim nokta ; Engin Günaydın'ı çok severim karakterlerine de çok gülerim; ama burda ancak iki dakikalık bir rolü var..ve afişte yer alıyor...ben bunu sevemiyorum...Bazı insanlar özellikle oyuncular için gidebiliyor bu onları hayal kırıklığına uğratabilir...
ya bu ne biçim film ya sadece zikir görüntüleri var ne basladiği belli ne bittiği gittiğime gideceğime pişman oldum bunca yıllık sinema manyağiyim böle kötü film izlemedim berbat çok kötü erkan canın oyunculuğunun ii olması hiç bişeyi değiştirmez
film kesinlikle deginilmemiş bir konuyla alakalı oldugu için ilgi cekici.kesinlikle tarafsız bir bakış acısını tutturdugu için ayrıca tebrik edilmesi gerekir.oyunculuklar cok iyiydi.kahramanımızın kendi içinde yaşadıgı ikilemler daha iyi anlatılabilirligine ragmen iyiydi.filmin sonuna olan eleştrilere kesinlikle katılmıyorum.psikolojide de bu tür olaylara sıklıkla rastlanmaktadır.türkiyenin kültürel farksiyonları göz önüne alındıgında bu tür bi film yapmak cesaret işidir.
film iyi başladı sonuna kadar hep bi kopuş noktası bekledim çünkü bişelerin ters gittiği güpegündüz ortadaydı seyirci hep tetikde tutulmaya çalışılmış ama öle bir son yapmışlarki baştan sona sıkılmadan merakla izlediğiniz film hoppala dedirtecek berbat bi sonla bitiyor ve benim şahsi fikrimdirki filmi hatırlatan en önemli kısım filmin final sahnesidir ki bu filmde final sahnesi filmin unutlmasını sağlayacak kadar berbat.saygılarımla......
yeni sinemacılar deyince lalelide bir azize, gemide gibi filmlerle çok ama çok farklı kulvarda. kızıltanın üzerine çok gelindi. biraz olsun övgüye deymez mi? bir çok yönden ilkleri bu filmde izliyoruz. Yaşam tarzında dini merkeze koyan insanları anlatmak o kadar da kolay değilmiş anlaşılan. bazı yönlerden beklentileri karşılamıyor. biraz ne şiş yansın ne kebap tarzı titreyerek çekilen sahneler can sıkıcı. en azından kurtlar vadisi ırak filmindeki şehyin karizması ve bir buçuk dakikalık ayin sahnesi kadar iyi bir ayin sahnesi bekliyor insan. bunun gibi bir çok beklentiyi boşa çıkarmıyor değil ama bu ülkede çok ciddi bir yarayı kaşımak da kolay değil. bir çok otorite filmi eleştirirken acımasıza kaçıyor. herşeye rağmen türkiye şartlarıyla konusuyla, yönetmeniyle oyunculuğuyla kalın ve hayli izlenmeye değer bir film.
Güzeldi de sanki birşeyleri eksikti. Yetmedi sanki bana. Biraz cesaretsiz, iki uç noktadan da çekinen bir filmdi ama yine de izlenmesi gerektiğini düşünüyorum.