ncinarli
13 Aralık 2006 tarihinde eklendi
Film herşeyiyle değişik bir filmdi.Ama çok daha iyi de olabilirdi.Göze çarpan yönü cesur olması zaten.Ülkemizde,daha önce sinemada değinilmeyen konulara değinmiş bir film.Oyunculuklar da çok iyi ama özellikle sonu olmak üzere çok daha iyi bir film seyredebilirdik.Her şeye rağmen izlenmeli.
Güzeldi de sanki birşeyleri eksikti. Yetmedi sanki bana. Biraz cesaretsiz, iki uç noktadan da çekinen bir filmdi ama yine de izlenmesi gerektiğini düşünüyorum.
kötü bir film. anlatmak istediği nedir, konunun neresinde duruyor, nereden bakıyor belli olmayan, erkan can’ın üstün performansı dışında karakterlerin psikolojilerinin hiç de iyi verilemediği bir film bence. bir tarikat müridinin iyi dramatize edilememiş ya da edilmek istenmemiş öyküsünden bana ne. doktorun bir ameliyatı ya da öğretmenin öğrencileriyle bir haftası gibi herkesin temelinde ne olduğunu bildiği şeylerdi ekrandakiler. film bitince tamam da sonuç nedir, ne gördük dememek elde değil. ama bunlara rağmen tek tek kareler özellikle mekan seçimleri oldukça başarılı, renkler tonlar filme son derece uygun, emek verilerek özenilerek çekildiği belli. ama bunlar keşke iyi film olmaya yetse.
Bence güzel bir film.. Bizim toplumuzda böyle insanlar gerçekten de var..Böyle tarikatlar gerçekten de var..Oyuncularda bu insanları iyi oynamış,iyi yansıtmış...Yalnız benim sevemediğim nokta ; Engin Günaydın'ı çok severim karakterlerine de çok gülerim; ama burda ancak iki dakikalık bir rolü var..ve afişte yer alıyor...ben bunu sevemiyorum...Bazı insanlar özellikle oyuncular için gidebiliyor bu onları hayal kırıklığına uğratabilir...
Filme büyük umutlarla gittim ama açıkçası sevgili Erkan Can'ın enfes oyunculuğu dışında hüsrana uğradım. Keşke böylesine önemli bir konuya daha sağlam bir senaryo ile soyunabilselerdi. Altı puan verdim, o da Erkan'ın hatırına...
Değişik 1 film olmuş.Bakış açısına göre değişir tabii.Zikr sahneleri çok iyi,oyunculuk çok sağlam,mutkala izlenmeli,7/10
Ben bu filmi iki yönden ele alacam ilk önce kim ne derse desin müthiş bir mesaj var filmde. Ulu önderimizin kurduğu laik Cumhuriyetimizde, dindar insanların bile tarikatlar tarafından nasıl sömürüldüğünü ve o saf insanların sonunda akli dengesinin nasıl bozulduğunu çok iyi bir şekilde sunuyor. Bununla birlikte ve yine de (belki de filmde en önemli başarı)sı film temel olarak bir siyasi tarafı ele almıyor, yani yukarıdaki mesajı verirken bunu son derece objektif olarak adeta belgeselmiş gibi sunuyor, bu çok önemli çünkü böyle bir filmin siyasi olarak bir tarafı tutması beklenirdi bunu yapmıyor ama yine de mesajını anlayana çok iyi şekilde veriyor, geçen yıl benzer bir film olan İmam’daki temel hata buydu maalesef o film çok taraf tutmuştu. Filme gelince ilk yarı çok başarılı buldum özellikle Güven Kıraç ve Erkan Can mükemmel oynuyorlar, zikir sahneleri garip ve kimimize komik gelse de çok başarılı yapılmış adeta gerçek gibi. Ancak, ikinci yarı özellikle sonlara doğru filmde ciddi kusurlar var, kopukluklar mevcut. Muharrem karakterinin bu kadar dini bütün olmasına rağmen sürekli cenabet olması, akli dengesini çok hızlı şekilde yitirmesi ve sürekli garip garip halüsinasyonların görmesi tam açıklanamıyor. Settar Tanrıöğen karakterinin gel gitler içinde olması ve Erkan Günaydın karakterinin niye bu kadar Muharrem karakterinin yanına yaklaştığı da pek açıklığa kavuşmuyor. İlk yarısı çok başarılı ancak ikinci yarısıyla temel sorunları olan bir film. Ama ben verilen temel mesajlardan etkilendim belki de bu filmin bu kadar ödül almasının ana sebebi bu olabilir.
Erkan Can'ın performansını takip eden birisi olarak bu filmi merakla bekliyordum. Oyunculuğu ile beni yanıltmadı. Güven Kıraç ile iyi bir ikili oluşturdukları gerçek. Kostümler ve filmdeki zikir sahneleri gözüme çarpanlar. Ama bence filmin genelinde bir takım şeyler kopuk kopuk anlatılmış. Sonunda ise böyle bitemez,neden bitti dedirten bir sahne var. Bence daha sağlam bir kurgu ile ortaya daha izlenebilir bir şey ortaya konulabilirdi.
Bu sene umutla bekledigim filmlerden biriydi ancak ne yazık ki beklentilerimi karşılayamadı! film cok guzel cekilmis, oyunculular son yıllarda gordugum en iyileri ama konusu kotuydu. Daha dogrusu bu filmden din uzerinden ticaret yapanlari, rant saglayanları, cahil insaları kandıranları oldukca sert, can alıcı yerlerinden eleştirilmesini beklerken tum beklentilerim bos cıktı. Aslında inceden inceden, suya sabuna fazla dokunmadan eleştirler mevcut lakin cok yetersiz geldi bana ve de filmin sonu cok kotuydu, galiba makaslanma (sansur) vardı. Öyleki kimse anlayamadı nasıl bittiğini Bu yuzden 6 / 10. Buna karşın filmde ki oyunculuklar müthişti. Erkan Can’a 10 / 10, 'Gemide ' ki oyunculugunu katbe kat aşmış. Şeyhde cok iyiydi. O haliyle gerçek hayatta cok iyi iş yapar :))