Takva
3,8

basakbilgi
basakbilgi

12 Ocak 2007 tarihinde eklendi
Konuya tarafsız bakabilen, bununla birlikte de din ve kapitalizm ilişkisine dair bir duruşu, hatta marksist bir duruşu olan bir filmdir Takva. Son yillarda izledigim en iyi filmlerden biridir; aldigi odulleri sonuna kadar hak ediyor. Turk sinemasinda sayica fazla, nitelikce vasat filmlerin yapildigi bir donemde ilaç gibi gelmiştir.
naked-soul
naked-soul

12 Ocak 2007 tarihinde eklendi
gayet başarılı bulduğum ve görüntü çekimleri açısından benden tam not alan bir türk filmi... aldığı ödülleri özellikle erkan can’a yöneltilen bütün olumlu görüşleri tamamen hakkettiğini düşünüorm...sonu her ne kadar hava da da kalsa da ve finalde ister istemez insanı’dinle bu kadar uğraşırsan sonun böyle olur dedirtse de izleyin
lovejunkie
lovejunkie

6 Ocak 2007 tarihinde eklendi
sonu biraz askıda kalmış ama erkan can tam annamıyla bir oyunculuk dersi vermiş 10/9
veysel1379
veysel1379

3 Ocak 2007 tarihinde eklendi
gerçekten çok güzel bir filmdi. erkan can süper oynamış. zaten o rolü ondan daha iyi oynayacak bir türk oyuncusunu tanımıyorum. bu senenin en iyi filmlerinden biriydi. herkese tavsiye ederim.
sheeter
sheeter

30 Aralık 2006 tarihinde eklendi
Yaşadığımız zamanda yapılandırdığımız her kültür de geliştirdiğimiz her güncel yönelimlerde insanların kavramların ve konan kuralların pratikte bir uygulama sorunu olabilir. Bunun sorgulanamaz doğru olduğunu düşünmek, saflıktır. köy kökenli yapıdan kent soylu hayata hızlı evrilen anadolu insanlarının kendi çelişkilerini hem senaryo, hem de son kurguda nitelikli bir şekilde bitirmiş kaliteli bir atölye çalışması olmuş Tebrik ederek yeni çalışmalarına destek için filme gitmenizi tavsiye edeceğim.
monopoly
monopoly

30 Aralık 2006 tarihinde eklendi
filmin izlenimi çok sürükleyici gerçekçi konulara değinmeside cabası kesinlikle izlenilmesi gerekli ,filimden edinim çıkarılmalı
denz-2
denz-2

29 Aralık 2006 tarihinde eklendi
kuranıkerim kk diye yazılmadığına göre n.h.ran da nazım hikmet ran diye yazılmalıydı.
cem-koparan
cem-koparan

27 Aralık 2006 tarihinde eklendi
film sahane bir film olmus.bi kere oyuncu kadrosu kusursuza yakin oynamis.filmi izlerken settar tanriogen'in kendi sesini duymak beni cok mutlu etti bunu belirten gecemicem.
banadolu
banadolu

23 Aralık 2006 tarihinde eklendi
takva gerek konusuyla,gerek oyuncularıyla izlenmesi gereken bir film ama brz fazla bir düz anlatım war.karakterdeki değişim çok iyi yansıtılmasına ve film bnce sürükleyici olmasına rağmen sonu brz havada kalmış.açıkçası görevli film bitmeden kapıyı açmasa bn daha yarım saatimz war diye düşünecektm.bu kdr uzun soluklu anlatılan bi değişimin 5 dakikada garip bi sonuca bağlanması çok ii diil.bi de gürültüler koparılan öznur kula konusu da boşmuş yani herhangi bi kişi oynarmış zaten!yine de son zamanlarda ilgiyi en çok hak eden türk filmi olduğu bir gerçek.
merve357
merve357

23 Aralık 2006 tarihinde eklendi
zikir sahneleri mükemmel olmuş
bizden filmler yapılınca filmler güzel oluyor
kendi halinde dini bütün insanların beyinlerinin nasıl yıkandığı iyi-kötü arasında nasıl bırakıldığını vicdan muhasebesini çok iyi anlatıyor
erkan can ı sevmeme rağmen oyunculuğuna hayran kaldım
yuceonder
yuceonder

22 Aralık 2006 tarihinde eklendi
Bi kere film verdiginiz parayı hakediyo.Ha biraz kara mizah unsurları serpiştirilip daha akıcı olabilirdi o ayrı.Ama film gibi film Takva.Hiç olmazsa Erkan Can gidin yahu.
sinema
1 ziyaretçi
20 Aralık 2006 tarihinde eklendi
Sonu cok etkileyici olmasada konunun islenisi gayet basarılı,bana kalırsa amacına ulasmıs bir film.Bu film aynı zamanda Turk Sinemasının iyi yolda oldugunun gostergesidir.
nihat-durmus
nihat-durmus

20 Aralık 2006 tarihinde eklendi
takva konusu ve oyuncular bakimiyla beni yeterince tatmin etti fakat filmde biseyler eksik kalmis gibi .ama turk fılmı olarak bence gorulmesı gereken bı fılm ızledıgım ıcın pısman olmadım.ozellıkle guven kırac gercekten cok ıyıydı...
selhansenol
selhansenol

18 Aralık 2006 tarihinde eklendi
işte tarikat gerçeğini en iyi şekilde gözler önüne seren gerçekten çok kaliteli bir yapım.erkan can ve güven kıraç başrolü paylaşınca da insan filme tam anlamıyla konsantre oluo.emeği geçen herkesin eline sağlık.yaşasın Türk sineması!holiwud saçmalıklarından yetrince sıkılmıştık zaten.bravo özer hocam.
mach-k
mach-k

16 Aralık 2006 tarihinde eklendi
yeni sinemacılar deyince lalelide bir azize, gemide gibi filmlerle çok ama çok farklı kulvarda. kızıltanın üzerine çok gelindi. biraz olsun övgüye deymez mi? bir çok yönden ilkleri bu filmde izliyoruz. Yaşam tarzında dini merkeze koyan insanları anlatmak o kadar da kolay değilmiş anlaşılan. bazı yönlerden beklentileri karşılamıyor. biraz ne şiş yansın ne kebap tarzı titreyerek çekilen sahneler can sıkıcı. en azından kurtlar vadisi ırak filmindeki şehyin karizması ve bir buçuk dakikalık ayin sahnesi kadar iyi bir ayin sahnesi bekliyor insan.
bunun gibi bir çok beklentiyi boşa çıkarmıyor değil ama bu ülkede çok ciddi bir yarayı kaşımak da kolay değil. bir çok otorite filmi eleştirirken acımasıza kaçıyor. herşeye rağmen türkiye şartlarıyla konusuyla, yönetmeniyle oyunculuğuyla kalın ve hayli izlenmeye değer bir film.