dinopis-2
31 Mart 2007 tarihinde eklendi
erkan can ustalığını göstermiş. filmin senaryosu orijinal ve izleyiciye güzel bir biçimde sunuluyor. zikir sahnesi çok hoşuma gitti. türk sineması için kalbürüstü filmlerden bir tanesi. izleyin.
Ha! gideceğim,ha! gideceğim dediğim Yeni Sinemacılar’ın son harikası 'Takva' ya bugün en sonunda, gösterimden kalkmadan gidebildim,eğer kaçırdıysanız sinemalarda DVD-VCD ’ leri çıkınca alıp seyretmenizi tavsiye ederim...Erkan Can tek kelime ile tabir-i caizse 'döktürmüş'...
altın portakal film festivalinde önemli bütün ödülleri aldıktan sonra yönetmene ve filme yapılmış en büyük hakaret en iyi film ödülünün ve en iyi yönetmen ödüllerinin elinden alınmasıdır. çünkü festivale tadını veren en iyi filmdi. mutlaka ama mutlaka izleyin. ve mesajı lütfen yalnış anlamayın!
film güzeldi fakat senaryoda biraz eksiklik vardı gibi olaylar biraz sönük kalsada filme gölge düşürememiş oyunculuk ve sahnelerin yorumu ayrı bi güzeldi. zaten bi topluluğun üzerindeki baskıyı anlatan bi filmin çok eğlenceli komik felaket heyecanlı olması beklenmemeli bu konuda yapılan yorumlar biraz kmik geldi bana . olaylarının derinine inilmesi ile gerçek bi filme daha kavuştu türk sineması diyorum.
filmi izledikten sonra salondan çıkmak yerine erkan can ı gönülden alkışlamak geldi içimden. sırf bunun için bile izlenebilir ama sırf bundan ibaret de değil bunu da belirtmek gerekir. mükemmel konu sürükleyici işleyiş. 10 numara bir film.
festivalde ödülü alamadı ama çok iyi bir film olduğu kesin.. vizyona girmeden cok konusuldu. zannediyorum vizyona girdiğinde cok kişi tarafından begenilecek ve izlenecek. zaten erkan canın cok iyi bir oyuncu olduğu tartışılmaz ve ayrıca konusuyla ilgi çeken bu filmi erkan canın müthiş bir oyunculukla zirveye taşıyacağına eminim....
festivalin en iyi filmiydi bence. Tabii Kaderde çok güçlü bir yapım ama benim tercihim takva olurdu. Kesinlikle izlenmeli. İzlenmedende yorum yapılmamalı!