Sebulba
21 Şubat 2007 tarihinde eklendi
hiç beğenmedim:Sgüzel bir film umuduyla gittim ve yanımdakilere 'neden bu filme girdik' diye diye başlarının etini yedim.oyunculara dediğim bir şey yok.filmi beğenmedim.
erkan can ın performansı iyi.rolünün hakkını vermiş fakat filmde dinle ilgili bazı şeyler çarpıtılmış.zikir in tef çalıp resmen oyun gibi yapılması yanlış.şeyh efendi ise haram la hela i işine geldiği gibi yorumluyo.Kendini dünyevi zevklere adamış bi takım yobaz topluluğu resmen.öyle bi tarikat olmaz bence.yabancılar müslümanları yanlış tanıyo bu sayede.
Tarikat içerisinde geçen bir film olarak ne tarikatı nede islam inancını olması gerektiği gibi yansıtmıyor, filme takva ismi vererip problemli bir adamı anltmanın ne manası olduğunu çözebilmiş değilim 10/0
filmin gidişatı ve sonu bakımından tarafsız kalmaya çalıştığı bi gerçek.sonuna kadar günümüzdeki tarikatların eksi yönlerini göstermeye çalışsada sonunda "adamın ermesi ve rüyasında gördüğü kadınla evlenmesi" sanki "işte dinin birde bu tarafı var" der gibi olmuş.sonu cok kısa ve görülmesi dikkat gerektirdiği için bazı kişiler için sıradan görünüyo olabilir.ancak ayrıntılara dikkat!!filmdeki diğer tarafsızlıksa bir ayetle başlayıp nazım hikmetin dizeleriyle bitmiş olması..eğer ödüle oynuyorsanız zaten nazım hikmeti filmin bi kenarına mutlaka iliştirmeniz gerekir ki yönetmen bunu gözardı etmemiş.zikir sahnesine gelince ilk başta bana da abartı gelmişti ancak sonradan öğrendiğime göre gayet gerçekçiymiş..ele aldığı konu karalamaya yönelik olsada salt sinema olarak bakınca başarılı bir film....
Filmi hiç bğemenmedim.bence senaryo yetersiz.ayrıca dini konular yeterince araştırılmamış.filmde inanca saygısızlık olduğunu da düşünüyorum.beğendiğim tek şey Erkan Can ın oyunculuğu.
arkadaşlar bence film olmamış tamam erkan canın performansına diyecek birşeyim yok gayet güzel olmuş ama o güven kıraç neydi öyle ya bir arkadaşımız film fazla eleştiriliyor demiş ama bence gerçekten eleştirilecek yanları var zikir sahneleri de hiç olmamış gerçi yönetmen biz herhangi bir tarikata bağlamamak için kendi tarikatımızı oluşturduk demiş ama dışardan bakan bir insanın tarikatlar hakkında ki yorumları çok değişiyor tarikatları çok yanlış tanıtmışlar kurtlar vadisinde de zikir sahnesi vardı ama o sahne insanın gönlünü açıyordu bu filmin zikir sahnesinde insanın içi kapanıyor. Dini olarakta kötü bir imaj sergilenmiş muarremin patronunun ben fitremi zekatımı veriyorum benim kazandığım haksız para da helal demeye getirmesi insanların aklına "zaten ne gelirse bu hacılardan hocalardan gelir" lafını getiriyor ki bulaf çok yanlış o yüzden bu filmi izlerken bir daha düşünüp izleyin insanı dinden soğutabiliyor...
Filmi izliyorsunuz izliyorsunuz acaba ne olcak diye bekliyorsunuz ama film birden bitiyo..İlginç yani,bence mesaj falan verdiği de yok yanlış anlaşılmasın belki mesajı sen anlamamışsındır diyebilirsiniz ama izleyen çoğu arkadaşımında yorumu bu yöndeydi.. Tek kelimeyle zaman kaybı; ama Erkan Can ı tebrik ediyprum 10 üzerinden 8 oyunculuk ama film bence 10 üzerinden 4..
İzlediğin en berbat filmlerden biriydi. Başrolün oyuncuuğuna diyecek birşey yok. Ama insanları bilinçsizce bilgilendirip, arı kovanlarına çomak sokmuşlar sonrada kaçmışlar. Filmin sonu iğrenç