babyloniaa
9 Ocak 2006 tarihinde eklendi
cok harika bi film.. savasta askerlerin psikolojisini mukemmel anlatmıS.. film sadece 1 2 asker üzerine degilde butun askerlerin beyinlerinn icindeki karmasayı dile getiriyo.. hani derler ya yagmur dinsede sokaga cıksak onun gibi bir sey iste, mukemmell..
filme bir baş yapıt diyebiliriz artık akademi ödüllerine karar veren dağıtanların sanattan sinemadan anlamadığını bir kez daha gördüm filmde herşey olması gerektiği gibi bir kez ha bu filmde şu yıldız var diyemiyorsunuz çünkü hiç biri öne çıkmıyor ama hepside rollerini hakkını veriyor iddialı bir dili yok ama ağır çekimler ve kişilerin iç konuşmaları film boyunca çok güzel işlenmiş savaşta kazananın bile büyük kayıplar verdiğini anlatan yer yer doğanın dengesini nasıl bozulduğunu gösteren amerikan ordusuna küçük göndermeler yapan savaş karşıtı felsefik bir film
kesinlikle 10/10.. Filmde belirtilmek istenen savaş sahnelerinin gerçekliği ya da doğal ölümler değil. Filmin her repliği akla kazınan, etkileyici ve barışçıl birer cümle. İnsan izlerken hayattan kopup sadece söylenilenleri düşünüyor. Ayrıca dublaj hiç fena değil. Türkçe tavsiye ederim...
tv de izlenemeyecek kdr güzel filmlerden. niye bu tür filmleri yayınlayıp filmin yarısını kırpıp, kırpılan yerlere de reklam koyarak izleyiciyi filmden nefret ettirmekteler bir anlam verememekteyim. ama yine de 2. kez izlerken bile acaip zevk aldım tv de de olsa. herkes görmeli
İzledğim en güzel savaş karşıtı filmlerden biriydi..Savaştaki askerlerin psikolojisini çok iyi bir şekilde anlatan bu başyapıtı mutlaka izleyin.....10/10
tolstoy,dostoyevski üslubuyla görselleştirilmiş nefis bir duygu ziyafeti... karakterlerle birlikte ağlıyor,birlikte düşünüyor,birlikte itiraf ediyorsunuz...mutlaka izlenmesi gereken ruhunuzu okşayacak bir film...
Arkadaşlar nedenini açıklamadan yapılan film eleştirilerini göz ardı edin.. Herkesin sevdiği bir film tarzı vardır.. Tarzınız olmayan filmler hakkında yorum yapılmamasını dilerdim.. Savaş tarzı filmden hoşlananlar için bu film ideal.. Savaş anını gerçekci bir şekilde yansıtmış.
thin red line hayatımda çok önemli bir yer tutmuştur.Seyrettiğim tüm zamanların en iyi filmi diyebilirim.filmin her karesi ayrı bir güzel.Hele ki filme hayat veren Hans Zimmer imzalı film müzikleri olağanüstü.Hala seyretmemiş olanlar için büyük bir kayıp diye nitelendiriyorum.Ben DVD sini ve film müziklerini arşivimde bulunduruyorum.Sık Sık izliyor ve film müzikleirni büyük bir keyifle dinliyorum
mükemmel. bilindik savaş filmlerinden cok farklı. hiç taraf tutmadan savaşı sorgulayan 3 saat boyunca kendi kendinize düşünmenizi saglayan bi başyapıt.
Film her ne kadar bir savaş filmi gibi görünse de kanımca isminin anlamını taşıyor. İnce kırmızı hat. ince olan şey, insanı hayata bağlayan ince cizgi, zor olan kötü olan her şey ile iyi olan hayatı güzelleştiren şeyler arasındaki çizgi. zaman zaman çizginin öteki tarafına geceriz ve hayatı anlamsız görürüz, yaşamak için bir anlam bulamayız, kaygı, karamsarlık ve kötü olan herşey kaplar ruhumuzu. zaman zamanda hayatı anlamlı kılan herşeyi yaşadığımız ve hissettigimiz diger yana geceriz. film aslinda bunun üzerine kurulmuş bir savaş filmidir,aslında savaş bir maskedir, iç dünyamızın dışa çıktığı olayların sergilendiği bir sahne. Savaşı yaratan, yaşayan, sevinen yada pişmanlık duyan yine insan, yine ruhlar. Gazap çeken ruhları izliyoruz filmde, hüzünleri, arzuları, insanı insan yapan yada insanı insanlıktan çıkaran her şeyi. Aşkı izliyoruz bir o kadarda, insanı hayatta tutan aşkı, uzaklarda bir yerde varlığını hissettiğimiz aşk bizi haytta tutuyor, incecik bir iple, işte o anda ince kırmızı ip oluveriyor aşk, kaybedince aşkı , ip kopuveriyor, hayatta kalmanın da anlamını yitiriyor.
Film muhteşem bir psikolojik film. Bence tarzının en iyi filmi.