volki352
1 değerlendirme
14 Mart 2008 tarihinde eklendi
moğollar türk değildir arkadaşlar bilginize iki toplum arasında etkileşim olmuştur fakat aslen moğallar ve türkler iki ayrı ırktır yani filmi izlerken tarihimizdir diye izlemek yanlış olur kaldı ki slav , germen ve anglosakson kavinlerin bugün ki temsilcileri olan amerika almanya rusya nın çekeceği çektiği bir filmde türk tarihi ne kadar doğru anlatılır? örnek istiyorsanız çanakkale şehitlerini anlatığını düşünüpde gittiğimiz galipoli(gelibolu) filminde bizlerden çok ingiliz sömürgesin anzakların çetiği acıları anlatması kaldıki yönetmeni türk tü(?) ve anzaklar işgale gelenlerdi iş bu halden ötürü böle filmlerde tarih doğru öğrenilmez ama izlemesi seyir açısından zevkli olabilir
Çok beğendiğim filmlerden biri.Bu filme giderken çok fazla savaş sahnesi beklemeden gidin yoksa hayal kırıklığı yaşarsınız çünkü film savaştan çok tarihi bir film e çokta gerçekçi çekilmiş bir film.Açıklamada da yazdığı gibi bu film bir üçleme ve serinin ilk filmi sonu biraz havada kalmış olabilir ama filmin tarzı oyunculuk fazlasıyla memnun etti,tavsiye ederim 10 üzerinden 8
ayrıca puta taparlardı ne demek ki şimdi? kılıçtan geçirmeselerdi müslümanlar bizim atalarımız da müslüman olmayacaklardı pagan kalacaklardı. bizim tarihimiz müslümanlıktan sonraki zaman mı? ya da müslüman arapların tarihi bizim de mi tarihimiz? moğollar vahşi insanlar değillerdi, savaş için ne yapılması gerekiyorsa onu yapmışlar. Moğol kurdu adlı çok güzel bir kitap var cengizhan dönemini anlatan tavsiye ederim.
arkadaşım şanlı tarihimiz dediğin moğollar çok barbar bir toplumdu.kadın çocuk demeden herkesi katlettiler.ayrıca puta taparlardı.semerkant buhara gibi yerleri yağmalayan da moğollardır.filme gelince de mutlaka izlenmesi gereken bir film değil.
cengizhan'ın Türk oldugu, özellikle Kırgız olduğu (bu bazı araştırmacılar tarafından parantez içerisinde verilmiş bazılarınca da sadece Kırgız olarak geçmiştir)tanınmış rusaraştırmacılar taraafınan belirtilmiştir. Trihsel açıdan Kırgızlrın bir boyu olarak sayabileceğimiz Kazakistanın bu filmi çekme eğilimi de bu yüzdendir. özellikle Kaakistanın Kuzey tarafı kendilerini Cengzhanın torunları olarak görmektedirler. her kesin dikkatine sunarım. film daha izlemdiğim için herhangi bir youmda bulunamam...
Sanatsal olarak harika diyebiliriz.Ama filmin konusu Moğol imp. ve Cengiz han a gelince tarihe bakmak lazım.Bu imp. Cengiz den sonra hanlıklara bölündüğünde bazıları tarihte çok büyük felaketlere neden olmuştur.Mesela Timur 1402 de Yıldırım Bayezidle savaştı ve Osmanlı Fetret devrine girdi, Hülagu da Abbasilerle savaştı,Bağdat ı yaktı ve Dünyanın en zengin el yazması eserlerini Fırata döktü ki Fırat nehrinin günlerce mürekkep aktığı söylenir.
ya film güzel altyazılı izlemiştim bi ay falan oldu ama filmde pek action yok onu söyliyim izlicek arkadaşlara. 2 kardeşin hakimiyet için savaşını anlatıyo büyük bi bölümde. bi truva filmi gibi bi film beklemeyin derim. biraz sıkıcı.
Cok guzeldi.Kostumler,tabiat,oyuncular,o zamanlari yasamak,gormek,aciyi,heyecani,sevinci hissetmek gercekten guzeldi.Oz tarihine cok da duyarli olmayan genc nesil icin ayni zamanda ogretici yonunu es gecmemek gerek..gidilesi,gorulesi bir film