arkadaşlar yorumlara baktım ve not düşmeyi gerekli gördüm: film 2008de çekiliyordu. Heath Ledger ölünce yönetmen çekimleri bir süreliğine durdurma kararı aldı. Depp, Law ve Farrell, Ledgerın oynadığı Tony rolünü devam ettirdiler.Heath Ledgerın Tony rolünü Ledger ölünce Johnny Depp, Jude Law ve Colin Farrell onun yerini aldı. Oyuncular film için aldıkları ücreti Ledgerın kızı Mathildaya verdi.
Gerçeklemesini istediğiniz hayalinizi -film boyunca- düşünmekten kendinizi alamıyorsunuz. onun dışında film cok durağan... Senaryo ağır ve sıralı ilerliyor. Şimdi ne olacak acaba diye düşünmüyorsunuz bile... Heath Ledger ve Johny Deep in oyunculuklarına diyecek kelam yok...Büyük beklentiler beslemezsiniz ve vaktiniz varsa evde izleyebilirsiniz. Velhasıl puanım 10/6.5 Selametle:)
Arkadaşlar heath ledger film tamamlanamadan öldüğü için kadroya johnny depp, colin farell, jude law katıldı. heath ledgerın tamamlayamadığı sahneleri tamamladılar. bu filmin böyle bir yanı var. bütün bu güzel oyuncular aynı karakteri oynuyorlar izlemeye değecek kadar ilginç bence;)
masal gibi..rüya gibi..rahatsız edecek kadar yoğun ve karmaşık görüntüler!hayal gücünün sınırsızlığı dolayısıyla,kompleks ve ayrıntılardan boğulmuş buldum filmi..yine de görsel açıdan zihin açıcıydı..izlemek çok da vakit kaybı olmaz..ünlü yüzler görmek de ayrıca güzeldi..filmin konusu da çok sıradan değildi fikrimce!
Terry Gilliamı da, Johnny Deppi de , Heath Ledgerı da, Jude Lawı da Colin Farreli de ayrı severim. Hatta masalsı fantastik animasyon türüne bayılırım. Ama bu film olmamış olamamış. Yarısına kadar zor dayanabildim. Muazzam sıkıcı. Konu bi türlü bağlanamıyor :( Zaten Heath Ledger dışındaki oyuncular çok çok az görünüyor.
Çok farklı tarzda, farklı bir bakış açısıyla çekilmiş. Filmin konusuyla çekim tekniğinin ahengi bile yeterli. Sanki Tim Burton'un yapamadığını yapmış gibi Terry Gilliam. Gözümüzü masalsı renkler, şekilsiz/boyutsuz yaratıklarla kandırmak yerine yaratıcılık ve görüntü yönetmenliği ile gerçek bir yenilik sunuyor. Sanki film izlemiyor da rüya görüyormuşsunuz gibi. Filmin bütçesi kendisine göre oldukça az. Oyuncu kadrosundaki karışıklıklar belki film çekimlerini zorlaştırdı ama bir yandan da bu isimlerle hakettiği ilgiyi gördü. Filmdeki göndermeler sık ve çok yönlü, nerden bakarsanız farklı bir film oluyor gözünüzde.
arkadaşlar filme bugün sinemada gittim. çok açık ve net söylüyorum: eğer birazcık kendinizi seviyosanız ve sıkıntıdan can vermek istemiyosanız gösterildiği salonun önünden bile geçmeyin!!! bir dost tavsiyesi:) 2/10 o da 5dklık johnny depp hatrına...