Bu filmi niye yapmışlar, kim izlesin diye yapmışlar bilmiyorum. Ama maalesef ben de izledim, film hakkında yazmak bile istemiyorum çünkü film çoook kötü, yani filmin her şeyi kötü, filmi kurtaracak bir şey yok maalesef. Artık bu kadar iyi teknoloji varken niye bu kadar kötü bir fantastik/süper kahraman filmi yapılıyor anlamıyorum.
Çok içi boş bir film, senaryosundan mıdır yoksa perdeye yansıtılışındanmıdır bilmem fakat balon gibi fazlasıyla şişirilmiş gerçekte fazlasıyla hafif kalan bir yapım, Amerikalılar sektörde hep alıştıkları üzere kolay para kazanmak için yapımlardaki derinliğe gittikçe daha az önem vermeye başlıyorlar, oyuncular oyuncu değil ( ne yaptıkları ne hissettikleri ve neden konuştukları belirsiz canlılar ! ) konu konu değil ( kendi içinde tutarsızlıkları olan saçmalıklar ) sadece görsel efektlerle film yapma mantığı! fakat düşünen aklı başında insanların beğenemiyeceği geçici gün kurtarıcı filmlerden ibaret filmler, komik olan şey ne kadar beğenmesek hatta yüzeyselliğine kızsak da sonuçta yapımcılar izlediğimiz her filmin gişesinden alacağını almış oluyorlar, sonra tekrar fazlasıyla şişirilen fakat gerçekte sahtelikten ibaret anlamsız başka filmler yaparlar ve yine kazanırlar, ta ki artık kimse bu amerikan zırvalıklarını yutmayıp "orda durun bakalım yeterince saçmaladınız" diyerek hiç para vermeyene kadar! bu yüzden fransız, japon, italyan, ispanyol filmlerinin daha fazla ön plana çıkarılması taraftarıyım, hatta Amerikan taklitçiliğini bırakıp rezil şeyler yapmak yerine güzel film yapmayı öğrendiğimiz zaman kendi filmlerimiz bile bu zırvalıklardan daha değerli olacaktır bundan eminim, bu yüzden ne kadar reklamı yapılmış olursa olsun Kaptan Amerika ya ben gitmeyeceğim ve artık saçmalıklara prim kazandırmak istemeyen herkesin de gitmemesini tavsiye ediyorum, sizin biletinizin ücreti ufaktır diye düşünmeyin, çünkü zaten o ufak biletlerden aldıkları güçle bu kadar saçma filmler yapıp yine de sektöre hakim kalabiliyorlar!
Benim gibi sadece 3 boyutlu film ihtiyacimi gidermek için giderim diyorsaniz, bir nebze hevesinizi almanizi saglyabilir. Ama gerek senaryo gerek görsel efektler bakimindan oldukça vasat bir filmle karsi karsiyayiz. Yerli yersiz espriler bazen güldürse de amaci olmasi gereken aksiyon dozaji oldukça düsük. 2. filmi çevirecekleri sinyalini de veriyorlar, yine bu ayarda olucaksa bosuna çekmesinler...
Öncelikle senaryo mahvedilmiş. Deli gibi bir yeşil fener hayranı değilim fakat bir senaryo bu kadar da mahvedilmez. Ayrıca filmin efektleri resmen animasyon gibiydi bana göre. Hatta abartmıyorum fan yapımı bir Youtube videosu bile olabilir yani o kadar kötü yerler vardı.