JeanClaudeVanDamme
1.209 değerlendirmeler
30 Ağustos 2011 tarihinde eklendi
Yetenekli olduğuna hiç bir zaman inanmadığım,sadece ''Casino Royale''den sonra ''acaba?'' dediğim Martin Campbell kendisine yakışan,''düz'' bir filme daha imazasını atıp,beni yine yanıltmamış.Sadece ama sadece çizgi romanın hayranları için (belki) bir şey ifade edebilecek bir uyarlama olmuş ''Green Lantern''.3-D'sinin de görüp görebileceğiniz en kötülerinden biri olduğunu belirtmek lazım.
Hersene birçok örneğini gördüğümüz çizgiroman uyarlamalarından olan yeşil fener, Superman ve Batmanin yaratıcısı DC nin pek bilinmeyen(filmi çıkmadan önce bu çizgiromanı duyan birini görmedim) kahramanlarından, buna rağmen amerikada uzun yıllardır sadık bir okuyucu kitleye hitap ettiği söyleniyor.Filmde hafif bir superman havası biraz star wars, birazda tolkien özentiliğide olduğunu söyleyebilirim(5. elementide fazlasıyla anımsatmadı değil özellikle kötü adamıyla), küçükken yaşadığı büyük bir acıdan hala kurtulamamış büyümemiş sorumsuz bir adam ama içinde özel olan top gundan(Maverick karakteriyle çok ortak noktası var) fırlamış kahraman! bir savaş pilotunu yüzüğün seçmesiyle başlıyor film, son yıllarda birçok süper kahraman filminde olduğu gibi karakter odaklı bir film olmaya çalışıyor özellikle başlarda ama ne karakter nede hikaye o kadar derin değil ve bu tarz filmlerde olan tüm klişeleri kullanıyor birbirini seven ama birlikte olamayan aşıklar, eskiden kalma kuyruk acısı olan ezik karakter, bol baba sorunu, kahramanımızı aşalıyan liderler, her amerikan kahraman doğar geyikleri, seçilmiş kişi masalları derken son 20dakikada afakanlar basmaya başladı, hele sonu saçmalığın daniskası.Birde insanlığı öven son konuşma filmden tamamen soyutlanmamı ikincisi çıkarsa kesinlikle bakmamı sağlıyacak cinstendi(bu gişeyle ve bu eleştirilerle zor ya devamının çekilmesi) 10/4
Film açıkçası olmamış. Süper Kahraman filmlerindeki heyecan ve aksiyondan yoksun sıkıcı bir yapım olmuş. Eğer DC Marvella yarışmak istiyorsa daha iyi filmler yapmalı.....