Hayat Ağacı

Evleniyoruz Eğleniyoruz
Evleniyoruz Eğleniyoruz

23 Şubat 2012 tarihinde eklendi
Psikoterapinin kötüye kullanilmasi hem saglik hem de sinema için tehlikeli !
Pınar Güner
Pınar Güner

3 Mart 2012 tarihinde eklendi
Daha önce Days of Heaven, The Thin Red Line ve The New World gibi nitelikli filmlere de imza atmis olmasina karsin çogu izleyicinin kült film Badlands ile tanidigi Terrence Malick, Amerikan çagdas yönetmenleri arasinda parmakla gösterilen bir yönetmendir. Hayat Agaci ise uzun araliklarla film yapan bu saygin yönetmenin heyecanla beklenen yeni filmi.
1950’li yillarda huzurlu bir sekilde Orta Bati Amerika’nin banliyösünde yesillikler içindeki evlerinde yasayan anne (Jessica Chastain), baba (Brad Pitt) ve üç erkek çocuktan olusan ailenin yasami, ogullardan birinin intihar ettiginin sezdirilmesiyle sarsilir. Aile içi iliskiler annenin sesli anlatimindan, ardindan özellikle büyük ogul Jack’in (Sean Penn) gözünden ‘nerede yanlislik vardi’ sorusunu merkez alarak irdelenir.
Hayat agaci üç formda, ritim ve görsellikle anlatiliyor. Yaprak hisirtilari… Yemyesil ve hüzünlü bir sokagin her daim los evlerinden birinde mutluluk masalini ya da uykusunu yasayan ailesini anlatan duru bir kadin sesi… Rüzgârin sesinde agir çekim dans edercesine hareket eden, hafifçe küçük ogullarina dokunan saydam tenli kadin…
Gündelik gerçeklige ayak uyduran bir yaklasimla kamera hizi ve çekisindeki degisikle birlikte isigin arttigi yeni formatta karelerle ogullarindan birinin ölüm haberinin geldigini anne ve babanin yüzlerinden anladigimiz hatiralardan örülü format.
"Nerede yanlis yapilmisti ?" tümcesi odaga yerlesmesinin ardindan, dünyada yasamin ortaya çikisindan, dinozorlarin var olup soylarinin tükenmesine, ana rahmine düsen cenine kronolojik yapida fantastik bir görsellikle estetize edilmis bir belgesel tadindaki farkli bir görsellikle üçüncü bir yapiyla karsilasiriz.
Film ilkin masalsi gerçekçi, ardindan gündelik gerçek yasamdaki anilari desen flashbackler, bu üçüncü fantastik anlatis formuyla döngüsel olarak yineleniliyor. Belki de filmin Cannes 2011 Altin Palmiye Ödülü’nü alisindaki en büyük etken de farkli formlarda islenen bu döngüsel yapi.
Gri bir gökyüzü altinda gölgeli agaçlik bir alanda kurulmus Amerikan banliyösünü atmosfer alan ve aile içi iliskileri yapmaciksiz irdeleyen filmde, huzurla baski, sevgiyle nefretin iç içe. Söylemeyen ama sezdiren, seyirciden katilim bekleyen, isledigi anne karakteri gibi solgun, gürültüsüz ve sonsuzluk hissi uyandirmasiyla derinlik yaratan üzgün bir film.
Son dönemlerde farkli bir anlatim düzeyinde ve kesinlikle sanatsal olan bir film varsa o da süphesiz Hayat Agaci. Çocuklar arasi iliskilerde Polanskivari izler olsa da sinema dilini, görselligi kullanisindaki ustalik ve yenilikle özgün ve deneysel bir film. Tüm bunlar saygiya deger ama maalesef filmin rahatsiz edici olmasina engel degil. Belki de amaç tam da bu, kim bilir?
Sine Can
Sine Can

23 Şubat 2012 tarihinde eklendi
bence gerçekten çok güzel bir film , manzaralar, görüntüler , hepsi birbirinden güzel
Serdar Durdu
Serdar Durdu

23 Temmuz 2011 tarihinde eklendi
Değil 2011'in son yılların en iyi filmi olmaya aday. Fragmanı ayaklarımı yerden kesti, defalarca seyrettim. Sabrımın sınırlarındayım vizyona girsin artık.
lady-lynch
lady-lynch

6 Ağustos 2011 tarihinde eklendi
Filmin fragmanı gerçekten büyüleyici muhtemelen Terrence Mallikin en iyi filmi olacak ayrıca 2011in de adından en çok söz ettirecek sinema olayı olacağını sanıyorum. Fragmanın ayaklarımı yerden kestiğini söylesem abartmış olmam heralde.
brk-2
brk-2

5 Nisan 2011 tarihinde eklendi
umarm maystan sonra izlemeyiz bu filmi. ayrca bir sr karenin yer ald son afiinde bir adet dinozor da grebilirsiniz. dikkatli bakn.
mertoberson
mertoberson

29 Mayıs 2011 tarihinde eklendi
en sevdigim filmin yönetmeni terrence malick ustad yeni dunyadaki hayl kırıklıgını the tree of lifela dagıtacak gibi.. merakla bekliyoruz
burakthestorm
burakthestorm

12 Aralık 2011 tarihinde eklendi
Hayatımda izledigim en garip filmlerden biriydi ama bundan 2-3 yıl sonra bir daha izlemek istiycem diye dusunuyorum.. Çok vurucu sahneleri vardı.
norafanny
norafanny

26 Aralık 2010 tarihinde eklendi
müziğindeki ilahi tını insanı büyülüyor...
-SaiLooRMooN-
-SaiLooRMooN-

16 Mart 2011 tarihinde eklendi
Yüksek başarı beklediğimiz bir film umarım bizi yanıltmaz,fragmanı etkileyici,izleyeceğim günü sabırsızlıkla bekliyorum.
bibi g.
bibi g.

23 Şubat 2012 tarihinde eklendi
güzel çekilmis keyifli bir film , bazi sahnelerin uzunlugu can sikici olmus ama izlenebilir.
oskarsson
oskarsson

17 Aralık 2010 tarihinde eklendi
Fragmanı çıkmış, sadece fragmanı bile birçok filmden daha güzel :))
carism
carism

26 Kasım 2011 tarihinde eklendi
Çok ta abartılacak bir film değil. Hikaye sıradan fakat görsel olarak yönetmen yeteneğini konuşturmuş. Büyük beklentiyle izlemeyin, sadece keyif almaya bakın derim...
Leppard
Leppard

25 Kasım 2011 tarihinde eklendi
Son yıllarda izlediğim en etkileyici film diyebilirim. Konusu başta ve hatta filmin sonunda pek anlaşılmayabilir. O yüzden bence iki kez izlemek en iyisi. Filmin başlarında yer alan big bang'in lacrimosa eşliğindeki muhteşem sunumu görülmeye değer. Kesinlikle bu yılın en iyi filmi...
milagros126
milagros126

28 Ocak 2011 tarihinde eklendi
Filmin kalitesine ve başarısına o kadar güveniyorum ki daha vizyona girmeden favori listeme aldım:D fragmanı izlemeyen kalmasın bence ...