Bir Terrence Malick filmi değince uzun sakin sekanslar, mistik müzik, muhteşem doğa manzaraları, ve hayatın anlamını sorgulayan karakterler beklersiniz.Bu filmdede bunların hepsi var ama sorun film sadece bunlardan oluşuyor, oğullarının ölümü üzerine bir ailenin neler hissettiğini binlerce(wallpaper'lık görüntü) etkileyici doğal manzarası, bazen klasik bazen mistik müzik o an ne anlatmaya çalıştığını betimleyen üç beş replik halinde ilerliyor.Filmin 3/2'si bu şekilde geri kalanı ise evin büyük oğlunun gözünden büyüme sancıları ve kardeşiyle olan anıları diye tanımlayabiliriz.Sean Penn dediği gibi''Bana göre açık ve daha anlaşılır bir anlatım filmin güzelliğini ve etkisini daha arttırabilirdi.Dürüst olarak söylemem gerekirse, hala o filmde ne yaptığımı ve içeriğine nasıl bir katkıda bulunduğumu anlamaya çalışıyorum''.Bazı dahiler! filmi bir başyapıt yada şahaser olarak tanımlayabilir.Açıkçası film varoluşu ve ölümü sorgulayan ama tam olarak hiçbirşey söyliyemeyen havada asılı kalan bir deneme kesinlikle fazlası değil. 10/3
filmde anatılmak istenener biraz askıda kalmış ve temposu çok düşük bir film. brad'i burada çok farklı bir rode izliyoruz. sadece brad için katlanılabilinecek bir film.