1 ziyaretçi
18 Ağustos 2012 tarihinde eklendi
Gerçek hayat gibi bir yapıt. Bir sanat şaheseri. Yönetmenin ustalığı belli oluyor. Her ayrıntıyı muhteşem bir şekilde çekmiş. Hayattan sahneler, kareler getiriliyor gözümüzün önüne. Doğanın güzellikleri, bir ailenin hem yaşadığı dram ve mutluluk ikisi de bir arada. Çocukların bahçede özgürce oynadığı sahneler, o doğal duygusal anlar. Çok derin ve samimi bir film. Biranda filmin kesilip belgesellik görüntülerin ve klasik müziğin girdiği sahneler. İnsanın tanrıya olan bağlılığı. Babanın çocuklarına karşı duyduğu karşılıklı sevgi ve annesinin çocuklarına duyduğu sonsuz sevgi. Yaşamın iyi tarafları, mutluluk tabloları gözümüzün önüne serilmiş. Doğal ve samimi insanların, ağaçların, denizlerin, mutluluğun arasında geçen hikayede çok az konuşma ve söz olmasına rağmen o rüzgar kadar sessizce söylenen her söz taş kadar ağır ve etkileyici zaten söze ne gerek var ki muazzam görüntü sizi yerinizden alıp başka dünyalara sürüklüyor başka bir hayatın içine. Her ayrıntı en muhteşem haliyle çekilmiş. Oyunculuklar gerçekçi ve ciddi. Tek kelimeyle rüya gibi bir film. Kurgusu kimin umurunda, görüntüsü ve sanatı yeter. Başyapıt niteliğinde. Sanatın seviyesinin had safhada olduğu bir film. Kesinlikle görülmeli
Insan gelisimini evrenin big-bang'den itibaren olan gelisimiyle paralel bir anlatimla ifade ettigi icin kesinlikle tavsiye ederim. Ayni zamanda bir cocugun travmasini anlatmasi yonunden de cok ic karartici.
Bir sinema filminden seyirlik degil derinlik bekleyenler filmi izlerse sanirim memnun kalirlar. Yönetmen bes eserli ama dolu dolu filmografisine bir basyapit daha ekliyor. Hayatin baslangicina dogru bir yolculuga çikiyoruz önce agir agir ama etkili bir müzik esliginde; uzunca bir yaratilis sürecinden sonra bir gencin baba, anne, kardes, aile figürlerine bakisini incelemeye basliyoruz yine agir tempoda. Çok derinlikleri olan senaryoya enfes görüntüler ve usta oyunculuklar da eklenince dalip gidiyoruz hikayeye. Insanin dogumdan baslayarak kirlenmesini çok güzel ifade ediyor; dogum bembeyaz, sonra kirlenme baslar, diz yaralanir, agaç dikilir, insan agaçtan hizli büyür, baba susmayi ögretir çocuga ve sonra cimrilik, yaraticiyi sorgulama vb. Kisaca bir ailenin hayatindan yola çikarak insanligi, iyilik - kötülügü, masumiyeti, kirlenmeyi hem gerçekçi hem de nasil basariyorsa gerçeküstü bir sekilde harikulade anlatiyor Malick Usta... bence film degilde belgesek tadinda bir film desek daha dogru olur..Izlemeyen arkadaslarim için söylüyorum..Yer yer sikilabilirsiniz izlerken ama lütfen sonuna kadar izleyin pisman olmayacaksiniz..bence...Görsellik sahaneydi..Insani büyüleyen düsünmeye iten derinliklere sürükleyen bir atmosferi vardi..Brad Pitt oyunculugunu konusturmustu..harikaydi filmde..Sean Penn fazla görünmesede yüzündeki ifade mimikler bakislar anlatiyo oyunculugunu.. Film ya da belgesel çok basarili cok ilginç bir yapim..Fakat olumsuz taraflari da yok degil..Örnegin filmin çok uzun olmasi..Bu izleyiciyi sikanbir durum ayrica filmde fazla diyalogun yer almamasi..Bu yüzden bence film degilde belgesek tadinda bir film desek daha dogru
Değil 2011'in son yılların en iyi filmi olmaya aday. Fragmanı ayaklarımı yerden kesti, defalarca seyrettim. Sabrımın sınırlarındayım vizyona girsin artık.
Filmin fragmanı gerçekten büyüleyici muhtemelen Terrence Mallikin en iyi filmi olacak ayrıca 2011in de adından en çok söz ettirecek sinema olayı olacağını sanıyorum. Fragmanın ayaklarımı yerden kestiğini söylesem abartmış olmam heralde.