egedurak
23 Ocak 2010 tarihinde eklendi
ben uzun zamandır bu kadar gerilip hatta kendimi kaybedip evdeki arkadaslarima aldırmadan bagıra cagaıra film izlememistim.. ulan bir cocuk bukadar feci olur. aklıma geldikce bir tanede ben saplatmak istiyorum suratına analıgı gibi:) kesin izlenmesi gereken 10 numara bir film..
burdaki yorumları okuyup filmi izledim ve yine yorum yazan arkdaşlar sayesinde filmin sonunuda öğrenmiştim....film fena değil sonu orjinal ama bence daha sağlam ve vurucu bir film olup adını unutulmazlar arasına yazdırabilirdi...ama gel görki senaristlerin brz kafası karısıkmıs ilk giriş bölümü zayıf anne baba inandırıcı değill...filmin en büyük gücü cocuk oyuncular ve sağlam bir final..yönetmenide basarılı ama senaryo brz aksak diyaloglar tuhaf bazı yerde...brz daha iyi planlanabilirmiş..
gerilim yaşatıyor mu? yaşatıyor..o yüsden türünün başarılı örneklerinden biri diyorum arkadaşlar. filmin yarısından sonra gayet sinir stres yaptım..al çocuğu duvardan duvara vur (:
lütfen filmin sonunu yazmayın.. yazacaksanızda başına 'spolier' yazın. izlemeyen bir kişinin filmden alacağı zevki mahvediyorsunuz. the orphan çok ilginç bir filmdi. bzıları çok klişeydi yazmış .. şaşırdım. varsa bunun aynısı söyleyin seyrediyim..
son zamanlarda izlediğim en iyi gerilim filmlerinden biri.izlerken insanın kanını donduruyor. ve resmen ekrana dalıp kızı gebertmek geliyor içindensenaryo çok güzel.klişelerden uzak.6. his, gizli gerçek gibi filmeler kadar başarılı8,5/10
duydugunuzda konusu cok tanıdık gelebilir ancak izlemeye başldıgınızda tek tek unutuyosunuz benzer filmleri... önyargılı tavrımdan dolayı kardesımın zoruyla izledıgım sonu şaşırtıcı güzel bi gerilim... gerim gerim geriyo mazallah...
Kesinlikle izlenmesi gereken bir gerilim, korku ve gerilimin arasındaki ince çizgiyi bulduğu zaman izleyenler, bazı filmlerden çok yüksek seviyede tad alabilecekler:) Son dönemde izlediğim en iyi, tşk.
Sonunda Hollywood korku filminde kendini aştı.Sürekli birbirini tekrar eden aptal gençlik filmlerinden bıkmışken bu film ilaç gibi geldi.Yazan puana aldanmayın ve kesinlikle bu filmi izleyin!Belki yüz tane korku gerilim filmi izlemiş birisi olarak söylüyorum bu filmi kaçırmayın!
Konusuyla diğer gerilim filimlerinden ayrılıyor, hastalık sonucu böle çocuk göstermesi senaristin gözüne iyi çarpmış. Farklı bir teması var sıkılmadan izledim. Seyretmeden geçmeyin derim.
izlerken perdenin içine girip esther i gebertesi gelio insanın buda oyuncunun performansının iyi olduğunun bi göstergesi etkisinde kalmamak mümkün değil özellikle finali süperdi mutlaka izleyiin.
kate ve john mutlu bir çifttir bu evlilikten 2 çocukları vardır,üçüncü çocuğuna hamile olan kate düşük yaparak bebeğini kaybeder bu psikolojik durumu atlatamayan kate ve john çifti evlatlık almaya karar verirler.Gittikleri yetimhanedeki üst katta şarkı söyleyen,resim yapan tatlı bir kızı görürler bu kızın adı estherdir ve bu çiftle çok iyi anlaşarak onları kendine bağlar ve evlatlık edinilir.ertesi sabah okula başlayan esther sınıfındaki kız arkadaşlarının bir kaç tanesi tarafından küçük düşürülür bu kızlardan birini parkta gördüğünde onu öldürmeye çalışır bu durumdam rahatsız olan kate estherin geçmişini araştırmaya başlar ve estherin çok tehlikeli biri olduğunu öğrenir estheri kocasından ve çocuklarından korumak için elinden geleni yapacaktır.başrollerinde vera fermiga,peter sarsgaad ve Isabelle Fuhrmanın oynadığı sizi kendine çeken,sıkmayan,baştan sona diken üstünde tutan ve sürpriz sonuyla mükemmel olan bir film orphan...ayrıca ısabella fuhrmanın oyunculuğu görülmeye değer müthiş...sakın kaçırmayın...