Yorum yazan tüm arkadaslarin yorumlarina saygim sonsuz ancak film hakkinda, bazi arkadaslarla, farkli düsündügüm noktalar var; bunlari paylasmak ve buradaki arkadaslarla fikir alisverisinde bulunmak istiyorum. Öncelikle ''The Dark Knight Rises'' filmini çok begendigimi söylemek istiyorum. Kurgusu, senaryosu, senaryo sürprizleri, kullandigi mekanlar, Gotham City'nin renkleri, disa yansiyan durusu, müzikleri hepsi çok iyiydi. Marion Cotillard disindaki oyunculuklar çok iyiydi özellikle Michael Caine'in oyunculugu. Filmle ilgili genel bir özet yorum yaptiktan sonra, burada yorum yapan arkadaslar ile hangi noktalarda farkli düsündügümü açiklamak istiyorum. Öncelikle kötü karakter ve kötü karakterin yüceltilmesi konusunda bir seyler söylemek istiyorum. ''The Dark Knight'' filmini her seyiyle ayri bir yere koymak gerekir ancak ikinci filmde oldugu gibi bu filmde de kötü karakterin yüceltildigini düsünüyorum (tabi ki ikinci filmde 'Joker' karakterinin apayri ve inanilmaz bir etkisi vardi). Özellikle Bane'nin siyaset, ekonomi ve özgürlük konulari üzerine yaptigi yüksek felsefeye sahip konusmalar çok iyiydi ve tüm bunlar onun yüceltilmesinde birer basamak olusturdu. Ama Bane'nin yok edilmesi çok basit oldu ve bu, film için bence bir eksiydi. Tüm bunlarin yaninda Christopher Nolan'in siyaset, ekonomi ve özgürlük konulari üzerine cesur bir film yarattigini düsünüyorum ancak önceki kötü karakterin 'Joker' olmasi bu filmde kötü karakter açisindan cesur olmayi biraz gölgede birakmisa benziyor. Belki de 'Joker' ile 'Bane' karakterlerinin filmlerde yer degistirmesi seriyi daha da inanilmaz bir noktaya çekecekti. Ayrica Nolan, bu filmde, önceki iki filmde kullandigi senaryo, kurgu yöntemlerini genel olarak kullandi ancak farkliliklar vardi ve bu farkliliklarin nedeni serinin son filmi olmasidir. Serinin bu filmle bitiyor oldugunu unutmamak gerekir arkadaslar. Nolan'in ilk iki filmde Batman'den aldigi onuru bu filmde Batman'e vermesi gerekiyordu ki öyle yapti ve bence çok basarili bir sekilde yapti. Tabi ki Nolan her zaman yaptigi gibi bir sürpriz de yapabilirdi ama bu sefer bu yolu kullanmayi tercih etmedi daha farkli sürprizler ortaya koymayi tercih etti (senaryo sürprizleri mesela). Hem bu durumu klise olarak yorumlamak bence çok acimasiz olur çünkü sürprizlerin farkli noktalarda ortaya çikmasi da bir sürprizdir. Nolan eger ikinci film gibi bir film yaratsaydi senaryosu, kurgusu, karakterleri ne kadar farkli olursa olsun kendini tekrarlamis olacakti ve bence bu seri için hiç de iyi olmazdi. Birinci film, ikinci film, üçüncü film... Hepsi de çok iyi filmler ve birbirlerinden farkli olduklari noktalar var, tüm bunlari dikkate alarak degerlendirme yapmanin daha iyi olacagini düsünüyorum. Ikinci film çok çok iyi bir filmdi ve ayri bir yerde ama bu film de senaryosu, kurgusu ve her seyi ile birlikte ayri bir yerde. Ve filmin isminin de yaratici oldugunu belirtmek istiyorum. Son olarak, eksik olarak, Catwoman/Selina Kyle ve Bane karakterlerindeki duygu degisimlerinin tam olarak yansitilamadigini düsünüyorum.