Ilknur K
1.258 değerlendirmeler
12 Ekim 2009 tarihinde eklendi
Filmin konusu güzel ancak bazı sahnelerin komik olması ki buda sam raiminin işi... korkunç unsurunu azaltmış. evil dead gerçekten korku adına çok şey veriyor. bu ise güldürüyor. ama makyaj ve efektler süper. 10/7
Güzel sahneler mevcut ama çok yapmacık olmuş gerçekten,o yüzden korkmayı bırakın irkilmedim bile.Sam Raimi etkisini göstermiş olmasına rağmen sahnelerin inandırıcılığının olmayışı çok büyük bir eksi..Yönetmenin ismi hatrına 6/10.
Ülkemizde cinci hocalara gidenleri görünce ayıplardım.Polisimiz ise cinci hocayı yakalardı.Asıl suç benim Türk halkımda.O cinci hocaya gidenleri yakalayacaksın ya da en ağırından ceza vereceksin.Neyse ben esere geleyim.Sam Raimi takdir ettiğim yönetmenlerden.Ama film klişe büyü hakkında.Yaşlı bir kadın büyü yapıyorda güzelimizde cinci hocalar sayesinde büyüden kurtulmaya çalışıyor.Bu gibi olaylara hergün ben haberlerde rastlıyorum.Ama yinede izlemezsenizde çok birşey kaybetmeyeceğiniz bir yapım.Ben bu filme 10 üzerinden 7 verdim.Bence vasat bir film.
tipik sam raimi tarzı aslında.korku gerilim beklemeden gidin,evil deadleri izlediyseniz aynı o tarzda bir film drag me to hell de.bence sıradan bir film sayılabilir.çok bir özelliği yoktu.sıkılmadan izleyip bitirirsiniz ama etkilemez sizi.kötü bir tarz değil sam raimininki,yani korku gerilim gibi duran filmlerin can alıcı yerlerinde hafif komedi unsurları koymak ve bunu ustalıkla yapabilmek çok da kolay bir iş değildir herhalde.fakat çok ısınamadım ben drag me to helle,sevdim fakat orada burada yazıldığı,otoriteler tarafından fazlaca beğenildiği düşünülürse daha sağlam bir film beklerdim.bu açılardan biraz hayalkırıklığı,fakat dediğim gibi sam raiminin altı filmini izlemiş biri olarak bu da beni rahatsız etmedi.yine de izlenmese de olur sanırım.
Sam Raimi'nin Evil Dead serisini seven arkadaslara -benim gibi- rahatlikla tavsiye edebilecegim bir film. Popüler korku filmleriyle pek alakasi yok, film 80'lerin korku-komedi tarzina saygi durusu bir çesit.
Komik :)) kahkaha attigim sahneler bile vardi hatta ( konusan bir keçiye gülünmez de ne yapilir yahu:) korku filmlerinde inandiricilik ve korku dozunu iyi ayarliyabilmek çok büyük önem tasir, çünkü eger bu çizgi iyi korunamazsa ve asiriya kaçilirsa bolca absürtlük ve komiklik izlenmis olur, bu filmde de malesef inandiriciliktan uzak abartili saçma sahnelerle korkutmaya çalisilmis ve bunu yaparken de izleyicinin ruh hali yeterince analiz edilememis, bu yüzden film igrençlik ve saçma komik olaylarla dolu, arada bir sey mi olacak düsüncesinden dolayi bazi gerilmeler oluyor fakat sonunda yine hep saçmaliklar ve komikliklere dönüsüyor....
Yönetmenin 1982 yılında çektiği Şeytanın Ölüsü adlı filmin bazı sahnelerinin teknolojik halini bu filmde de görmek mümkün yani yönetmen tarzından ödün vermemiş.Bu tip filmlerin finali genelde pek iyi bağlanamaz ancak bu filmde biraz daha iyi bir final olmuş gibiydi.Bazı sahneler çok saçmaydı lakin korku filmi olupta hiç saçmalamayan film çok azdır heralde. İzlenebilir... 10/7.5
size sylvia GanuSH yeter :) o kadının kızın arabasına otoparkta bindiği sahne gerçekten de cok ürkünçtüüü. tavsiye ederim çok sürükleyici bir filmmm. gözümü bir an bile filmden alamadımmm. Ganush 4 ever ):
Filmin başı ve sonu gerçekten muhteşem derecede kaliteli,aralarda evet diğer yorumlardaki gibi salya,böcekler,vs.. iğrenç.Senaryo gayet iyi ama bence yanlış oyuncu seçimi (baş roldeki sarışın hatun)işi kötüleştiriyor,bazı sahneleri gülerek izlediğimi belirteyim....senaryo bakımıyla gerçekten süper bi film ama içeriğe bakınca olmamış olmamış olmamış...
Bence bu film eski korku filmlerine gönderme yapilarak daha dogrusu onlara benzetilerek cekilmis bir film. Film eski korku filmleri izlemis gibi bir etki birakiyor insanin üzerinde. Seytanin Ölüsü filmini sevenler kesinlikle bu filmide sevecekler ..10/7
sinemada sesler etki bırakıyor ama konu olarak bilinen türden lanet güzel kadına bulaşıyo falan filan işte eminim nasıl devam ettiğini herkes tahmin etmişdir ama sonunu öyle beklemiyordum.