ceko
1 değerlendirme
21 Eylül 2021 tarihinde eklendi
Filme çok emek harcanmış bunda eminim herkes hemfikirdir fakat filmdeki en büyük sorun film bana göre akmıyor çok ağır tempolu bir gidiş var beklentiyle alakalı tabi bir Starwars fanatiği olarak yayınlanmadan önceki ifadelere bakarak beklide beklentimi çok yükselttim ama çokta heyecanlı geçmeyen hatta ağır tempodan ara ara dikkatimi kaybettiğim bir filimdi kimisi yerlere göklere sığdıramıyor ama genel kitlenin izlenimi bence önemli aksiyonda bir tutukluk vardı daha çarpıcı sahneler olabilir dövüş sahneleri hiçde tatmin edici değildi teslimiyetçilik hemen kabulleneme gibi bir şey vardı açıkçası 2.seriyi izlemem diyemem ama bu kadar yatırım yapılan bir prodüksiyon kendini daha iyi anlatabilir bence.
Hollywood filmeri bu tür filmlerde bizi görsellikle vuruyor. Bu konuda olağanüstü başarılılar. Görsellikleri bir kenara atarsak elimizde ne kalır? Çöl tozu. Anlatılan hikayedekiler; iyiler, kötüler ve arada iyiler ile kötüler arasında taraf tutmak zorunda kalan mazlumlar. Kitabın yazıldığı dönem dünyasının alegorisi gibi geldi. Baharat yerine petrol, o topraklardaki halkı ezmeye çalışan kötü emperyalistler ve onlarla ittifak yapan daha iyi emperyalistler. Kitabı okumadım ancak film olarak kendi evreninde değerlendirilebileceği için sadece filmi baz alarak yazmak sıkıntı olmaz sanırım. Hollywood, koskoca Truva destanının bile sonunu değiştirebiliyorsa bu filmde bu bölümde kitaba sağdık kalsa bile ikinci bölümde değişiklikler olabilir. Aşık olanlar hep güzellerdir. Aşık olanlar çöllere bile gider; Mecnun misali. Hristiyanlığın mitlerine epeyce göndermeler var. Meryem ana- İsa. İsa'nın çöldeki çilesi, kurtarıcı İsa göndermesi. Klişe konular. Bu tür yapımları seven sayısı epey fazlaki farklı gezegenlerde geçen, uzay gemilerinin olduğu böyle bütçeli yapımlara girişiliyor. Oyuncular başarılı olsa da uzun uzun birbirlerine bakmaları uykumuzu getirmiştir.
Filmi baştan sona izlediğimde aklımda iki düşünce vardı bu film berbat mı yoksa kötü mü diye sonradan kötüde karar kıldım. Konu akmıyor, izleyiciyi içine çekmiyor. Filmi izlerken ilk bir saat ben ne izliyorum neredeyim diye kendimi sorguladım sonraki saatler kurtarır belki diyerekten bir buçuk saat daha kaldım fakat maalesef değişen bir şey olmadı özetle kötü. Burada kötü yorum yapanlaar siz ne anlarsınız filmden ayakları yapanlarada sesleniyorum yapmayın.
Savas sahneleri eksik buldum.. O kadar gidiyorsun ışık yılını geçiyorsun saniyede hala kılıçla savaşıyon.. Biraz yakın temas olmalıydı kadınla erkeği pek yan yana goremedik Bir de uzaya çıkıp filmi çekip gelsem daha kısa sürerdi 2.35 saatte ben marsa koloni kurardım.. Iyi izlemeler
Filmin kitap serisini okuyanlar için anlamlı ve herşeyin nedeni olduğu bir film olabilir. Ama benim gibi kitaplarını okumayıp izleyenler için pek anlam ifade edemeyen birçok bölüm var. Özellikle son 1 saat kimin hangi amaçla ne yaptığını nereye gittiğini pek anlayamadım. Bunun dışında oyunculuklar iyi müzikler süper ama keşke film biraz daha açıklayıcı ilerleseydi.
filme güzel diyenlerin mantığının incelenmesini isterim. bu kadar karışık, hikayenin ve senaryonun saçma olduğu başka bir film izlememiştim. çok hype olarak girdim filme ama çıktığımda ben ne izledim diyorsunuz. bu kadar güzel kadroyla bu kadar kötü ve anlamsız bir film çıkabilirdi. bu oyunculardan 1 tane bile olmayan ''umudun dili'' bile daha kaliteli. olay sadece görsel efektse film izlemeyin lütfen.
Bu nasıl bir film tam aksiyon başlıyor diyorum yine yavaş bol konuşmalı bir sahneyle devam ediyor izlerken oldukça sıkıldığım yerler oldu dandik bir savaş sahnesi var herkes uyuyor sözde bide cok tehlikeli yer savaşın başlamadan bitmesi ayrı bir trajedi zaten dizi çeker gibi film çekmişler giriş var gelişme sonuç insallah 2 . ve 3. filmde olacak oyunculuklar başarılı gerisi izlemezseniz hiç bir şey kaybetmezsiniz derecesinde 10 üzerinden 5 lik DİPNOT ; ağır bol konuşmalı film severler için oldukça ideal bir film olabilir .