Mesut Ozan
8 Kasım 2021 tarihinde eklendi
Filmi izlediğim için çok mutlu olduğumu belirterek filme gitmeden ya kitaplarını okuyun yada bilgilendirici bir kaç video izleyin . Önerim Barış Özcan Dune videosu . Yeterli bilgiyle gitmeseniz anlamakta zorlanırsınız .
İlk çekilen filmi de çoğu kişi beğenmemiştir ama benim için çok güzel özel bir yeri vardır 6 saat civarı olmasına rağmen hala anlatılması eksik kalan şeyler olduğunu düşünmüştüm umarım bu film serisinde her şey tam olur bilimkurgu demek bence dune demek
Filme ağır işliyor diyenler acaba kitabın ilk serisini okumuşlar mı? Kitap zaten ağır ben daha kötü bekliyordum okurken bile hayal gücünüzü zorluyor. Bu kadar iyi çekebilmelerine şaşırdım. İlk kitabı 2 3 seriden yapacaklarını okumuştum bir yerde o kadar ağır bir bilim kurgu yani. Siyaset politika din savaş felsefe ne ararsan var kitapta hangi birini 2 saate sığdırsınlar. Çok başarılıydı
Öncelikle filmi çok beğendim ve ilk fırsatta gitmenizi kesinlikle tavsiye ederim Filmin olay örgüsünü çok beğendim film 1965 yılında yazılmış Dune den uyarlanmıştır ve benim kitap uyarlaması filmlere(kitabı çok beğenmiş de olsam) hafif bir ön yargım olur çünkü sinemaya uyarlanan kitapta senaryoya uygunluk için değişiklikler yapılır buna Harry Potter serisini örnek verebiliriz ama kitabı okumuş biri olarak filmin işlenmesini baya beğendim bunu kitabı 2 parçaya bölerek başarmışlar yoksa imkanı yok 700 sayfalık kitabı 2 saate anlatamazlardı ek olarak oyuncu seçimi de oyunculuklar da gayet güzel ve filmin müzikleri de cuk oturmuş. Devam filmi gişeye göre onay alacağı için sizden ricam filmi sinemada izleyip arkadaşlarınıza önermeniz çünkü o kadar iyi bir potansiyali var ki bu seriden yeni star wars etkisi yartması bekleniyor
Filmi beğenenler de beğenmeyenler de yavaş akıyor diye yorum yazmışlar. Son zamanların, göz yorucu, çocuk oyunları gibi filmleri böyle bir algıya neden oluyor sanırım. Normal akışlı, kurgusuyla müziğiyle görseliyle tam bir sinema şaheseri. Son 25 yolda seyrettiğim ve kendimi filmin oyuncusu gibi hissettiğim onca film ve dizi arasında 2 film var biri bu. Film bittiğinde son 2 saatimi anımsamıyordum. Ancak filmi beğenmeyenlere sözüm yok, zira zevkler ve renklere söylenecek sözüm yok. beğenmeyenlerde cesurca fikirlerini söylemeliler bence, hakikaten bazen absürt bir filmi veya müziği dayatabiliyorlar.
Fragmanını izledikten sonra hemen filmi aramaya koyuldum ve bu link üzerinden buldum https://ay.link/Dunetr kitabını da çok beğenmiştim umarım devamı gelir
Filmi beğenmeyenlerin sinema ile ilgili açık ve net sıkınıtıları var ve bir yerlerde eksik kalmışlar.Ayrıca filme yavaş akıyor denmesi için evet yavaş akmalı zaten bu şekilde ordaki o duygu mistisizim aktarılabilir.Çöl yavaştır hızlı bir şekilde o kumlar depeler oluşmaz.Kitabını da herkese tavsiye eder ve giderim 2. filmden sonra buralarda eleştiri yapanlar ekstra övmeye başlamayın lütfen.
Film tek kelimeyle mükemmel bir film. Adeta bitmesin diye dualar ettigim, ezbere bilgiğim halde defalarca izlediğim bir film. Gerek sahneler gerek müzikleri filmin içerisindeymişim gibi hisettiriyor. Sinemada izlerken kalbimin yerinden çıkacağını hissettim adeta. Sıkıcı sadece aksiyondan ibaret filmler sevenlere göre bir film degil elbette onlar john wick izlemeye devam edebilirler. Bu saf aksiyon olan filmlerdem sıkılmış biri olarak anlatış biçimi keşke bu tarzda daha fazla film olsaydı dedirtti bana. Dune'un kıtaplarını da defalarca bitirmiş biri olarak yönetmenin kıtabı okurken hayal ettiğim sahnelerin tamamen aynısını filme yanıstabilmiş olmasını bende hayranlık uyandırdı. Oyuncular rollerinde gayet iyiydiler, ama başrolun Paul karakterini adeta sahiplenmişçesine oynamasını ayrıca takdir etmemiz gerek. Filmin içine serpiştirilen kitabı okuyanların anlayacagı göndermeler ise adeta bir ödül gibi hisettirdi ve mutlu etti. Bu filme kadar favorı sci-fi filmim olan star wars 5i üzülerek ikinciliğe iitiyor ve Dune'u alıyorum. Umarım devam filmi de en az bu film kadar güzel olur heyecanla beklemekteyim.
Merhaba film acayip güzel bir film şu ana kadar bu kadar güzel bir film görmedim Film ' in 2 bölümü gelir bence zaten Dune kitabı sayesinde Yüzüklerin Efendisi Star Wars Ve Dune filmi yapıldı
Film gerçekten yavaş ama dar çerçeveden bakınca filmde bir anlam bulmak mümkün değil hayatın varlığını kabul etmiş insanlar bu filmden gerçekten zevk alabilir ancak güzel bir filmdi umarım devamını çekerler çünkü tamda devamını beklediğim anda bitti anlamsıx yorumlara kafayı takarak film yapılmaz ve eleştirilere göre film izlenmez bu tamamen zevkler ve renkler tartışılmaz tarzında bişey bundan zevk alamayan bence önce kendini tartmalu film film olsun diye yapılmaz be izlenmez kime hitap ettiğiyle ilgilidir herşey sana hitap etmiyorsa bunu beğennediğini söylersin ama eleştirileri gördüm ve çok abartılı buldum film çok güzeldi ama en can alıcı bölümünde kesilmiş devamının gelmesini bekliyorum ayrıca film tam olarak bir gizel bunu göremeyenlere de söyleyeceğim şey şu olabilir bence hayal gücünüzü bi gözden geçirin saygılar