basakbilgi
31 Mart 2007 tarihinde eklendi
Anladığım kadarıyla kurtlar vadisinde şiddeti öven serdar akarın, şiddeti sorguladığı filmi Barda. Bu saatten sonra ne kadar samimi orasını bilemeyeceğim.
Arkadaşlar bir kere film denecek bir yanı yok tamamı ile psikopat filmi. Ben zewk alamadım bizimkiler bir türlü gerilim tarzı filmleri beceremediler.10/5 bence
filmle ilgili söyleyeceğim tek olumlu şey gerçek adaletin yerini bulmasıydı.hani bir söz vardır dinsizin hakkından imansız gelir diye... bu da öyle bişey olsa gerek. film de çok küfür vardı bu da filmin kötü yanı. tecavüz sahnelerine gelince illaki göstermesi gerekmez bence yerinde gösterilmemesi.
Son dönemlerde sinemamız deneysel ve özgün olmaya çalışan (!) bir tür modaya takıldı. Çok kötü örnekler olmasada, aslında birkaç istisnanın dışında çok başarılı filmlerde gelmiyor açıkçası. Kısa kesip film hakkında yapacağım ilk yorumuma geleyim; tarz olarak Taratino tarzına yakın, hatta 'Rezervuar Köpekleri' filminin kurgu yapısına ve Taratinovari şiddet temalarına yakın anlatım tarzıyla da özgünlükten uzak bir yapısı var. Sinemamız açısından deneysel olduğunu kabul etsekte, özgünlük açısından zayıf olduğu kanımca ortada...
Filmin gerçek bir yaşamdan alındığını akılda tutarak ve bu acı olay hakkında ekstra yorum yapmadan, senaryonun işlenişine geldiğimde bence kurgusal bir yanlışlık var. Filmin kurgusunu 'Rezervuar Köpekleri' filminden tamamen uzak bir kurgu yapısıyla yapılsaydı (ki benzetme veya bir filmle iliştirmek hoşuma gitmiyor) ve düz bir anlatım tarzını kullansaydı daha iyi olurdu diye düşünüyorum. 5/10
türkiyede ki sinema yazarları bu filmi pek beğenmemişler.aynı tür filmleri amerika yapınca güzel oluyoda bizimkiler yapınca neden eleştiriliyo anlamıyorum.hostel,testere1-2-3,mumya evi örnek amerikan yapımları
Konu güzel ama kurguda gereksiz ve eksik kalan yerler vardı sanki, yavan geldi bana. Oyunculukları genelde beğenmedim. Önce benim gittiğim sinema salonuyla ilgili diye düşündüm ama birçok kişi benimle aynı fikirde: sesler rezaletti.
Emin olun Nejat İşleri hiç böyle görmediniz. Seneryosu itibariyle kendinden çok söz ettiricek ve repliklerinde bulunan küfür ve argodan ötürü %100 +18 yaş sınırını hak eden bir film. Sonunda verilen mesajda gayet etkiliyici.
İyi bir film olmayı kaçırmış bir film.Yüzeysel karakterler bize hiçbir ipucu,filmi anlamaya yönelik hiçbir şey vermiyor.Amaçsız bir şiddet gösterisi olmaktan öteye gidememiş.
"barda" filmi üzerinde öyle uzun uzun sosyolojik gözlemler yapılacak kadar derin bir film değil.ayrıca ne senaryo ne de oyunculuk açısından iyi bir film de değil.bu film sayesinde insanların küfür dağarcığı oldukça gelişmiştir.hiç duymadığım sıfır kilometre küfürlerle senaryo oluşturup sözde ve saçma sapan şiddet ve işkence sahneleri yaratarak film yapmışlar.ama bence başarısız ve sönük bir film.diyalogları ve senaryosu güzel değil.nejat işler haricinde oyunculuk adına hiçbir performans göremedim.ayrıca filmin dağınık bir kurgusu var.ilk yarım saat oldukça sıkıcı ve belirsiz.bir de oyuncuların ağzından çıkan cümleleri anlamak için filme dikkat kesilmek gerekiyor.adeta içlerinden konuşuyor ve çok yapmacık rol yapıyorlar.mahkeme sahneleri hiç inandırıcı değildi.filmin sonu havada asılı kalarak bitiyor.bence içi boş ve saçma bir film.bu işkenceleri yapan insanlar zaten alkol ve uyuşturucu hapın etkisiyle bu davranışalrı yapıyorlar.ayrıca alt tabakadan insanlar olmalarının verdiği aşağılık kompleksini bastırmak isteği de var tabii ki.ama insanlar 2 temel içgüdüyle doğar:şiddet ve şehvet...bu filmde her ikisi de işleniyor.fakat birşeyler eksik ve yarım kalmış bence...
yönetmen konuyu kafasında iyi şekillendirmiş. ama pratiğe gelince biraz tutuk kalmış sanki.tecavüz ve işkence sahnelerin de biraz daha vurgu yapsaydı cok daha etkileyici olurdu. salondan cıktıktan 20 dakika sonra etkisini kaybeden ilginç ve hoş bir film
Farklı birşeyler görmek umuduyla gittiğim sinemadan hayal kırıklığıyla ayrıldım.. Türk işi şiddet filmi çekelim demişler ama zorlamayla da olsa olmamış işte.. Oyunculuklardan bahseden yorumları okuduğumda merak etmiştim yok Türkiye nin en iyi oyuncusu felan.. Hiçbirine katılmıyorum bu yorumların.. Senaryo farklı sadece ama güzel değil .. Heyecan yok .. Basit bir film..
bence son deece güzel incelenebilcek bi konuymuş.ama görsellik açısınıdan insan daha cok şey bekleiyo filmden...
izlerken iğreti uyandırcak sahneler görürürüm heralde diyerekten gitmiştim filme ama bunu bırakın ,nejat işler in filmde ettiği her küfüre gülen bir insan gurubu içine düştüm... gülmektede haklılardı sanırım. aynı insanlara "dönüş yok"u izletin..bakalım gene gülebilceklermi.
buda filme temelinde olmmış dememin en büyük sebebi..