Barda
Ortalama puan
3,7
2152 Puanlama

441 Kullanıcı yorumları

5
74 Eleştiri
4
189 Eleştiri
3
76 Eleştiri
2
51 Eleştiri
1
31 Eleştiri
0
20 Eleştiri
Sırala
En yararlı eleştiriler En yeniler En çok eleştiri yazmış üyeler En çok takip edilen üyeler
dra-kula
dra-kula

Takipçi 145 değerlendirmeler Takip Et!

2,5
23 Kasım 2007 tarihinde eklendi
barda filmi zaten konusu itibari ve 1997de gerçekten işlenmiş bir durum olduğu için birçok kişinin ilgisini çekti. fragmanlardaki gibi çok aşırıya giden sahneleri yoktu ama devamlı şiddet olması ve şiddeti uygulayan kişilerin çok basit bir işmiş gibi davranmaları ve yaptıklarından dolayı küçücük bir vicdan azabı bile duymamış olmaları kanınızı donduracak. ailece izlenmemeli. 18+ bir film. ağır içerikli küfür de olduğunu belirtiyim. zaten böyle insanları canlandırırken kibar konuşmöalarını bekleyemeyiz. sonuda çok güzel bitti. o gencin telefonu almamasına anlam veremedim. ama gerçektede böyle olmuş hayret.son olarak oyunculuk çok iyi 15 günde çekim büyük başarı. puanlamada şiddetin çok olması ama konunun iyi anlatılamsından dolayı 6
emreavcar
emreavcar

Takipçi 672 değerlendirmeler Takip Et!

2,0
6 Şubat 2007 tarihinde eklendi
'Gemide' ile sinemamiza cesur ve iyi bir giris yapan Serdar Akar, daha sonraki hicbir filmiyle o kadar etkili olmadi. 'Dar Alanda Kisa Paslasmalar' eli yuzu duzgun bir film olmasina ragmen unutuldu gitti, 'Maruf' ise bir sure sonra ismi dahi hatirlanamayuan bir film oldu cikti. Gectigimiz sene 'Kurtlar Vadisi Irak' ile artik ismini unutmak istedigimize karar verdigimiz Akar, cekimleri basladigi andan itibaren konusu geregi cokca konusulan ve gosterime girdiginde bir hayli sansasyon yaratacagi dusunulen yeni filmi "Barda' ile tekrar o guzel gunlerine donecegine dair bir beklentiye soktu bizleri. Ancak filmi vizyonda gordukten sonra beklentilerimiz bir baska bahara kaldi. 'Barda', konuya cesur yaklasimindan nasibini alamamis bir film. 'Gemide'de tecavuz sahnelerini cekinmeden gozumuze sokan, atmosferiyle insani ufak da olsa yer yer rahatsiz edebilen bir filmdi. Nedensiz siddeti sorgulayan 'Barda'da ise Akar, tecavuz eylemini vermekten kaciniyor, siddeti sadece adam tekmelemek veya dayakla sinirliyor. Ne magdurlarini 'tecavuze ugramis' gibi gosterebiliyor, ne de bir silahtan cikan kursunla yaralanan bedenleri gostermeye yanasiyor. Siddet karsisinda elleri kollari bagli bir sekilde bagirmaktan baska caresi olmayan gencleri cigliklari kulaklarimizi dahi yirtmiyor. Oysa ki boyle bir filmin konusu itibariyle seyircisini rahatsiz etmesi, bu gibi sahnelerde gozlerimizi perdeden kacirip kulaklarimizi tikamamizi saglamasi gerekir (bkz. 'Irreversible - Donus Yok'). Sesi sorunlu olan film zaten buna izin vermiyor cogu an. Filmin ilk yarim saatinde siddete maruz kalan karakterleri tanirken onlarla hicbir sekilde bir bag kuramiyoruz, bu da acilarini yasadiklarini paylasmamizi engelliyor, olaya mesafeli bakmamizi sagliyor bir noktadan sonra. Burak Altay'in "TGG felsefesi" can sikici olmanin disinda bir etki birakamiyor, finalde karsimiza cikan "surpriz" performanslar (dikkatli izleyicilerin gozunden kacmayacaktir) iyice siritarak fiinali de iyice zedeliyor. Filmin tek iyi yonu ise "siddet uygulamaktan kacinmayan" oyunculari... Rahatlikla soyleyebilirim ki Nejat Isler sinemamizin en rahat oynayan en iyi oyuncularindan biri. Karakteri uzerine adeta yapisiyor, diyaloglari agzina cuk diye oturuyor. Serdar Orcin ve Hakan Boyav'da onu destekleyen cok iyi performanslar sunuyorlar. Ancak "cirak" roluyle karsimiza cikan Volga Sorgu'nun filmin esas surprizi oldugunu da belirtelim, ezik bir karakter olarak hakikaten de zorlanmadan dokturuyor. Sonucta 'Barda' beklenen etkiyi yaratamiyor seyircisinde, "Gemide"den 9 sene sonra sonra Serdar Akar'a dair beklentilerimiz ise bir baska bahara kaliyor....(4/10)
cemol
cemol

Takipçi 126 değerlendirmeler Takip Et!

2,5
24 Şubat 2007 tarihinde eklendi
İyi bir film olmayı kaçırmış bir film.Yüzeysel karakterler bize hiçbir ipucu,filmi anlamaya yönelik hiçbir şey vermiyor.Amaçsız bir şiddet gösterisi olmaktan öteye gidememiş.
haceremail
haceremail

Takipçi 87 değerlendirmeler Takip Et!

2,5
2 Nisan 2007 tarihinde eklendi
kaliteli bir film olduğunu düşünüyorum... belki çok çok iyi denemez ama sinemamız açısından iyi bir gelişme....
09tekke
09tekke

Takipçi 83 değerlendirmeler Takip Et!

2,5
5 Mart 2007 tarihinde eklendi
türkiyede ki sinema yazarları bu filmi pek beğenmemişler.aynı tür filmleri amerika yapınca güzel oluyoda bizimkiler yapınca neden eleştiriliyo anlamıyorum.hostel,testere1-2-3,mumya evi örnek amerikan yapımları
karakose9
karakose9

Takipçi 111 değerlendirmeler Takip Et!

2,5
27 Aralık 2007 tarihinde eklendi
ilk yarım saati çok ama çok sıkıcıydı.bırakıp gidebileceğiniz cinsten bir filmdi.özellikle replikler çok berbattı.öğhhğ diyesim geliyordu ne yalan söyleyim.ama bir oyuncu bir filmi ancak bu kadar kurtarır bu kadar yükseklere çıkarır.diğer oyuncular senaryo ve replikler nejat işler seviyesinde olsaydı 10 verirdim hatta oscara çağrılırdı.fakat benim görüpte türk yönetmenlerin yapımcıların göremediği yapmacık oyunculuklar türk sinemasını aşağılara çekmeye devam edecektir.nejat işlerin yerinde olsam türk projelerinin hepsinde çalışmam kendi kalitemdeki oyuncularla çalışırdım.nejat işlerin yanında oynayan oyuncularda fena değildi.fakat filme 7 veriyorsam bunun 6 sı nejat işlerin.
mehmeterhanucarr
mehmeterhanucarr

Takipçi 286 değerlendirmeler Takip Et!

2,5
25 Ekim 2007 tarihinde eklendi
oldukça başarılı bir film. hele ki nejat işlerin oyunculuğu süper. yorumlara baktığım zaman argo sözlerin kullanıldığını yazmış bir arkadaş, zannederim dışarıda ne şekilde konuşulduğuna pek kulak vermemiş, ki o şekilde yaşayan insanların konuşma tarzında da hiç bir abartı yok.
orsau
orsau

Takipçi 66 değerlendirmeler Takip Et!

2,5
3 Şubat 2007 tarihinde eklendi
filmi izlerken çok tedirgin oldum. sopa sahneleri içimizi kemirdi bitirdi. sopadan başka sahne yok gibiydi. olayın yaşanmışlık gerçeğini bildiğimden filmi izlerken sanırım uzun bir ara boyunca bar ortamına giremeyeceğimin kanısına vardım.sokaklarda zaten bir sürü psikopat varken onlara da malzeme verilmiş oluyor. tüm bunları bana düşündürebildiğine göre filmin senaryosu başarılı. içi kaldıracaklar izlesin. insan geriliyor ister istemez.
Emre A.
Emre A.

Takipçi 21 değerlendirmeler Takip Et!

2,0
1 Temmuz 2011 tarihinde eklendi
?Gemide? ile sinemamiza cesur ve iyi bir giris yapan Serdar Akar, daha sonraki hicbir filmiyle o kadar etkili olmadi. ?Dar Alanda Kisa Paslasmalar? eli yuzu duzgun bir film olmasina ragmen unutuldu gitti, ?Maruf? ise bir sure sonra ismi dahi hatirlanamayuan bir film oldu cikti. ?Kurtlar Vadisi Irak? ve Gecenin Kanatlari ile artik ismini unutmak istedigimize karar verdigimiz Akar, ?Barda? ile tekrar o guzel gunlerine donecegine dair bir beklentiye sokmustu zamaninda bizleri. ?Barda?, konuya cesur yaklasimindan nasibini alamamis bir film. ?Gemide'de tecavuz sahnelerini cekinmeden gozumuze sokan, atmosferiyle insani ufak da olsa yer yer rahatsiz edebilen bir filmdi. Nedensiz siddeti sorgulayan ?Barda'da ise Akar, tecavuz eylemini vermekten kaciniyor, siddeti sadece adam tekmelemek veya dayakla sinirliyor. Ne magdurlarini ?tecavuze ugramis? gibi gosterebiliyor, ne de bir silahtan cikan kursunla yaralanan bedenleri gostermeye yanasiyor. Siddet karsisinda elleri kollari bagli bir sekilde bagirmaktan baska caresi olmayan gencleri cigliklari kulaklarimizi dahi yirtmiyor. Oysa ki boyle bir filmin konusu itibariyle seyircisini rahatsiz etmesi, bu gibi sahnelerde gozlerimizi perdeden kacirip kulaklarimizi tikamamizi saglamasi gerekir (bkz. ?Irreversible ? Donus Yok?). Filmin ilk yarim saatinde siddete maruz kalan karakterleri tanirken onlarla hicbir sekilde bir bag kuramiyoruz, bu da acilarini yasadiklarini paylasmamizi engelliyor, olaya mesafeli bakmamizi sagliyor bir noktadan sonra. Burak Altay'in ?TGG felsefesi? can sikici olmanin disinda bir etki birakamiyor, finalde karsimiza cikan ?surpriz? performanslar (dikkatli izleyicilerin gozunden kacmayacaktir) iyice siritarak fiinali de iyice zedeliyor. Filmin tek iyi yonu ise ?siddet uygulamaktan kacinmayan? oyunculari... Rahatlikla soyleyebilirim ki Nejat Isler sinemamizin en rahat oynayan en iyi oyuncularindan biri. Karakteri uzerine adeta yapisiyor, diyaloglari agzina cuk diye oturuyor. Serdar Orcin ve Hakan Boyav'da onu destekleyen cok iyi performanslar sunuyorlar. Ancak ?cirak? roluyle karsimiza cikan Volga Sorgu'nun filmin esas surprizi oldugunu da belirtelim, ezik bir karakter olarak hakikaten de zorlanmadan dokturuyor. Sonucta ?Barda? artik alisik oldugumuz her Serdar Akar filmi gibi beklenen etkiyi yaratamiyor seyircisinde... (4/10)
basakbilgi
basakbilgi

Takipçi 354 değerlendirmeler Takip Et!

2,5
31 Mart 2007 tarihinde eklendi
Anladığım kadarıyla kurtlar vadisinde şiddeti öven serdar akarın, şiddeti sorguladığı filmi Barda. Bu saatten sonra ne kadar samimi orasını bilemeyeceğim.
altayli13
altayli13

Takipçi 15 değerlendirmeler Takip Et!

2,5
2 Mart 2007 tarihinde eklendi
ne cok ıyı nede cok kotu eh işteeeeeeeeeeee sacma bır ılerleyısı var bıde kurguyu pek ıyı bulmadım
sheeter
sheeter

Takipçi 147 değerlendirmeler Takip Et!

2,5
3 Şubat 2007 tarihinde eklendi
Ben filmi 26 Ocak'ta Emek Sinemasında yapılan gala gösteriminde izleme fırsatı buldum.Filmi izlemeye başladığınız ilk dakikalardan itibaren olayın içindeymişsiniz gibi hissetmeye başlıyorsunuz.Film gerçektende ağır işgence ve tecavüz sahnelerini barındırıyor.O sahneleri izlerken lanet okuyorsunuz içinizden.Film kesinlikle ailecek gidilip izlenicek türden bir film değil.Bütün film boyunca argo konuşmalar yer alıyor.Ama öle bir argo ki insanı rahatsız etmeyen karakterlerin üzerine mükemmel bir şekilde oturmuş argo diyaloglar.Ve film bitti herşey çözüldü derken iliklerinize kadar ürpermenize,ağzınızın açık kalmasına neden olucak mükemmel bir final.Uzun süre etkisinden çıkamayacağınız,hayatınızı tekrar gözden geçireceğiniz -TGG- bir film.Miğdenizin ve sinirlerinizin kaldırabiliceğini düşünüyorsanız mutlaka gidin...
by-bloody
by-bloody

Takipçi 107 değerlendirmeler Takip Et!

2,5
11 Şubat 2007 tarihinde eklendi
Nejat işler beni bitirdi resmen bu kadar iyi oynanır mikemmel bi aktör filmde konu bakımından güzel ama daha da çarpıcı bişi yapabilirdi yönetmenimiz
esrayerda
esrayerda

15 değerlendirmeler Takip Et!

2,5
6 Mart 2010 tarihinde eklendi
ülkemiz gerçeklerini yansıtmış güzeldi nejat işler tebrikler
hero8282
hero8282

36 değerlendirmeler Takip Et!

2,5
16 Kasım 2008 tarihinde eklendi
sert bir film olduğu şüphesiz..
romantizm dolu bir ilişkiniz varsa sevgilinizle izlemenizi önermem.

Altınkozada filmin galasında bir arkadaşım filmdeki kızlarla fotoğraf çekinmek istedi, ben de tanıyomusun ki bayanları hayranıymış gibi fotoğraf çektirme heveslisisin diye sorma gafletinde bulundum. Arkadaşım kızların yüzlerine ve elle göstererek şu banyoda tecavüze uğrayan, şu tuvalette, şu da jiletlenen şeklinde bir diyalog yaşanmasını sağlamakta gecikmedi.. sert bir film arkadaşlar; ama "kenarmahalle adamlarının" özlemlerini ve hayattan intikam alma duygusunu yansıtması yönü filme seyredilebilirlik katıyor..
Daha Fazlasını Göster
  • En son Beyazperde eleştirileri
  • En İyi Filmler
  • Basın Puanlarına Göre En İyi Filmler