jamesbond-2
1.684 değerlendirmeler
6 Şubat 2013 tarihinde eklendi
Her ne kadar şiddet sinir bozucu sınırlarda olsada,kendini izlettiren bir yapısı var aslında yönetmen maalesef toplumumuzun kanayan yaralarından yola çıkmış ve gerçekçi bir konuyu ele almış tabiki herkes kaldıramaz bu filmi, kanlı sahneler çok fazla ama oyunculuklar ki nejat işler bu konuda birinci süperdi diyebilirim,karakterleri resmen yaşadık bizde.Son söz izleyin ama şiddet görmeye dayanabilecekseniz tabi..
Demek ki Türkler korku filmi yapamasa da gerilim filminin üstesinden gelebiliyormuş. Bu film kan, gerilim ve şiddet adına size herşeyi veriyor. Küfürler tam Türklerin kullandığı tarzda yani Amerikan işi değil. Bir kere o açıdan film orjinalliğini korumuş. Zamane gençlerini oynayan toplulukta tam elinden bira düşmeyen lay lay lom gençliği idi. Ki bu da cuk diye oturmuş. Oyuncular hele ki Nejat İşler dört dörtlüktü. O zaman bu filmi Türklerin en iyi gerilim filmi daında görebiliriz.
nejat işler cuk oturmuş karaktere...film boyunca küfür dağarcığım baya gelişti:))film ise iyiydi ya...değişik bi konu ve bi geceden sabaha kadar olan zaman dilimi iyi bişekilde işlenmiş...
Bir Türk filmi olarak başarılı denebilir fakat eğer Hollywood'dan çıkma bir film olsa öve öve falan bitirmezdik hatta fazlaca eleştirebilirdik çünkü işlenen konu maalesef orjinal değil fakat Türk sinemasında bu tarz bir film örneği bulamayacağımız için kendi sinemamız adına değişik bi film izlemeden önce eğer fazla beklenti içerisine girmezseniz bence filmi beğenirsiniz en azından izlerken bir an bile sıkmıyor hatta zaman zaman heyecanlandırı garip bir kurgusu var fakat bence sadece mahkeme salonu dışında gelecekten görüntüler gösterilmese daha iyi olurdu çünkü farklı olsun diye filmin heyecanını kaçırmış.Oyuncukların hepsi iyi diyemem fakat psikopat rolündeki oyuncular gayet iyi oynamışlar özellikle Nejat İşki psikopat rollerde özellikle Nejat İşler'in karakterinde içten içe görülen eziklik duygusu bence filme psikolojik bir yön katmış,daha önce böyle ruh halinde olan psikopat örnekleri görmüş olabilirsiniz fakat bu filmde olması da en azından filmde yaşanılanlara az çok açıklama gibi olmuş.Sürükleyici,zaman zaman sinirinizi bozabilecek,zaman zaman heyecanlı ve Türk sineması adına değişik bir film olmuş,bence zaman ayırıp izlenebilecek değerde bir film fakat siz yinede izlemeden önce çok beklenti içine girmeyin.
Türk sinemasında bu tarzda filmlerin bugüne kadar sınırlı sayıda olması yapılanlarında neredeyse komediye çalması nedeniyle başarılı olarak değerlendirilebilir.
Türk sinemasına katılmış çok başarılı bir film bence.. "dönüş yok" filminden beri ilk defa bir filmi izlerken ve izledikten sonra rahatsız oldum.. bu rahatsız olmam da filmin başarısını öne çıkarıyor elbette. hayatımızın aslında her zaman ipin ucunda olduğunu gösteriyor, ama bundan kaçmanın da bir yolu yok gibi. farklı kültürler her zaman çatışacak ve birileri bundan olumsuz yönde -belki de hayatlarına sebep olacak şekilde- etkilenecek. bütün oyuncular çok gerçekçi oynamışlar. sanırım bu film yapım aşamasından çıktıktan sonra da bir süre etkisi altında kalmışlardır.. zira ben saatler öncesinde izlememe rağmen hala evde tedirgin tedirgin oturuyorum.. ellerinize sağlık..
film ilk başta beni fazla etkilemedi ama olayın gerçek olaydan esinlendiğini bilince farklı bakmaya başladım filme.nejat işlere laf yok mükemmel oynamış.diğer oyuncular biraz daha iyi oynayabilselermiş çok daha ekileyici olabilirmiş.ama türk sinemasının gerilim dalında iyi örnekler çıkarması beni umutlandırıyor.izleyin ama sonrasında kesinlikle bir sulu zırtlak komedi filmine de vakit ayırın.çünkü asabınız hayli bozulacaktır.7/10
Serdar Akar’ın damağımda kalmış olan 'gemide' tadıyla, müthiş bir beklenti içinde dün akşam gittim filme ama ne çok beğendim ne çok kötü buldum! Filmin ilk yarısı fazla sıkıcıydı. Aslında burada olayın başlangıcı, ileriki mahkeme safhası ve kahramanlar hakkında biraz bilgi verilmek istenmiş ama bence amaörce kalmış! (gerçi belki bunda sinemaya mı gelmiş yoksa kendini hala sınıfta mı olgunu kavrayamamış yeni üniversitleli görünümlü 'çoluk-çocuğun' her lafta gürültülü tepki vermesinden, rahatsız etmesinden dolayı dabölüm sevimsiz gelmiş olablir) , 2.yarısı ve asıl hikayenin anlatığı bölüm çok güzeldi. Nejat işler çok başarılıydı (bu sene ödül alabilir!) Akılda kalan ise bu tür vahşeti biz daha çok amerikan filmlerinden görmeye alışık olduğumuzdan ve bunları amerikayla özdeşleştirdiğimizden bu olayın ülkemizde yaşanamış olsmasından dolayı tüylerim kat kat ürperdi. Böyle bir vahşet nasıl işlenebilir? Olaya maruz kalanlara allah büyük kolaylık ve sabır versin.
Tek kelime ile vasat. İyi demek mümkün değil. Kötülemekte içimden gelmiyor açıkçası. Film bir türlü bir yere varamıyor. Sürekli bekliyorsunuz acaba ne olacak diye. Sonunu mantıklı bir yere bağlamasını bekliyorsunuz ama yok işte. Beklentilerinizi yüksek tutmadan boş bir zamanda izleyin diyebilirim ancak.
Türk sineması adına çok farklı bir yapım olmuş. oldukça sert, acımasız sahneler izleyeni etkilemeyi başarıyor. tabi bunda başta nejat işler olmak üzere diğer oyuncuların etkisi büyük. filmde hakan boyav’a da hayran kaldım süper oynamış. adalet, hukuk kavramları üzerinede ince mesajlar veren bir film. Türk sinemasının alışık olmadığı tarzda izlenmesi zor bir film ama böyle filmler yapılmalı..7/10
Toplum arasındaki seviye,kültür vs. arasındaki uçurumu anlatan değişik tad Barda.İnsanlar arasındaki kıskançlığın sonucunda oluşan şiddet Barda.Oyunculuklar bazı yerleri es geçersek genel olarak iyiydi.Şiddeti gerçektende hissettiren ve insanı bir gerilim labirentine sokan Barda.7/10.İyi seyirler.
Türk sinemasının geliştiğini görmek gerçekten mutlu ediyor beni.Filmde şiddet içeren sahneler ve küfürlü kelimeler oldukça fazlaca kullanılmış ama böyle bir filmde de iyi bir atmosfer yakalamak adına gerekliydi belki de.Filmin henüz ortalarına yaklaşmadan ara ara sonunun gösterildiği duruşma bölümleriyle bir kurgu yakalanmaya çalışılmış ama olmamış.Filmin sonuna baştan göstermişler.Güzel bir film yine de...