bulent-gurler
14 Şubat 2008 tarihinde eklendi
Herkesin bir Ulak İbrahimi vardır. Herkesin sanırım, bir Ulağı vardır. Ben Ulak filmini izledikten sonra böyle düşünmeye başladım. Ulak; bazen hüzünlendiren, çoğunlukla düşündüren bir film. Hekim diyor ya; hikayeyi anlatandan çok dinleyene de bir şeyler yapmak düşüyor. Ulak, vicdanınızda kurduğunuz hayal gücüyle besleniyor, ve sanırım filmin gücünü de buradan alıyor. Kendi hayalinizde, kendi kişiliğinizle iç içe yaşayan gerçek bir hayal dünyası Ulak. Zıt kelimeler kurduğumun farkındayım ama filmi izleyenler ne demek istediğimi anlayacaklardır. İzlemeyenler de daha sonra bu kervana katılacaktır. Babam ve oğlumdan esintileri çok az olsa da var. Sanırım Çağan Irmak mesaj vermeye devam ediyor. bSon alarak ta bana da tek bir cümle kurmak kalıyor:Eline sağlık Çağan Irmak.
Çok güzel bir filmdi.Tüm zamanların bitmeyen mevzusu,insanlığın bitmeyen yanları ile ilgiliydi.Hani izlediğim en güzel Türk filmiydi demek istemiyorum.İzlediğim en güzel filmlerden biriydi.Konunun kopuk kaldığını söyleyen arkadaşların masala kavramının konuları uçurabilme yetisini unutmamalarını hatırlatıyorum.Bir de sinema yazarlarına tavım.Kendi keyiflerine göre yazıyorlar çoğu zaman..Çağan Irmak'ın sadece kendi dünyasını çektiğini söylüyorlar mesela, o nasıl bir dünyaysa sinemadan çıktıktan sonra bir süre gerçek dünyaya dalamadım.Çağan'ın dünyasında kaldım.Bize masal anlatmaya devam et Çağan Irmak....
film vermek istedikleriyle beni etkiledi ve ben bu filme yorum yazmak, eleştirmek iztemiyorum çünkü böyle bir filmi, böyle bir yönetmeni eleştirebilecek kapasitede, seviyede olduğumu düşünmüyorum.gitmelisiniz.güzel bir masal.10/8
film güzel fakat karışık bi film çıktığında insanı etkilemiyor.dinimi eğiticimi roman mı hikayemi belli değil.ben daha çok fareli köyün kavalcısına benzettim.
Bence çok güzel bir film olmuş çok akıcıydı, izleyicinin hayal gücüne bırakılması çoğu sahnenin ayrı bir tad katmış, sinema da bazı yapımlar izleyicinin hayal gücüne önem vermiyor, bu yönden çok da farklı olmuş..Devamını bekliyorum....
ulak...belki bazılarının anlamını bile bilmediği bir kelimeyi çağan ırmak filmine aktarmış.ben çağan ırmağı çok başarılı buluyorum bence çok ayrı bir deha o.sadece babam ve oğlum serilerini izleyerek konuşmuyorum ben. kabuslar evi, bana şans dile çilekli pasta ve daha nice tv dizileri... sadece günaydın istanbul kardeş desem bile bazıları bu başarıya ikna olabilir. ulak aslında çağan ırmağın tarzını yansıtan çok şaşırtmayan bir film. mistik bir köy, iyi kötü diyalektiği,iyi ve kötülerin havarileri ,aydınların yok edilişi, çoçuklar ile düşledikleri ve kader değiştiren bir ulak...aydınlığın ışığına yol olan köyün telefi...seni beklerkendeki adadaki kuşların ölümünün aşktan olduğuna inananların ayakta kalması gibi ulağa inananların da aydınlnlanışı...filmin fragmanındaki gibi bazen tek çare bir hikayeye inanmaktır....
çok çok güzel bir filmdi, çok güzel bir masaldı. Anadolu kültürü'nün ve sihirselliği olamayan bir dünyaya taşınmıştı, ordan sesleniyordu. Hikaye anlatımını zaten ayakta alkışlıyorum (e zaten bir film de bu değil mi), aynı konu daha iyi anlatılamaz.
Film oldukça güzeldi. Bazı kötü yorumları görünce şaşırdım. Köyün Dekoru, kıyafetler, şivelere kadar takılan olmuş. Bi örnek aklıma geldi. Dogvilleyi izleyen vardır, orda köy bile yoktu, mekanlari tebeşirle yere çizmiş gibiydi. Film okadar güzeldi yani. neyse bence kötü yorumlara bakmayın. oldukça güzel bi filmdi. Duygulandıgım sahnelerde oldu. Sadece sonunu biraz fantastic bagladilar okadar. bitek ona takıldım. 8/10
bence türk sinemasının en cesur en ezber bozan filmidir ulak yarattığı atmosfer verdiği mesaj ile oldukça etkili ve kimse kusura bakmasın ama nitelikli sinema izleyicisin çok daha çabuk fark edeceği çok çok iyi bi yapım tebrikelr çağan ırmak....
Çağan Irmak; Bana Şans Dile filmiyle Sinema çevreleri tarafından tanınmıştı.. Daha sonra "Mustafa Hakkında Herşey" ile bütün becerilerini ortaya koydu ve süper bir film çekti.. Bu filmi ile bütün Türkiyeye adını duyurdu.. Ve 3. filmi: Babam ve Oğlum.. Onu bütün Avrupaya tanıttı..Gönüllerde taht kurdu..Aranılan bir yönetmen oldu..Çuval dolusu para kazandı..Sinemadan kazandığını sinemaya yatırıp "Ulak" filmini çekti..
Ulak başarılı olamadı..Düşük bütçe ile "Issız Adam"ı çekti..Ancak Senaryosu kuvvetli bu film başarı getirdi ve yine çuval dolusu paralar kazandı..
Marmara Üniversitesi / İletişim Fakültesi Mezunu / Erdem ÇELiKER tarafından yazılmıştır..
bu filmin bu kadar az puan almasına inanamıyorum,, gerçekten özgün bir senaryo ve gerçekten fazlasıyla tatmin edici bir gerçeklik havası içerisinde olan bir yapım,, çağan ırmak işini hakkıyla yapabilen,,izleyici beklentilerini ustalıkla karşılayabilen nadir yönetmenlerden,, hayatım boyunca izlemiş olduğum tüm filmler arasında üst sıralarda yer alacak bir filmdi benim için,, 10/10