tucar1998
1 değerlendirme
1 Şubat 2008 tarihinde eklendi
Bunu siz anlayamazsınız sadece akıllılar anlar.diyenler herhalde kıral çıplak diye birinin bağırmasını bekleyenler olmalı.Kral çıplak !bu film büyüklere masallar ise yetersiz bir masal,küçüklere masallar ise küfürler çirkin.Lütfen tüketiciye bira saygı.
Buakşam filme gittim ve hala etkisinden kurtulamıyorum.. Öncelikle bu film bu ülkede malesef ama malesef çoğu insan tarafından anlaşılmayacak ve buda film mi be?? diye konuşulacak... Bu film herkese hitap edecek bir film değil malesef.. Çok okuyan , ufku açık insanların, aydın insanların anlayacağı dilde bir film.. Filmde işlenmeyen konu kalmamış desem yeridir.. Düşünce özgürlüğünü kısıtlamaya çalışan insanlar başta olmak üzere.. Çocuklara yapılan davranışlar.., kızını oğlunu satan analar,babalar.., çocuk yetiştirmeyi öğrenememiş insanlar.. ve daha niceleri.. Bu filmden çıkarılacak o kadar çok ders varki.. En önemli yanıda bence sonunu sen getiriyosun masalın devamını senin yazmanı ve zihninde oynamanı istemiş Çağan Irmak... Kendisine çok teşekkür ediyorum.. Babam ve Oğlum filminden sonra kendisine bu yakışırdı gerçekten.. Tebrikler!!!!
gerçekten çok çok kötü bi filmdi..derinlik katmaya çabalarken tam tersine vermeye çalışılan mesajların insanın gözüne gözüne sokulduğu anlamsız,çağan ırmak a yakışmayan bi film...oyuncular da ne yapmaları gerektiğini ya da çağan ırmak ın asıl amacını anlayamamış olucaklar ki filmin kalabalık kadrosuna rağmen bu yönden bile elle tutulur bi yanı olmadığını düşünüyorum..filmi izleyecek bir sürü insan daha olduğuna eminim o yüzeen içeriğinden bahsetmek istemem ama iyiyle kötünün ayırımını siyahla beyaz olarak göstermek,film içinde bariz bi şekilde bunlar iyi bunlar da kötü diye insanları göstermek, anlamsız parçaları bi bütün gibi insanın önüne sunmak derinlik katılmaya çalışılan filmi tam tersine anlamsız parçalardan oluşan bi bütün haline getirmiş..filme ait tek güzel şey olarak aklımda müzikleri kaldı açıkcası..tavsiye etmem..
Film, ekip,senaryo,ışık,müzikler müthiş etkileyici. Sıradan Türk filmlerinden farklı. Zaten film fantastik. Fantastik bir film nasıl our ise öyle.Çağan Irmak ı tebrik ediyorum. Evet anlayabilmek için filmi ezoterik, mistik konular hakkında bilgi olmak gerek. Derinliği olan bir film.Bu tarz filmleri özenle seyretmek, sonrasında düşünce yormak belkide biraz ezoterik konularda araştırma yapmak gerekebilir.Film yaşadığımız noktadan bizi alıp zamansız ve mekansız biryerlere götürüyor, düşünüyorsunuz ve aslında fantastik ögelerin altında yatan gerçeklerimizi görüyorsunuz. Film Türkiye nin küçültülmüş köy halinde geçiyor.Birbirini engelleyen , gelişmenin ve değişimin karşısında duran köylülerin çocuklarla başlayan değişimi gözler önüne seriliyor.Kilişelerden uzaklaşabilenler , insanca yaşamı düstur edinenler ve vicdan sahipleri sonunda kazanıyorlar.Köyde insanların biribirini nasıl aşağıya çektikleri çok güzel anlatılıyor. Bu köy Türkiye köyü olmasın sakın? Vehbi
çağan ırmağın en vasat filmi diyebilirim esasında!oyuncuların değimemiş olması,babam ve oğlum kadar güzel mi acaba sorusunu sorduruo ilk,ama beklentileri büyütmemek gerek,kendi masalını düşlemek isteyen gitsin,ama yok ne masalı derseniz,gitmemekte karlı olabilir...
Süper etkiliyici,hayalperest,fantastik bi film olmuş.Kostümlere bayıldım.Oyunculuklar süper; özellikle Çetin Tekindor'un o oyunculuğuyla Anthony Queen'i andırması.Çok başarılı buldum doğrusu ,bu filme gönül vermiş herkese teşekkürediyorum.Ellerinize,kollarınıza ve tabiki yüreğinize sağlık.
Ben filmi beğenmedim.Sözüm ona filmi beğenmeyenler anlamamıştır diyen arkadaşlara karşılık olarak da filmi kesinlikle anladım.Zaten o kadar matah bişey yok.Çağan Irmak için gittim filme,demek ki ona da güvenmemek lazım.
bence keyifliydi.. oyuncuların role uygunluğu yerindeydi.bu ilk dikkatimi çeken unsur oldu.atakan yağız sen nasıl bir çocuksun:) beklenmedik bi anda o sahne nasıl etkiliyor..iyiydi,farklıydı,alışılmışın dışındaydı.
Hayalkırıklığı Çağan Irmak senaryosunu yazdığı bu filmde ufak çapta bir faciaya neden olmakla kalmıyor , din konusunda da ezber bozmayacak şeyler öne sürüyor . Maalesef yeni ve farklı gözüken ama 'olmamış bir film'
ben çağan ırmak'dan çok daha iiy bir film bekleridm ama tamamen hayal kırıklığına uğradım çok basit bir film sanki imini hatırlaymadığım yabancı bir filmden esinlenilmiş parama acıdım valla:(
1.Film inanılmaz sıkıcı, gitmiyor.. 2.Çağan Irmak kafasına göre bi senaryo yazmış, olmamış. 3.İbrahimi dinlerden mesaj vermeye falan çalışmış, ama mesaj verilecek tek bir din var, o da İslam..
film adınaa çokta güzel yorumlar yapamayacagım..izlensede olur izlenmesede bence. ya da ben çağan ırmak tan daha güzel birşey beklediğim için böyle düşünüyorum..
Ulak ı gösterime girdiği ilk gün seyrettim. ben çok etkilendim.insanlığa unuttuğu şeyleri tekrar hatırlatmış.çok başka bi film..verdiği mesajlar da oyuncular da...mutlaka izleyin