ultraaslanserhat
7 Şubat 2008 tarihinde eklendi
çok başarılı bir film bence "babam ve oğlum" ile kıyaslanması abese iştigal sadece filmde çok sağlam bir olay örgüsü var ve film baştan sona o mitolajik havasını ve epik anlatım tarzını elinden hiç bırakmıyor üstelik zaman ve mekan verilmemeiş olması bu havayı daha da güçlendirmiş senaryosu başarılı sanat yönetimi ile film izleyicisini kendine bağlamakta hiç zorluk çekmiyor üstelik hiç bir şekilde duygu sömürüsüne yer vermeden tamamen yalın bir üslupla anlatıyor hikayesini film . filmi izlerken o mitololjik havayı hep hisediyorsunuz ve çağan ırmak bize epik bir anlatım tarzının büyük bütçlerle yapılan tarihi filmlerle sınırlı kalmayacağınıda göstermiş oldu.oyunculuklar ise çok başarılıydı çetin tekindor son dönemin en büyük başarlılarından birini göstermiş ama en büyük başarı çocuk oyuncularda çocuk oyuncuların performansları o kadar yalın ve samimmiki filmin başarısını kat kat arttırıyor bu samimiyet filmin eksik yanları ise çok az olmasına karşın göze batıyor özellikle en büyük sorun olay örgüsünde film sonlara doğru hikayesii çok hızlı ve aceleci bir tavırla anlatmaya başlıyor ki yönetmen burda hikaye bitsede sonunu getirsek mantığını kavramış adeta uzun lafın kısası son dönem çıkan içi boş ama cicili bicili olduğu için gişe yapan komedi filmleri arasında özellikle türk sineması açısından çok orjinal ve başarılı bir çalışma çağan ırmak a tebrikler
Bu filmi seyretmeye gitmeden önce ilk defa tanıştığım bu platformdan daha önce seyretmiş arkadaşların eleştrilerini okudum.Filmi seyrettikten sonra bende bir kaç şey yazayım dedim.Yazdım, yayınlandı.Bu arada arada bir yeni eleştirilere baktım ve gördüm ki burada eleştiri yazan arkadaşların bir çoğu ki özellikle filmi çok beğenenler aynı fikirde olmayan diğerleri için haksız dahada önemlisi gereksiz yere olumsuz yazılar yazıyorlar.Bu dünyada diğerlerinin de olduğu, olması gerektiği ve daha iyinin, daha doğrunun objektifliğin karşıt fikirlerle, farklı bakış açılarıyla gerçekleşebildiğini göz ardı ederek kendi gibi düşünmeyenleri hakir gören eleştiri lerin film hakkındaki olumlu görüşlerine gölge düşürecek bir subjektiflik sağladığını düşünüyorum.Lütfen,birbirimizi değil filmi eleştirelim ve bunu o kadar iyi yapalım ki beğenmeyenlerde beğenenlerde tekrar bir süzgeçlerinden geçirmek zorunda kalsınlar.
filmin tek tutar yanı orijinalliği. farklı birşey izliyorsunuz. oyuncu kadrosu etkileyiciydi ama merak ediyorum oyunculuk namına ne buldu küçük oyuncuların performansları haricinde filmi meth eden arkadaşlar. üstelik filmin girişi kötü; ara verildiğinde(bu arada 1. bölüm 2. bölüme göre çok kısaydı bizim gittiğimiz sinemada) hayal kırıklığı içindeydim. 2 bölümde toparlar gibi oldu ama filmin son bölümü gerçekten komikti. aslında yadırgamıyorum neticede görsel efekt konusunda çok acemi henüz sinemamız. biraz da ondan alıyor mutluluk, yumurta, babam ve oğlum ödülleri. gitmeyin diyemem ama beklentilerinizi yüksek tutmayın. 10 üzerinde 6.
Beklediğim gibi bir film çıkmadı açıkcası,filmin başı ortası güzel ama sonu olmamış gibi geldi bana yada ben tam olarak vakıf olamadım senaryoya,oyunculuklar takdire şayan.7/10
uzun bir bekleyişten sonra ulak vizyona girdi ve bende ilk haftasında izleyenler arasında olabilmek için afm ye gittim ve bana kalırsa çok etkileyici bir flim karışık konusu hikaye ve hayaller arasında gelgitler çok güzel olmuş biazdaha akıcı olabilse daha iyi olurdu ama yinede ulak izlemeye değer herkese tavsiye ederim
Keşke babam ve oğlumdaki kadro ile çalışmasaydı.Nedense bu filimi izlerken hep baba ve oğlumdaki karakterler geldi aklıma.Filmin müzikleride aynı babam ve oğumunki gibiydi zira Hümeyra nın konuşma şeklide.Filme nedense ısınamadım belkide çok büyük umutlarla gittim içindir.Bilmiyorum beğenmedim
filmin görselliği, müzikleri, kostümleri ve oyunculuklar çok iyi, yalnız bu hikayenin doğru düzgün elle tutulup gözle görünen bir sonu olmalıydı, film boyunca anlatılan masal filmden daha gerçekçiydi bu yönüyle, bittiğinde bir şeyler eksik kalıyor kafanızda ve de biraz didaktik olmuş o da yapaylık katıyor filme ama değişik bir çalışma olmuş