m-seda41
21 Şubat 2008 tarihinde eklendi
ya filmi izledim aslında film güzel ama hikayede kafama takılan o kadar çok şey oldu ki ,hikaye kısaca kafamı karıştırdı haliyle de pek anlayamadan çıktım filmden....ama çocuk oyuncuların performansı kesinlikle takdire değer,işlerini ciddiye alıp oynamışlar.oyuncuyum diye geçinenlere taş çıkartırlar.yıldızları parlasın......
Çağan Irmak ve M. Night Shyamalan arasındaki benzerliği düşündüren film. Kesinlikle çok başarılı. Bana "Köy" filmini anımsattı.."Ay ağlamam lazım" & "Gülmek istiyorum" gibi takıntılarla filmi izlerseniz birşey anlamazsınız, sadece "izlemek" ve "düşünmek" isterseniz kaçırmayın...
türk sinemasının bu tarz filmlere ihtiyacı var aslında.fantastik özellikler barındıran,farklı kurgulu,hayalgücünün önemli yer tuttuğu...çok farklı görüşler duydum izleyenlerden;berbat,mükemmel,gitme sakın,kesin git.izlediğime pişman olmadım açıkçası,oyunculuklar güzel,özellikle çocuklar resmen harikalar.karmaşık bir öykü var gibi duruyor ama özelliği de bu filmin.
Mukemmel Mukemmel Mukemmel .........!!! Çağan Irmak coşmuş coşturmuş. Gerçekten boyle filmler izledikçe Turk sinemasından oyle umitleniyorum ki Çetin Tekindor Turkiye nin en iyi oyuncularındandırt bu filmi izlerken bu cumleyi cok kullanacaksınız. Çağan Irmak ı tebrik ediyorum aynı oyuncularla mukemmel bir film daha bekliyorum
bu film çocuk filmi formatıyla vizyona girseymiş daha basarılı olurmuş..babam ve oglum mustafa hakknda hersey gibi filmlerin kalitesine bakıp cagan ırmak ın nasıl bu kadar kötü bi film cektigini anlamak cok güç
bu filmi anlayamadığı için beğenmeyen arkadaşlar algılamada bir sorun var sanırım. filde çok açık bir şekilde iyi ve kötü, aydınlığın üzerine çöken karanlık, okuyan anlayan bilen ve anlatan kişileri susturma, hiçbir günahı olmayan bebelerin çocukların kirlenmiş hayalleri ve daha bir çok şey var. hiç şu an yaşadıklarınızdan bir şeyler görmediniz mi filmde? yada geçmişten, yada gelecekten. ellerine sağlık çağan ırmak. ne kadar usta bir yönetmen olduğunu bir kere daha kanıtladın. yüreğinize sağlık çetin tekindor, hümeyra, yetkin dikinciler ve emeği geçen herkes. bu yaptığın ilk harika eser değildi. çemberimde gül oya ile sevdik seni. mustafa hakkında herşey, babam ve oğlum ve diğer bütün yapıtların harikaydı. biliyorum ki devamı gelecek. gitmeyi düşünen arkadaşlar olumsuz yorumların hepsini boşverin. filme sadece bakmayın görün lütfen.
Çağan Irmak'ın yine bambaşka alışılmışın dışında bir senaryosu.. gerçekten film değişik olduğu için dikkat çekmesinin yanısıra ayrıca oyuncular da filme bambaşka bir renk katmış,filmden çıktığınızda kendi masalınızı düşünmekten alamıyorsunuz kendinizi,kesinlikle gidip bu filmin keyfini sinemada çıkarın derim..
Gerçekten çok hoş bi film...filme gitmeyi konusu beni çekmedii için erteleyip durmuştum ama çağan ırmak olunca dayanamadm...deişik olmuş ama güzel olmuş. yalnızca bana biras daha somut olabilirdi gibi geldi ve çekilen yerin gerçek bi köy olmadııı çok belliydi... yinede 10/9 ve favorim...
kesinlikle mükemmel...cagan ırmaga bu fılmde de hayran olmamak mumkun degıl...yer zaman oldukca karışık..filmi anlayabilmek için gercekten kendinizi vermeniz gerekiyor..msjlar anlayana..mutlaka izlenmesı gereken bir film.
film vermek istedikleriyle beni etkiledi ve ben bu filme yorum yazmak, eleştirmek iztemiyorum çünkü böyle bir filmi, böyle bir yönetmeni eleştirebilecek kapasitede, seviyede olduğumu düşünmüyorum.gitmelisiniz.güzel bir masal.10/8
bu yıl izlediğim en iyi türk filmiydi. çağan ırmak bir usta olduğunu bize kanıtlıyor. içerdiği yoğun sosyal eleştiriye rağmen sanatsal estetiği sosyal mesaj kaygısına kurban vermemiş. filmin görece olarak zayıf tarafı tek bir sonu olmaması... film tam bitti derken yeniden başlıyor fakat kesinlikle sıkmıyor.
Bu filmi anlayablmeniz için hayal dünyanızın geniş olması lazım,olmayanlara genelde saçma geliyo;) çağan ırmak-Çetin tekindor ve Hümeyra üçlüsüne bayılıyorm,kostümler,gözlerdeki sürmeler o mistik hava beni alıp başka diyarlara götürdü..mükemmel...
Bence film çok sürükleyiciydi kesinlikle sıkıcı değildi. Çağan Irmak yine izleyicisine vermek istediği herşeyi vermiş. Bu film onun dokunuşu ve hayal gücü herşeyi anlatmaya yetmiş. bence mükemmeldi sadece ırmak hayranları değil sinemasever herkesin keyif alacağı türk sineması içinse gelişim diyebileceğimiz bir film.