Dünyalı

Nevzat Ozdem
Nevzat Ozdem

19 Kasım 2022 tarihinde eklendi
Büyük bir zevkle izlediğim ve ikincisinin de merakla bekleyip ikincisini de zevkle izlediğim bir film.
tek bir oda da geçen ve bu kadar içine çeken ve sürükleyici bir film. kesinlikle tavsiye ediyorum. 10/9
Sevim Nur
Sevim Nur

3 Mart 2022 tarihinde eklendi
Filmin ana düşüncesi beni çok etkiledi hayatı inancımı sorgulamama sebep oldu farklı görüşlere sahip insanların bir odada olup tartışma fikri çok iyi . Gerçekten anlayana güzel film
Mehmet Songül Baş
Mehmet Songül Baş

11 Mayıs 2020 tarihinde eklendi
Kesinlikle izlenmeli tavsiye ederim. Değişik bir tarz fakat bilim kurgu değil, eğer bilim kurgu beklentiniz varsa beklentinizi karşılamayacaktır.
İnnana Enki
İnnana Enki

30 Kasım 2019 tarihinde eklendi
Çok başarılı beğendim begenmek icin altyapıya sahip olmak lazım sıradan ve düşünemeyen insanların beğenmesini zaten beklemiyorum.filmi anlayabilmeniz için sosyoloji,antropoloji mitoloji,arkeoloji ve doğa bilimlerine ilgi duymanız lazım bu da çok zor herkesin yapabileceği bir şey değil eleştirenlerin çoğu anlatılanların ne olduğunu bilmiyorlar.yani bir şey izlerken anlatılanların ne olduğunu anlamıyorsanız size bisey ifade etmiyorsa izlemeyin çünkü bir şey anlamayacaksınız.insancıklar.
Özgür Y.
Özgür Y.

10 Şubat 2018 tarihinde eklendi
Ufuk açıcı ve etkileyici bir beş yıldız! görsel bir sinema şöleni değil, bir radyo tiyatrosu. Olumsuz eleştiriler anlaşılabilir. Dinler ve insanlık tarihi herkesin inançlarını sorgulamak istediği bir alan değil.
Ugur Tazegül
Ugur Tazegül

12 Kasım 2013 tarihinde eklendi
Yönetmen aslında 3.sınıf erotik filmler çeken, bir kaç başarısız denemenin ardından 2007 tarihinde bu filmi çeken sönük bir sinemacı.
Bence burada asıl önemli olan Jerome Bixby ,startrek dizilerinden hatırlayacağımız senarist. Bu filmde detaylandırılacak çok unsur var. Fakat bunlardan birkaçına değinmek istiyorum. Filmin tek bir mekanda geçtiğini herkes biliyor ve sanırım bu herkes tarafından ilginç bulunan ve hatta takdir edilen unsurladan sadece biri.. Diyaoglar, bilim adamları arasında geçtiği için akedemik düzeyde olgun ve derin diyebilirim ve fakat bu seyirciyi çokta dışlamıyor, bilakis sihirli geliyor ve içine sürüklüyor. Bu yönüyle değerlendirildiğinde filmin artılarından birisini daha yakalıyoruz. Karakterlere bakacak olursak, John Oldman en son değerlendirilmek üzere, çatlak biyolog rolündeki J.Billingsley bir çok filmde karşılaştığımız başarılı bir aktör ve bu filmde, filme bir parçada olsa hareket katmak için monte edilmiş bir karakter, başarılı buldum. Tony Todd sayısız başarılı filmde son derece iyi işler çıkarmış bir siyahi oyuncu, bu filmde konunun devamını sürükleyen meraklı bilim adamı rolünde ve en önemli karakterlerden birisi. Filmin sonunda hala, 'acaba mı' diyen tek kişi olarak audisini sağa çekip polis arabalarına bakan ama gerçeğe cesareti olmayan, dolayısıyla arabayı tekrar çeviremeyen bir adamı canlandırıyor. Bir parça hayal kırıklığı aslında, bir parçada korkuyu yansıtıyor.. Psikiyatr rolündeki Richard Riehle, gel gitleriyle ve final sahnesindeki çarpıcı gerçekle ve belki de en önemlisi olan filmin ana fikrini, vermek istediği gizli mesajı okuyan sahnenin mimarı. O sahne, insanların (her ne kadar bilim adamı olsalar da) inandıkları değerlere ne kadar körü körüne bağlı olduklarını, sorgulamak yerine gerçeğe arkalarını dönerek, inandıkları şeylerden vazgeçememe ve kolay olanı seçme eğilimini gözler önüne seren, çarpıcı bir sahne.. Filmin ana fikri belki de, ‘insanlar gözlerine bağlanan dünyayı sorgulamaktan korkarlar ve gerçeği öğrenmemek için bilinçaltında bir direniş gösterirler. Bunlar bilim adamları da olsa sonuç değişmez.’ Bu kuram, psikiyatrın uyarılarıyla her şeyin bir şaka olduğu ve insanların bildiklerinin doğru olduğu şeklinde ki yönlendirmesinin ardından, John Oldman tarafından her şeyin bir kurgudan, bir senaryodan, bir şakadan ibaret olduğu açıklamasında bulunmasıdır. Filmle alakalı olarak yazılacak çok fazla yazı, analiz edilecek çok fazla konu var fakat ne var ki buradan hepsine değinmem imkânsız görünüyor. Fakat, ilgimi çeken bir noktayı son olarak paylaşmak isterim; filmde dinler tarihinden bahsediliyor, felsefi boyutta bir takım yaklaşımlardan, Sümerler ve babil ile Hindistan öğretileri ile bir takım bağlantılar kuruluyor, kabala adı altında Yahudi tabanına atıflarda bulunuluyor.. Fakat Mezopotamya bölgesine çok uzak olmayan bir bölgede doğmuş ve günümüze dek büyüyerek gelmiş, halen büyük hızla büyüyen bir İslam dinine hiçbir şekilde değinilmemiş. Aşağı yukarı 1,57 milyar Müslüman olan bir dünyada yaşadığımızı ve en hızlı yayılan din olduğunu ve son semavi din olarak dünyada kabul gördüğünü düşünürsek, bu konuya değinilmeden, hiçbir şekilde kıyısından dahi geçmeden bu filmin tamamlanması bana ilginç geldi. Bunun sebepleri neler olabilir, İslam’a saldırı ya da en azından bir kurgu içerisinde de olsa yalanlamak, diğer dinler gibi tolere edilmediğinden mi? Ya da İslam’da yalanlanacak, çarpıtılacak şey bulunamadığından mı? Yoksa izleyici potansiyeli düşünülerek Müslüman kesimin asıl izleyici grubuna girmediği için konusunun bile işlenmediği mi? Şimdilik aklıma daha fazla soru gelmiyor. Fakat şunu söyleyebilirim ki, filmde bir eksiklik, bir mantık hatası -her ne kadar fantastik kurgu olsa da- olduğunu kabul edersek, bu kesinlikle İslam’ın dinler tarihinde konu dışı bırakılmasıdır, diyebiliriz.. Yine de filmin, bir tür sorgulama mekanizmasına atıfta bulunduğunu ve ilginç kurgusu ve yapısı ile görülmesi gereken bir film olduğunu söylemeliyim. İyi seyirler.. 10.üzerinden.8
potasyum
potasyum

8 Temmuz 2011 tarihinde eklendi
İzlediğim en iyi bilim-kurgu belki,ha bilim kurgu demişken sakın ışın kılıçları,görsel efektler,başka bedenlerde başka dünyalar ya da paralel evrenler anlaşılmasın bu filmle ilgili.Bu film bildiğin bir odada bir avuç insanın kendi aralarında yaptığı muhabbetten oluşan bir film.Ama ne muhabbet !Dinler,mitler ve daha birçok konu üzerine beyin egzersizleri yapmamızı sağlayan bir beyin fırtınası mübarek.
sahan33
sahan33

3 Mayıs 2011 tarihinde eklendi
12 Kızgın Adam gibi bir odada geçiyo ama tabi Lumetin başyapıtının yanına bile yaklaşamaz bu film amaaa...

aması hem akıcı hem bana göre keyifli bir filmdi.Dünyada bilinmeyeni sorgulama her zaman bana ilginç geldiği için ve bilinmeyen keşfedilmeyen çok şey olduğuna inandığım için bu film bana saçma gelmedi.

Saçma sapan korku - bilimkurgu filmlerinden farklı bir yerde bu film benim için : 10/7.5
solorate
solorate

8 Ocak 2011 tarihinde eklendi
harika bir film.gerçekten çok sürükleyici.sinemanın bir sanat olduğunu hatırlatır türden.sanat filmi demiyorum ama inanılmaz bir kurgu ve işleyiş.sinemanın vakit geçirmekten daha fazlası olduğunu düşünenlerdenseniz kesinlikle izleyin.9.5/10
desiredesire
desiredesire

27 Eylül 2010 tarihinde eklendi
gerçekten bu kadar az masrafla bu kadar mükemmel bir film çekilir. senaristine helal olsun.Süper bir konu bulmuş ve çokta güzel işlemişler.Telefon kulübesi filmi için masrafı az ama güzel diyordum ki bu film çok daha mükemmel kesinlikle izleyin.
sivaslieko
sivaslieko

6 Ağustos 2010 tarihinde eklendi
Bir film izleyici anca bu kadar içine çekebilir. Adeta bitmesin istiyorsunuz.. Sonlara doğru şömine ateşinin ışığında arkada bethoven çalarken sanki ben de orda oturuyordum :)Ama at gözlüğüyle bakar dinleri hiçe sayıyor öyle saçma şey mi olur derseniz hiç başlamayın. Yoksa nefret ede ede sonuna kadar izlersiniz!
dark-adm
dark-adm

17 Ocak 2010 tarihinde eklendi
bi kaç kişinin film boyunca bi oda içinde sürekli konuşmasını izleyemem sıkılırım die düşünüyodum ,tabi bu filmden önce... gayet sürükleyici her konuşmanın sonunu merak ederek izledim...
esatcanmeker
esatcanmeker

2 Ağustos 2009 tarihinde eklendi
film gibi film. yani olması gerektiğinden ne eksik ne de fazla.
ibrahim-ercan
ibrahim-ercan