Pi
3,8

banadolu
banadolu

25 Şubat 2007 tarihinde eklendi
söylemeden geçemicem müzikleri gerçekten filme yakışmış ayrıca sırf filmdeki arşimet örneği için izlenebilir ben şahsen koptum:p
AstalaVista
AstalaVista

30 Haziran 2011 tarihinde eklendi
Pi sayısının sadece 3,14 olmadığını anlatan film olarak hafızalara yer etmiştir..
Spike
Spike

12 Ekim 2011 tarihinde eklendi
orjinal ve kendi açimdan düsünürsem oldukça ilgi çekici olarak gördügüm bir konuya sahip bir film. Matematikle ilgili olan ama profesyonel olarak kullanmayan bir kisi olarak filmdeki repliklerin çogunu, incelenip yorumlanacak sekilde oldugunu düsünüyorum
sinema-2
sinema-2

4 Temmuz 2007 tarihinde eklendi
valla bende filmi izlediğimde aklıma ilk silgikafa geldi.yani siyah beyaz olması ve rahatsız edici,sanrısal bi atmosferi olması(bunu da ben salladım ha,sanrısal atmosfer havalı geliyo kulağa)galiba silgi kafayı çağrıştırıyo ilk başta.evveet puanlar kaldırılıyor sinemadan evveet 8 point.
ozanhamdi
ozanhamdi

10 Nisan 2004 tarihinde eklendi
Herkesin izlemek isteyeceği türden bir film değil tabiki. Önce biraz keşfetmeyi sevmek gerekiyor, her şeyi filmin anlatımından beklemeyip çıkarımlarda bulunmayı istemeyi, biraz da olsa matematiği sevmeyi ve bilmeyi. O yüzden sadece bunları sevenlere önerebilirim. Bazı yorumları okudum da... :)))
kolaric
kolaric

5 Temmuz 2004 tarihinde eklendi
filmi çok beğendim. biraz kopuk, ayakları yere basmayan ve seyirci için pek bir şey ifade etmeyen bir konuya sahip olsa da sürükleyici, zevkli ve düşündüren "dolu dolu" bir film.
ayrıca bu filmde kullanılan çekim teknikleri aynen requiem'de de kullanılmış. filmin yönetmenini tanımasam bile direk aronofsky çekmiş derdim.

---spoiler---
filmin özellikle sonu gayet karışık. hangi sahne sanrı, hangi sahne gerçek anlaşılamıyo ilk izlendiğinde. ama bir arkadaşım filmi didik didik etmiş ve gözüne bir şey çarpmış. elemanımız sonlara doğru (kafayı sıyırdığı sıralarda) sol'un evine gidiyor ve felç geçirip öldüğünü öğreniyor. orda salona ilk girdiğinde go tahtasının üstünde o rakamların yazdığı kağıt yok. sonraki sahnede var. yani o sahneden itibaren sanrı diyebiliriz. ve sanrılar son sahneyle bitiyor. jenna'yla bankta oturdukları sahne gerçek bi tek. tabi arkadaş yanlış görmediyse..
Cagri Temizyurek
Cagri Temizyurek

27 Ekim 2009 tarihinde eklendi
usta yönetmenin başarılı bir filmi Pi.. bilim sermaye ve dinin baskısına dayanabilecek mi yoksa özgür mü olacak? bu sorunun yanıtını vermeye çalışan ama veremediğini düşündüğüm bir film.. yine de çok başarılı.. izlenmeli.. 8/10
que
que

29 Kasım 2011 tarihinde eklendi
ben bu filmde birşey gördüm..matematiği kullanarak bi yerlere gelmeye çalışıyor.
beck31
beck31

14 Ekim 2007 tarihinde eklendi
Darren Aronofsky filmleri cidden cok guzel oluyor.Bu da onun basyapitlarindan bir digeri, goruntu ve senaryosuyla muhtesem bir filmdi.10/9
karizmatik062915
karizmatik062915

19 Şubat 2008 tarihinde eklendi
farklı bir filme imza atılmış...
izleyin pişman olmazsınız;)
yalnız sakin kafayla izleyin yoksa fazla birşey anlayamazsınız:) 8/10
r-mcmurphy
r-mcmurphy

26 Eylül 2006 tarihinde eklendi
Bu filmi re4quiem for a dream i seyrettikten sonra izledim. Yönetmen, Requiem for a dream de gördüğümüz kendine has stilini bunda da görmek mümkün.

Film çok karışık. Tevrat ve sayı ilişkisi ile ilginç bir senaryo var. Yahudiliğin hak din olduğuna dair bir mesaj veriyor gibi ama yahudiliği bence övmüyor.( ki ben yahudi yönetmenlerden de yapımlarından da haz etmem ve önyargılı seyrederim)

İzlenmesi gereken ilginç bir film diye düşünüyorum.
tuffy34
tuffy34

6 Şubat 2004 tarihinde eklendi
Defalarca izledim.. Sıkıldığımı hatırlamıyorum..
sulod
sulod

8 Mart 2003 tarihinde eklendi
Böyle bir film olamaz ya!!!
bruceconrad
bruceconrad

16 Şubat 2003 tarihinde eklendi
Pi...
Şunu belirteyim ki aranofski şu an için en sevdiğim stilist ve yenilikçi yönetmenlerin başında...
Filmin soğuk bir atmosfer ve yer yer insanı requem for a dreamdeki kadarda olmasada rahatsız edici sahnelerle dolu...
Aronofskynin o seçtiği müzşkler oyuncular herşey yerli yerinde ama senaryo beni çok tatmin etmedi...
Bence genel anlamda iyi ancak ayrıntılı bikaç kısımda aksayan bi film....İzlediğinizde aronofsky filmi olduğunu anlarsınız....
Requemden başarılı değil....ama iyi bi film...
Bu damın filmlerini sırf atmosferi müzikleri ve insana yapışan sabit kamerası için bile izleyebilirm..
joopoolg
joopoolg

20 Ocak 2005 tarihinde eklendi
bu filmi izlediğimde ereashead i izlediğim zamanki duyguları hatırladım olağanüstü bir başyapıt