sskugur
11 Aralık 2009 tarihinde eklendi
Tam bir komedi filmiydi.Görsel efektten önce mantık efekttini düşünselerdi çok daha kaliteli olurdu..İzlerken bayıldım gülmekten..Keşke başrolde Jım Carry olsaydı..Daha da komik olurdu..
megandary süpersin hocam. felaket senaryoları biliyordum ama bunu değil.. bence bu film çıkmasın. sohbetler gittikçe daha güzel olacak gibi görünüyor. ;)
öncelikle her filmi izlemeden önce ve izledikten sonra yorumlarken o filmin amacını,çekilme nedenini fark etmek ve ona göre davranmak lazım.hem en baştan beri ona göre izlemek,hem de izledikten sonra ona göre yorumlamak.2012de de roland emmerich kendisinden bekleneni ve yine kendisinin de çok sevdiği bir şeyi yapıyor,daha önce de pek çok kez yapmış olduğu gibi.zaten adının felaket yönetmenine çıkması da bu yüzden.independence dayinden godzillasına,the day after tomorrowundan 10,000 BCsine her zaman büyük bütçeli ve extreme görsel efektli yapımlara imza atmıştır emmerich.son filmi de kesinlikle baştan aşağı klişelerle dolu tabii ki.ne bekliyordunuz ki zaten allah aşkına'fragmanlardan hatta sadece bir iki fotoğraftan bile aylar öncesinden nasıl bir yapımla karşılaşacağımız belliydi.yönetmen sırasıyla olabilecek tüm doğal afetleri dünyanın başına getirecek,kahramanlarımız hepsinden kıl payı ve hatta aynı şekilde kurtulacak (yıkılan veya onları takip eden şeylerden her zaman bir iki metre daha önde kalmayı başarmak),dünyanın tüm harikaları ve ünlü yapıları yine sırayla çeşitli şekillerde yok olacaktı(christo redentor,himalayalar,beyaz saray,vatikan,beyaz saray,hollywood vs.vs.).dediğim gibi filmi bu şekilde tartmak lazımdı.fakat öyle yapsak bile bir kaç sahne dışında gerçekten de şaşırtıcı veya çarpıcı şeyler yoktu filmde.önceki filmerinden tek farkı 2012 fenomenini konu almasıydı.uzun süresine rağmen hiç sıkmadığını da belirtelim bu arada.zaten dünyanın yok oluşunu 300 saat izleseniz yine sıkılmazsınız orası da ayrı bir şey.şaşırtıcı bir durum olmadığı gibi oyuncular hayatımda izlediğim en kötü kadrolardan birini oluşturmuş açıkçası.çok nadir yan karakterlerde başarı sağlanmış,onun dışında özellikle jacksonın iki çocuğu ve karısı filmin seviyesini çok düşürmüşler.cusack da artık pek tat vermiyor doğrusu.kendisi ne kadar filmlerimde her zaman felsefik bir taraf da var dese de,emmerich yine sadece efekt izletiyor bizlere.sürekli klişeler halinde ilerleyen film,finalinde de bu çizgisini bozmuyor,daha çarpıcı bir final belki bir nebze de olsa kaliteyi arttırabilirdi.kısacası beklediğim gibi bir film 2012.felaket filmlerini sevenler rahatlıkla izleyebilir.üç saat içinde tek saniye bile sıkmıyor çünkü.
Olumlu yada olumsuz çok fazla eleştiri yapabilebilecek bir film değil.Çok iyi efektlerle süslenmiş basit kurgu ve oyunculuklarla donatılmış bir popcorn filmi.Sıkılmadan izlenir.10/7
Ben bu filmi aşağıdaki nedenlerden dolayı bayağı beğendim. Birincisi çok fazla film sizi görsel efektlere boğmuyor, ikincisi Amerikayı salt iyi insanlar ve kahramanlar olarak göstermiyor aksine çoğu yerde nasıl ABDnin aciz kalabileceğini gösteriyor, ve son olarak film uzun olmasına rağmen o kadar sürükleyici ki o uzunluğu hissetmiyorsunuz bile. John Cusack olağanüstü bir performans gösteriyor.
Bu arada; klasik parçalanmış amerikan ailesi, dünya yok olacak narası atan bir deli, siyah bir başkan, kahrolası bir anne, sevilen baba, klasik amerikan ailesi her kötü durumda bile espiri yapar, gemisini terk etmeyen abd başkanı, dini lider italyanlar, budanın hoşgörüsü çinliler... yani komple bir film. Bişi atlamamışlar :D
Tek kelime ile harika.. Tam bir görsel efekt şöleni bu film kesinlikle sinemada izlenmeli evde sinemada verdiği keyfin yarısını bile alamazsınız.. Eğer gidip gitmeme konusunda kararsızsanız ben kaçırmayın derim :)
Görsel efektleri mükemmel olan ama konusu sıradan olan ve çarptırılan bir film bence sinemada insana büyük keyif veriyor görsel sahneleri nedeniyle ama evde film pek güzel gelmeyebilir bu filmi çok daha iyi yapıp bir başyapıt yaratabilirlerdi ama buda fena değil izlenmeye değer bir film ama yine bilindik bir son ve konu ama bazı sahneler gerçekten çok etkileyici tavsiye ederim
Şu ana kadar yapılmış en iyi felaket filmi bana göre. Herşey çok gerçekçi ve etkileyiciydi. Başladığı andan itibaren temposu bir an düşmek bilmeyen ve sizi koltuğa çivileyen sahneleri ile 3 saatin nasıl geçtiğini anlayamadığınız bir film.Kaçırmayın
Filim genel olarak sadece görsel şovdan ibaret. Amerikadaki senaryo sıkıntısı hala süre gelmekte.Görsel temaya önem veriyorsanız izleyin, fakat filimden edinilim hiç yok.